Friday, 7 October 2016

ESP BANTU MENGURANGKAN KERADANGAN JERAWAT


ESP memang tidak asing dikaitkan dengan membantu merawat jerawat. 

Sebelum itu anda perlu tahu indeks glisemik (GI) ESP ialah 39 dan ianya kategori makanan rendah GI.

GI ialah kadar penyerapan karbohidrat dan kepantasannya menjadi glukosa dalam darah. 

Tahap GI yang rendah melepaskan gula ke dalam darah adalah secara perlahan. Mengekalkan tahap gula yang rendah dalam darah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangkamasa panjang. 

Tapi betolkah ESP membantu BAIK PULIH masalah RADANG KULIT JERAWAT? 

Kajian American Jurnal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007, menunjukkan KAITAN antara MAKANAN YANG RENDAH INDEKS GLISEMIK dan pembaikan MASALAH JERAWAT. 

Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik dalam kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. 

Secara umumnya, selain makanan karbohidrat ringkas yang tinggi, makanan yang tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak lebih ketara kepada masalah jerawat. 

Maka BENARLAH ESP amat membantu permasalah KULIT JERAWATsaya selama ni.

Takdelah kita syok sendiri minum dan menjual je kan. Eh!. :PSUPPLEMEN ANTI-RADANG YANG LAIN

Selain ESP, ANDA Juga boleh gabungkan dengan beberapa vitamin lain yang mempunyai fungsi yang sama untuk mengelakkan dari radang kulit atau sendi:


OMEGA GUARD: Omega memiliki sifat anti-inflamasi dan bermanfaat untuk keadaan seperti asma dan radang sendi atau kulit seperti jerawat.

GLA COMPLEX: Mengandungi Omega-6 yang bersifat anti-radang yang membantu masalah kulit, melembapkan kulit dan menstabilkan hormon.

ALFAFA: Kaya dengan vitamin, mineral dan serat. Bagus untuk ekzema dan allergic iaitu berfungsi sebagai antihistamin dan anti inflamasi ( sendi/ gout)

VIVIX: Kaya dengan antioksidan Resveratrol dan polifenol untuk memberi kesan anti-penuaan dan anti-radang. Anggur muscadine dan bijinya yang digunakan dalam salah satu ramuan Vivix adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. 

Jika anda berminat untuk dapatkan Vitamin Shaklee, hubungi saya dengan kadar segera. 
Shaklee Independent DistributorFaizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)
COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...