Friday, 26 May 2017

SALAH SAIZ BAJUKAH ATAU SALAH SAIZ BADAN ATAU SALAHKAN SET DETOX SHAKLEE?

Tadi pergilah kedai baju. 

Sekali sarung bajunya padan sangat-sangat tapi saiz pinggang pulak tak padan. 

Hancur hatiku. 

Stress  pekerja kedai bila Faizah kata, 

"Saya nak saiz baju ni, tapi kain saiz lain. Hehe. Boleh?" 

Pekerja tersebut pun cakap, 

"Eh mana boleh kak. Tapi tukang jahit kami ni masuk lambat lagilah kalau nak ubah saiz ukuran ini" 

Faizah pun jawablah macamni, 

"Ala. Kita pusing dulu. Mana nampak cantik kita cuba lagi" 

Pusing dah 2 3 kali, jumpalah yang pada awalnya tadi menolak mentah-mentah tak nak patern tersebut. Erm redha jelah. 

Lagi sekali pakai, pun masalah sama. 

Alahai hampalah. 

Ini semua salah detox. 😂

Kenapa susah sangat nak cari saiz ni. 

Bercita-cita nak pakai saiz M, tapi kelonggaran pada saiz pinggang kemain lebar kene lipat. Menggeleng kepala pekerja tu. Haha. .

Itu pun saiz S, pinggang pun longgar. Bonda cakap nanti beli pin baby. 😂

Adoihh laa. Cita-cita nak pakai baju besar gagal lagi untuk tahun ini. 

Anda dekat luar sana nak bercita-cita jadi situasi macamni sampai pekerja kedai pun pening kepala melayan kemahuan, silalah detox. Haha. 

Terutama sekali nak dekat puasa ni. Memang masa terbaik untuk Detox. Dah la ada tawaran dapat lunch box yang hangat dan giler-giler best! 

Nah kasi throwback raya tahun lepas. Cewah! Rindulah. 


Start Raya 2016 bermulanya fasa memakai saiz S. 


Lihatlah perubahan Faizah ini, dari saiz L hingga ke saiz S sekarang ini. 




Yang Benar, 
Faizah Syakira
Dilema dengan saiz baju. 
Gagal pakai baju saiz M dan L macam dulu.
Detox sebab nak kulit cantik tapi terlajak badan ramping.

#HealthySkinJournalsFSK

SET DETOX

Ramai yang nak tahu apakah Set Detox Faizah ambil kan? Faizah sebenarnya ambil Vivix, Peppermint, Herblax dan Alfafa serta beberapa vitamin yang lain. Tapi DTX insyaAllah memang nak cuba sangat-sangat. Cuma sekarang proses Faizah ambil step by step dahulu. Alhamdulillah berhasil. Sehingga kini menjadi.

Kepada Anda ingin memiliki Set Detox ada juga tawaran sekali dengan bekas salad sekali di dalam harga diskaun. Ini antara vitamin Detox dalam set tawaran Shaklee: 

1. Alfafa Complex - Mencuci darah, usus dan hati. Alfafa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

2. Herblax - Mencuci perut dan usus- membersihkan najis yang tersekat dan merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan kepada mereka yang mudah sembelit. 

3. Peppermint Ginger Plus- Rumusan empat jenis herba. Selain jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia - herba tradisional telah lama digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh. 

4. DTX Complex - Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita. Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. DTX complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain.

5. Vivix - Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan antioksidan yang dihasilkan daripa ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan supplement anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia. Detoks program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan 'pembersihan' organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria ( pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protein AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada. 

6. Mealplan 7 hari detoks disediakan.


Faizah mencari 15 orang mempunyai permasalah jerawat nanah dengan Set Detox. Kita buat sama-sama step by step nak tak? Jomlah sertainya dengan bantuan konsultasi daripada Faizah. 



Ini antara Testimoni Set Detox dengan jerawat nanah. 
Dengarlah stori daripada kakak ini.


Nak baca selanjutnya Testimoni Faizah dan Jerawat nanah?


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

Wednesday, 24 May 2017

EYE BAG & KULIT KERING SEMAKIN BERKURANG SETELAH MENGAMALKAN EYE TREATMENT DAN VITAMIN C





Selama berniaga Shaklee hampir 4 tahun ini, serius tak pernahlah jual  Eye Treatment Enfuselle ini. 

Jadi sahabat pun kata beliau nak sangat mencuba Eye Treatment, Faizah pun dengan beraninya On sahaja eksperimen kali ini. Haha. 

Alhamdulillah selama seminggu sahaja berhasil. Serius tak sangka eksperimen ini menjadi. 

Kalau tahu la penangannya best macamnilah, lama dah jual Eye Treatment banyak-banyak. Haha. Biar sampai "insufficient Quantity" dalam online. 

Faizah baru tahu kulit di sekitar mata kita ini adalah sangat nipis dan sensitif. 10 kali lebih nipis daripada kulit wajah! 

Lebam bawah mata itu juga petanda kesan penuaan tau. Seram kan?

Contoh apabila kita lepas menangis, suka bangun tidur lewat tengah hari mahupun kerap tidur lewat malam, pemakaian cermin mata yang berterusan mahupun asyik mengadap laptop dan percayalah memang ketara sangat kesan penuaan yang terhasil. 

Cuma permasalahan anak Shaklee Faizah ini adalah disebabkan anaknya yang kadang kala berjaga malam. 

Biasalah bila ada bayi ni kan. Macam-macam ragamlah. Hehe. 

Ibu-ibu di luar sana ada yang mempunyai masalah sama macam sahabat Faizah ini, nak tahu tak khasiat dan kaitan Eye Treatment dan Vitamin C ini? 

Eye Treatment ini telah terbukti secara klinikal iaitu: 

+ 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu 

+ 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu 

+209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu 

+32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu 

+Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu 

+Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata 

+Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut 

+ Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap

Manakala pengambilan Vitamin C setiap hari pula  merangsang pembentukkan kolagen, mencerahkan  kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. 

Wah! Best sangat ni. 

Jadi ibu-ibu yang rasa semakin kurang keyakinan untuk tampil cantik, dalam hati memang dah tak sanggup mata panda apalah salahnya cuba kedua-dua vitamin luaran dan dalaman ini sekali. 

Apapun Anda boleh dapatkan dua items Hot ini daripada Agen Shaklee Kedah di bawah Faizah ini juga ya. 

Vitamin C dah ada dalam online. Mai serbu beli banyak-banyak. Hehe

#ShakleeEffect
#GelombangShaklee


Nak baca selanjutnya Testimoni Faizah dan Jerawat nanah?


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya



Tuesday, 23 May 2017

THROWBACK JERAWAT NANAH DAN SET DETOX SHAKLEE

Pada tahun 2016 adalah satu fasa di mana Faizah dan Bonda dengan rasa seriusnya bereksperimen dari segi pemakanan dan dosage vitamin. 




Faizah ambil part dosage vitamin. 

Bonda ambil part pemakanan. Kiranya start eat clean la.

Bermulalah fasa tarbiyyah hidup hal kedua-dua eksperimen sejak berjumpa Doktor yang bidangnya pakar kulit. 

Apalagi turn On antibiotik tapi Faizah tukar ubatan doc itu kepada Shaklee. Haha. 

Eh, degil rupanya Faizah ini kan. 

Tapi doktor tahu la. Bab pemakanan dan luaran semuanya doktor la mentarbiahkan Faizah. 

Kembali balik ke zaman tahun 2015, haha. Dah macam Doraemon pulak ye. 

Sebenarnya datangnya tarbiah nak baikkan kulit ini setelah paksa diri menuntut ilmu Nutrisi di Kelas diadakan berada di Port Dickson. 

Dari situlah kajian demi kajian Faizah belajar mengenai kulit. Bertanya terus kepada Pakar Nutrisi Shaklee. 

Siap join Bengkel Nutrisi lagi. Punyalah nak mengkaji hal kulit ini. 

Alhamdulillah start Jan 2016, Faizah menggabungkan segala ilmu nutrisi dari Kelas Shaklee dan juga ilmu Doktor yang merawat kulit ini. 

Akhirnya hasil tahun 2017 kembalilah kulit yang sihat. 

<Boleh lihat testimoni di SINI>

Tapi masih juga perlu menjaga pemakanan. 

Bukan senang ya nak jaga kulit yang pernah kronik. Sebenarnya tahap kesabaran itu perlu tahap paling tinggi sekali. 

Jadinya baru-baru ini pergi Masterkey Selatan, Port Dickson, Allahuakbar ada la beberapa bilangan orang yang bertanyakan kulit Faizah. Haha. 

Mana yang tak pernah jumpa kan? Mereka ada la sedikit kepelikan. 

Almaklumlah mereka kan tak pernah jumpa Faizah. Mereka jumpa Faizah ketika kulit sekarang. 

Cuba ketemu ketika kulit zaman kegelapan dulu. Haha. Pasti tidak mempercayailah yang sekarang. 

Sekarang misi Faizah adalah ingin membantu Anda di luar sana dapat sama macam #ShakleeEffect yang Faizah dah dapat sekarang. 

Faizah memerlukan 15 orang untuk Faizah bantu dari segi konsultasi permasalahan ini.





Cadangan Faizah untuk Anda di luar sana bolehlah cuba Detox, boleh dapatkan Set Detox ini; 


1. Alfafa Complex - Mencuci darah, usus dan hati. Alfafa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

2. Herblax - Mencuci perut dan usus- membersihkan najis yang tersekat dan merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan kepada mereka yang mudah sembelit. 

3. Peppermint Ginger Plus- Rumusan empat jenis herba. Selain jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia - herba tradisional telah lama digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh. 

4. DTX Complex - Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita. Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. DTX complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain.

5. Vivix - Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan antioksidan yang dihasilkan daripa ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan supplement anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia. Detoks program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan 'pembersihan' organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria ( pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protein AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada. 

6. Mealplan 7 hari detoks disediakan.

Jomlah whatsapp Faizah ke 0136625745 untuk sama-sama dapatkan #ShakleeEffect

#HealthySkinJournalsFSK


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...