Saturday, 25 February 2017

IKHTIAR VIVIX UNTUK KULIT JERAWAT NANAH

Top 1 ranking adalah Vivix?? 

Walaupun premium harganya, keberkesannya pula diuji atas klinikal dan #ShakleeEffect pula dapat dari pelbagai feedback daripada customer yang ikhtiar dengannya.

Alhamdulillah tak sangka vivix  menjadi ranking utama dalam banyak-banyak dari rangkaian produk shaklee.

Menurut Master Laila, inilah senarai penjualan produk mengikut ranking Januari 2017. 

1. Vivix
2. ESP
3. Omega guard
4. Sustained release vita-c plus
5. Ostematrix
6. Vita-E complex
7. Nutriferon
8. Alfalfa complex
9. GLA complex
10. Lecithin



Wah! Dahsyat kan! 

Vivix ini antara Favourite Faizah untuk ikhtiar kulit jerawat nanah. Tanpanya tak tahulah nak kata. Haha. Tapi serius kulit memang bersih dengan Vivix. Itu yang Faizah perasanlah. Terlebih perasan tak tahulah. Haha. 

Ini pula antara hasil daripada testimoni buat fully detox. Manalah tahu dapat membantu Anda di luar sana. Buat fully detox baru jadi, baharulah sekarang merasai #shakleeEffect yang sebenar. Gituww. Hehe. Wajib ya konsisten selam 90 hari untuk mendapatkan kesan yang Anda suka. Jika seperti chipsmore, jangan beranganlah dapat hasil yang penuh kesungguhan dan kesabaran sebegini. 

Apapun jangan lupa berdoa dan amalkan beberapa surah untuk kesembuhan kulit agar kesemua ikhtiar kesungguhan kita ini dimakbulkan Allah. Sangat penting kesemuanya ini. 
Ikhtiar sepanjang 12 bulan



Kalau ingin saya bantu, boleh terus whatsapp



Sekarang rasa lebih konfiden. 
Kira #ShakleeEffect la juga ni. hehe
Alhamdulillah


Jangan lupa grab Ostematrix sekali bersama Vivix.
Ostematrix pun antara favourite supplemen juga. hehe


So ada promosi Vivix bulan ini, kasi licinlah Vivix dalam online dan cawangan-cawangan shaklee ye.Haha. 


Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:



Stok Promosi Ini terhad!


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

Friday, 24 February 2017

KENALI SAINTIS SHAKLEE DR BRUCE DAGGY

Assalamualaikum. Salam Jumaat semua. :)

Hari ini Faizah inginkan memperkenalkan salah seorang Saintis Shaklee, siapa yang mengikuti instagram adalah cerita bagaimana tibanya Faizah nak bercerita mengenai beliau. Hehe. 

Baru-baru ini ada National Conference di Sunway Pyramid dan ini Faizah kongsikan daripada gambar-gambar yang rakan Faizah pergi. 


Taraaa inilah Dr Daggy yang sebenar. Haha. .

Licin kepalanya.
Berkilat!
Itu pulak aku tengok kan. 

Jadi sebab haritu tidak berkesempatan pergi ke BLNC kan, jadi kita tampalkan ajalah gambar master dan rakan-rakan yang pergi sebelum ini. .

Ini pun dah rasa aura daripada cerita mereka. 

I is jeles! .

Tapi kan Faizah storilah sedikit info yang dapat daripada Master Haji Roslan berkenaan Saintis Shaklee ini. .

Kisah bagaimana Dr Daggy ini join shaklee bermula bila mana Roger menjemput ke rumah di atas Bukit di San Francisco Bay. .

Shaklee ada lebih 70 orang saintis FULL TIME. .

Jadi kehadiran Dr Bruce Daggy yang ada 30 tahun pengalaman dalam research adalah salah satu kelebihan shaklee. .

Maka sesiapa yang rajin nak baca lebih lanjut kajian landmark shaklee bolehlah ke website, .
http://healthresource.shaklee.com/ .

Bukan calang-calang produk shaklee ini. .

Patutlah setelah difahami landmark study ini, lepas aja BLNC asyik stok shaklee tiada aja. 

Faizah stress betol masuk website sekarang. .

Cepat nau habisnya. .

Tapi bila fikir balik kebaikannya. Nampak la sekarang rakyat Malaysia semakin jatuh cinta dengan produk shaklee. .

Alhamdulillah. .

SIAPAKAH DR BRUCE DAGGY?

Bruce Daggy, Senior Vice President, Research & Development and Chief Science Officer oversees and directs the functions of corporate research and development. He is primarily responsible for the development of Shaklee’s robust portfolio of products including nutrition, personal care, household, and environmental products of for the home.
His career spans over 30 years in global roles within consumer healthcare. In nutrition, his work has ranged from developing leading nutritional supplements in India to providing sports nutrition products to elite athletes. He also has had a major focus on weight management and metabolic disease. He began his professional career in academia and then spent 10 years in research and development at The Procter & Gamble Company. After P&G, Bruce spent over 13 years at SmithKline Beecham/Glaxo SmithKline in both the United States and the United Kingdom in various leadership positions, including overseeing their global nutritional research and development and managing over 80 scientists in the U.K. as well as a team in India. In addition, he was also the Vice President, Weight Control Research & Development for Glaxo SmithKline.
Prior to joining Shaklee, Bruce served as Senior Vice President, Research & Development and Chief Science Officer at Nutrisystem Inc. where he directed applied research and development for weight management and the prevention or management of obesity-related diseases and disorders.
Bruce has a Ph.D. in Nutritional Biochemistry from Cornell University and a B.A. in Biology from University of Virginia. He has authored 80 publications and abstracts and has developed 13 patents in his name. He serves as Adjunct Professor and Advisory Board Member within the Nutrition, Food, and Exercise Sciences Department of Florida State University. He is a member of the American Society for Nutrition and of The Obesity Society, and has been an active volunteer with the American Diabetes Association’s Greater Philadelphia Community Board and its Education and Advocacy Committee.



Sesiapa inginkan shaklee, jom bershaklee sekarang. :) .

Promosi tinggal 4 hari lagi iaitu Vivix, lecithin dan ostematrix. .

Maafkan saya, alfafa promo sudah habis. 

Hanya alfafa normal order aja ada. Bermaksud untuk tarikh 2018 sahaja dijual bukan atas promosi..

Nampak tak tsunami shaklee sekarang? Dahsyat kan? .

#HealthySkinJournalFSK
#20StepIncome4Angka
#GelombangShaklee
#ProjekRM500 



Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:



Stok Promosi Ini terhad!


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


Wednesday, 22 February 2017

MAKANAN SUNNAH DI DALAM PRODUK SHAKLEE? MEALSHAKE & VITAMINC?

3 hari yang sibuk pasti ada banyak cerita bukan?

Oklah nak mulakan stori ini.


Kesibukan ini terjadi disebabkan ada kejutan yang tidak disangka selepas dapat panggilan jam 2 petang pada hari jumaat baru-baru ini.

Terus kene culik pergi ke Seremban . Jalan-jalan tempat mydin baru berdepan giant senawang. Itu aja aktivitinya.

Kira explore la jugak tempat asing ini.

Disekeliling berdekatan dengan mydin adalah jakel, dan paling pasti Faizah dah nampak sesuatu yang buat mata blink blink blink kejap.

Okeh coming soon ada Siti Khadijah dekat situ. Bolehlah beli nanti. Haha.
(Salahkan go shop. Go shop kan suka tayang telekung ni. Kan dah buat hati berzikir nak telekung ni. )


Jalan kejap dalam mydin.

Ok nak tahu apa dalam banyak-banyak benda yang diperhati dekat sana?

Faizah jumpa kurma mariami, kurma ajwa, dah tak ingat dah jenis kurma dah. Adalah juga kismis.

Benda ni paling Faizah nak mencari sangat. Sebab bila cari kurma dekat area rumah ni macam bersira gula aja.

Kenapa bersira gula? Sebab syak ada benda ni. Efek pada kulit sangat ketara. Makan pun kene bajet.

Tapi makan kurma original macamni, kulit okeh aja. Tiadalah sensitif pun. Itulah penyebab prasangkanya bahawa kurma sekarang ada letak gula. Rasa pun kemain manis semacam. 

Sedih bila mengenangkan kulit yang sensitif dengan makanan manis macam Faizah ini. Imunisasi kulit ofcos terjejas kalau manisan tinggi dalam badan.

Dalam pada tu jumpa pulak arabic gum atau al manna.

Benda ni dari mula baik pulih kulit memang tercari-carilah jugak.

Itu pun sebab terbaca dari post seorang doktor tentang kebaikan al manna(makanan sunnah) untuk prebiotik usus dan masalah kulit.

Namun begitu pada bulan ini (genap 13 bulan) barulah jumpa Al manna yang sebenarnya.

Selama ini ambil Al manna yang ada kandungannya di dalam Mealshake dan Vitamin C aja.

Itu pun tahu al manna ada di dalam Mealshake dan Vitamin C pun daripada info upline.

Jadi macam dah beli al Manna original, excited kemainlah kan. Haha.

Tapi cuma rasa sekarang ni, baik la shake Mealshake dan telan aja vitamin C tu. 
Sebab apa taw?

Lambat betol la Al-Manna original ini nak larut dalam air.

Berjam jam tunggu. 
I is tak sabar orangnya.
I is rasa geram sangat.
I is rasa nak minum cepat-cepat masa sesaat dan seminit.

Ini namanya orang mengada taw. Eh bukan!

Faizah orang yang ingin merasai pengalaman ini. Haha.
Sedang merasai la ni.  (Pujuk hati kononnya)

So nak tahu lebih lanjut apa itu al-Manna boleh refer pada gambar-gambar di bawah ini. 


Suasana di luar Mydin. 

Food court ni best la jugak. Sedap mata memandang.


Ini hasilnya memborong.

Macam rasa baru balik dari umrah. Haha. 😂

Over kan?
 


Ini dia Arabic Gum atau Al-manna

Sejenis tumbuhan yang diturunkan untuk memberi rasa kenyang. 

Acacia Gum (gum arabic, juga dikenali sebagai al-Manna) adalah sejenis dietary fiber, yang juga memberi kesan prebiotik dan sangat bermanfaat untuk kesihatan kita.

Di negara Arab ia digelar “Bread from Heaven” kerana Arabic Gum atau Al-Manna ini ada disebut di dalam kitab Al-Quran dalam surah Al-baqarah ayat 57.

“ Dan kami telah menaungi kamu dengan awan (panas matahari di padang pasir) dan kami turunkan kepada kamu “manna dan salwa”, (serta kami berfirman):, Makanlah dari makanan yang baik yang kami telah kurniakan kepada kamu”, dan tidaklah mereka menganiaya kami (sebab mereka kufurkan nikmat itu) tetapi sebenarnya mereka adalah menganiaya diri sendiri “. – Surah Al-Baqarah Ayat 57



Al-Manna (Acacia Gum) ada di dalam Meal Shakes, sumber prebiotik(makanan probiotik iaitu bakteria baik) semulajadi menjadikan usus SIHAT.

Semakin kagum pula dengan rangkaian produk Shaklee. Lepas kaji satu-satu barulah TERBONGKAR kan.

Acacia gum terdapat dalam MealShakes, jadi kalau anak-anak yang mengalami sembelit, boleh cuba ambil Meal Shakes. Dewasa pun boleh
 


Sumber Google

Kebaikan Mealshake:

  • Nutrisi Lengkap

menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak
  • membekal nutrisi kepada sel tubuh

kaya dengan protin  (tidak mengandungi laktosa),membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain2
  • membantu tumbesaran

mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina  tulang dan sel2 untuk proses membesar
  • anti-oksida

mengandungi vitamin A. C, E, zink, selenium yang merupakan agen antioksidabyang bertindak melawan jangkitan damn melambatkan proses penuaan
  • mengembalikan seri wajah

mengansdungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yan cukup untuk membina sel2 darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi  wajah/kulit yang lebih cantik
  • detoksifikasi

kaya dengan serat laruut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
  • kelazatan rasanya

minumn yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera teryhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. lazat untuk dinikmati oleh semua golongan


Ramai barangkali belum tahu sebenarnya dalam vitamin C (mengandungi jagung dan kebaikan buah sitrus), ia turut mengandungi Gum Arabic atau lebih dikenali sebagai Al-Manna di dalam bahasa Arab.

Nak lagi mudah telan saja vita c shaklee, tak perlu rendam pun macam Al Manna seketul macamni berjam-jam. Hehe. 

Tapi kalau nak berpengalaman macam Faizah lakukan sekarang boleh aja mencuba Al manna ni. 

Apapun Mealshake dan Vitamin C macam-macam khasiat dan terbukti keberkesanannya.

Kalau jenis nak cepat minum boleh ambil produk shaklee ini.


Ini pula antara kebaikan Vitamin C:

✔Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
✔Mencerahkan kulit.
✔Melambatkan proses penuaan.
✔Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
✔Meningkatkan sistem imunisasi badan.
✔Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
✔Mengatasi masalah gusi berdarah.
✔Mengekalkan kolestrol sihat kerana ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah. Mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.
✔Memerangi kanser kerana ia satu satunya anti oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh danmerangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.

Kebaikan Al-Manna atau Gum Arabic


Antara kebaikan gum arabic dalam vitamin C dan Mealshake shaklee adalah seperti berikut:



✔Mengurangkan masalah sistem pencernaan dan pernafasan
✔Merupakan fiber yang paling mudah diserap oleh tubuh
✔Merupakan prebiotik semulajadi, baik untuk usus
✔Membantu merendahkan tahap kolestrol
✔Mencegah sakit jantung
✔Meningkatkan imun badan
✔Melegakan sesak nafas dan batuk
✔Kaya dengan kalsium
✔Membantu penyerapan mineral


TESTIMONI SHAKLEE

Sumber Google


Sumber google


Sumber Google



Sumber google


Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:



Stok Promosi Ini terhad!


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...