Monday, 27 March 2017

PHYTOCOL-ST MENURUNKAN KOLESTEROL SECARA SEMULAJADI

Order daripada Bonda,



"Mak nak Phytocol-st"

Ceritanya begini sebelum Faizah dapat hidayah bab pemakanan.

Bonda pernah mengalami rasa pening dan loya yang agak berhari-hari. Nak kata pitam pun ye. Nak kata tak pun ye jugak.

Jadi kami pun bingung jadinya melihat Bonda sendiri ketika itu.

Apa lagi jumpa Doktor. Doktor periksa kesihatan Bonda.

Doktor pun memaklumkan bahawa kolestrol Bonda ada kenaikan sedikit tapi bukanlah darah tinggi ke apa.

Jadi kami pun pada hari itu terus memikirkan kembali apa yang menyebabkan Bonda jadi begitu.

Rupanya seminggu dua sebelum itu asyik beli "frozen food" seperti kentang, bebola udang dan bermacam lagilah.

Semasa ini jerawat Faizah tengah tenat juga pada muka ni. Haha.

Lihat apa perangai pemakanan Faizah dan keluarga dahulu. Yang cepat dan terus digoreng itu jugalah pilihan kalbu.

Akhirnya memberi padah dan membinasakan diri.

Maka selepas itu datanglah tarbiyyah macam-macam dalam kehidupan ini tentang pemakanan.

Bersyukur jugalah Shaklee ada Phytocol-st. Sebelum ini Bonda hanya makan Omega Shaklee sahaja.

Bila tiba menjadi begini, kenelah ambil Phytocol-st sekali juga.

Kebaikan dua produk ini untuk Anda yang belum ketahui untuk fungsi kolestrol adalah:

***Phytocol-st - berfungsi sebagai PENCEGAHAN penyerapan kolestrol dari makanan.


Sumber Google


Sumber Google



*** Omega Guard - berfungsi sebagai PENURUNAN dalam salur darah KOLESTROL LDL BERLEBIHAN

Teringat belajar ketika di Bengkel Nutrisi Shaklee, Nutritionist pernah beritahu yang 10% penurunan LDL kolestrol akan merendahkan risiko penyakit jantung sebanyak 20%.

Jadi kepada sesiapa yang ada juga cerita sama macam Bonda Faizah bolehlah ambil kedua-dua cadangan ini.

Alhamdulillah. #ShakleeEffect yang Bonda Faizah dapat selepas menambahkan Phytocol-st tiada lagi setakat ini berulang kembali hal kesihatan tersebut.

Kami masih lagi cuba beramal dan hati-hati memilih makanan. Tipulah kata tak "Cheat day" tu tak de kan. Haha.

Apapun bersederhanalah memilih makanan yang kita makan. .

Oh ye.  Phytocol-st juga mempunyai Fitosterol yang membantu untuk keseimbanhan tindak balas imun bagi mengurangkan jangkitan viral dan bakteria serta mengurangkan simptom alahan, keradangan dan penyakit auto-immune.


Sumber Google


Jadi  untuk dapatkan Fitosterol ini dalam 1 hari kene ambil;

200  batang lobak merah
70 keping roti gandum
425 biji tomato


Sumber Google


Alahai tak mampu kan? Hanya Phytocol-st sahaja yang ada untuk Fitosterol ini dengan membekalkan 2,000mg fitosterol sehari seperti yang disarankan oleh National Institute of Health.


Sumber Google


Jom hadiahkan Vitamin -vitamin untuk kolestrol ini untuk Bonda dan Ayahanda kalian. Hehe. Pasti mereka sukakannya.

#CeritaBondaFSK (Boleh cari Faizah menggunakan Hashtag ini di facebook)


Bagaimana Fitosterol dalam Phytocol Shaklee berfungsi?

Fitosterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolestrol. Ini bermaksud, lebih banyak fitosterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolestrol yang diserap didalam badan! Anda juga berpeluang menurunkan paras kolestrol LDL anda dengan pengambilan fisoterol.


Sumber Google

Eh, tinggal 2 bulan lagi nak Ramadhan kan. Apa kata Anda siap sedialah dengan perisai dengan vitamin kolestrol ini. Antara cadangan vitamin untuk turunkan kolestrol ialah: 

1) Phytocolst

2) Omega

3) Vivix

InsyaAllah amat membantu untuk tiga supplemen ini. Almaklumlah bulan puasa biasanya syurga makanan. Tapi kan the best time, buat detox pada bulan puasa pun boleh. Pastikan Vivix ada di rumah Anda. Faizah sendiri pun memang plan dengan Bonda nak beli Vivix siap-siap untuk bulan Puasa. 

Masa tahun lepas, Vivix memang sangat membantu. Tenaga lain macam sungguh. Tak mengantuk langsung ketika beribadah. Badan rasa ringan. 

Sangat seronok dengan Vivix ini. Hehe. 

Jadi pastikan vitamin pencegahan kolestrol ini ada di rumah Anda ya. 


Stok Promosi Ini terhad!

Klik pada PROMOSI MAC 2017

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

Tuesday, 14 March 2017

GULA PENYEBAB HORMON TIDAK STABIL

Situasi imbas kembali suaty masa dulu buat kali pertamanya berjumpa Doktor untuk dapatkan konsultasi Kulit Jerawat ini. 

Ikuti perbualan ini. Jeng jeng jeng.

Ketika ini perbualannya ditemani Bonda di sebuah bilik kecil dan Doktor yang merawat kulit ini adalah seorang lelaki India.

"You kene kurangkan pemakanan yang mengandungi GULA"


Sumber Google


Alamak "GULA" kan sedap doktor.
Pemakanan hari ini kan kebanyakkan yang sebegini.

Ada yang terlebih hipster lagi. 😂

Itulah pesanan pertama doktor yang merawat kulit Faizah dulu.

Rupanya bila tengok TV rancangan Assalamualaikum bab hormon wanita dengan dikaitkan penjelasan doktor yang merawat, memang SAH gula penyebab kulit terutamanya akan mengakibatkan gangguan hormon.

Tersenarailah juga penyebab kepada jerawat yang teruk.

Jerawat kronik adalah kategori Hormon estrogen wanita yang berlebihan. Makanya hormon ini menjadi tidak stabil.

Jadi AWAS wanita di luar sana.

Nak jadi Faizah yang dahulu, silalah ambil makanan yang tinggi gula lagi. Hehe.

Pemakanan sekarang terlalu banyak dan bermacam jenis, tetapi adakah tinggi khasiat nutrisinya?

Seperkara lagi gula juga penyebab imunisasi kulit rendah. Jadi mudahlah kulit kita diserang patogen atau bakteria.

Untuk dapatkan zat-zat mineral yang  mencukupi, konsistenlah makan vitamin shaklee.

Sebaiknya untuk Anda ada masalah kulit GLA Complex perlu ada untuk menstabilkan hormon dan juga Vitalea untuk mencukupkan zat dan mineral dalam badan. 


Sumber Google


Sumber Google


Sumber Google

Kepada Anda ada masalah kulit jerawat tahap bernanah bolehlah dapatkan konsultasi daripada Faizah. Ini antara sebahagian info yang Anda perlu kurangkan dalam pemakanan seharian. Jika ingin tahu lebih lanjut terus whatsapp Faizah ye. 

Stok Promosi Ini terhad!

Klik pada PROMOSI MAC 2017

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya


Monday, 13 March 2017

SET DETOX SHAKLEE, RAMAI TERUJA DAPAT TURUN BERAT BADAN & TINGKATKAN KESUBURAN

Assalamualaikum. Hai lama tidak menulis di dalam blog. Pasti ramai yang merindui Faizah kan dengan petua-petua cantik. Hehehe. Alahai tapi kali ini Faizah tidak berkongsi tengtang tips cantik tapi untuk bercerita kembali kisah dan detik-detik peribadi beberapa insan yang berpengalaman dengan set detox. 

Almaklumlah baru-baru ini Faizah dapat testimoni #ShakleeEffect yang agak mengharukan hati bila anak shaklee sendiri yang Faizah memberikan mealplan lebih kurang tempoh 6 bulan dan akhirnya Allah memakbulkan jua doanya untuk ada zuriat. 

So, ramailah juga yang mesej apakah supplement yang sesuai untuk tingkatkan kesuburan dan bermacam-macam lagi persoalanlah. Antara yang Faizah bagi kepada anak Shaklee tersebut dengan membuat detox kepadanya. Tiap- tiap bulan ulang detox tersebut. Itu antara penyebab utamanya dan selebih beliau ikhtiar dari segi doa yang spesifik juga tidak tinggal. 

Kenapa kita perlu detox untuk menurunkan berat badan dan tingkatkan kesuburan? 

Sepertimana yang Faizah menonton baru-baru ini di dalam rancangan Assalamualaikum TV Al-hijrah, hormon wanita (estrogen) tidak stabil biasanya telah tercemar disebabkan toksin yang begitu banyak dalam badan. Jadi kaitan dekat sini, jika Anda ada masalah haid tidak teratur dan saya syorkan Anda detox badan betul-betul. 



Selain itu, hormon wanita juga tidak stabil disebabkan stress. Jadi Anda perlu pastikan sentiasa tenang dan gembira. B complex sangat penting di ambil bagi yang ikhtiar. Malah B Complex sebagai antistress dan mengandungi asid folik.  

Terkenang pula Faizah pada customer dari Miri yang ingin membeli B complex untuk ikhtiar zuriat, katanya doktor menyarankannya agar membeli jenis B complex. Hal ini kerana doktor mengatakannya ianya lebih lengkap berbanding ambil asid folik sahaja. 

Tambahan pula, pemakanan juga banyak mempengaruhi kesihatan wanita. Hormon wanita kebanyakkan sekarang ramai menghadapi tidak stabil dan hal ini disebabkan jenis pemakanan terkini. Bak kata Doktor yang dijemput di dalam rancangan tersebut mengatakan begini, 

"Makanan hari ini memang banyak tapi tidak tinggi nutrisi. Jadi zat mineral dalam badan kurang" 

GULA juga antara penyebab hormon tidak stabil. Macam Faizah pun ingin baik pulih kulit jerawat nanah ini pun pada awalnya doktor nasihatkan agar gula dikurangkan. Ini pula Testimoni 12 bulan saya dengan DETOX. 


Testimoni Faizah sendiri



Testimoni daripada pengguna Shaklee. 
 Kelas Nutrisi di Terengganu


Nampak tak betapa banyaknya kesan jika kita tidak menjaga keseimbangan pemakanan kita hari ini. Bukan sahaja mempengaruhi hormom dalaman kita tapi kulit, rambut dan kuku juga memerlukan hormon yang stabil. 

Manakala berat badan juga mempengaruhi ketidaksuburan ini berlaku. Teringat semasa di Kelas Nutrisi, Pakar Nutrisi pernah memberitahu bahawa hormon tidak stabil adalah disebabkan lemak lebih tinggi dari otot. Jadi sesiapa yang hampir obesiti atau obesiti sudah pastinya disarankan menurunkan berat badan. 
Cuma orang kurus pula pastikan berat ideal juga bagi keseimbangan hormon. 

Sebenarnya banyak lagi faktor bagi ketidaksuburan ini seperti keputihan, paraben dan merkuri yang ada dalam produk atau lain-lain lagi. 

Semoga apa yang Faizah tuliskan di sini bermanfaat untuk Anda di luar sana yang sedang berikhtiar untuk mendapatkan zuriat. 

Saya doakan moga yang membaca ini dan berikhtiar, teruskan mengamalkan produk vitamin shaklee tanpa putus asa. Percayalah produk ini sebenarnya amat membantu melengkapkan nutrisi yang kurang dalam badan kita. Malahan ada Kajian Landmark lagi. 

TESTIMONI SET DETOX

Ramai ingin tahu yang mana set yang boleh mereka ambil sebagai ikhtiar untuk turun berat badan dan kesuburan. Antaranya ialah Set DETOX. 

Ini pula petikan dari Testimoni Master Zura. Master Zura pun telah selamat melahirkan bayi kelima pada Februari lepas. Alhamdulillah. Kisah disebalik ESP dan Ostematrix ada di SINI.

Kepada yang ingin ikhtiar mana tahu testimoni ini boleh membantu dan sebagai rujukan Anda akan datang. Mudah-mudaham setiap yang berusaha pasti Allah bantu. Lambat atau cepat sentiasalah berdoa moga dipermudahkan segalanya. 

Beberapa bulan lepas kan, Shaklee lancarkan program detox. Akak pun mengada-ngadalah nak buat juga detox. 
Mula-mula fikir mampu ke nak mengharungi ujian detox ni. Almaklumlah, tiga hari ok tanpa nasi. Akak ni dah lah pecinta nasi. 
Tiga hari tu memang ala-ala herbivor. Hanya rumput rumpai (read: sayur) sahaja yang dibenarkan masuk ke dalam tekak. Selain buah-buahan. 
Hari pertama dah lah sayur hijau mentah. Kalau Khaulah boleh lah layan kan. Ni akak, memang azab lah. 
Tapi akak gagahkan diri juga melalui fasa "hitam" itu. Trajis kan bunyinya. Hari berikutnya dah mula boleh ambil protein. Alhamdulillah akhirnya akak gagah melalui 7 hari berpuaka tanpa makanan jahat. 
Tapi kan, setiap yang menyakitkan itu ada manisnya. Sebaik sahaja selepas akak buat detox mengikut meal plan yang dikaji dan diselidik oleh Nutrition Shaklee Dr Jamie McManus. 
Akak perasan macam makin jelita. Kulit akak yang agak kusam semakin kemerah-merahan. Paling best kan perut akak yang sedia buncit kempis macam anak dara. 
Lagi best, lepas detox tu bila akak makan banyak pun. Jarum penimbang macam rosak. Tak bergerak tetap kat angka tu. 
Tapi yang akak nak cerita, pengalaman kawan-kawan akak yang detox ni. Mereka entah bagaimana rata-rata ramai yang "termengandung" selepas detox. 
Haa yang ni mulanya akak pun tak percaya. Berkat dari tak percaya tulah tiba-tiba dengan akak pun termengandung sekali. 
Power tak power lah detox ni kan. Paling akak terharu. Alhamdulillah, ramai dari team Shaklee kami yang sebelum ni berusaha pelbagai cara untuk dapat kan baby. 
Akhirnya mengandung selepas buat detox dengan Shaklee ni. Ada seorang teman berkahwin lebih 5-6 tahun. Macam-macam usaha dah dia kata. Tapi selepas detox Allah kirimkan rezeki buat mereka suami isteri.
Sorang adinda manis, penantian selama 3 tahun lebih akhirnya terjawab selepas detox. 
Baru-baru ni akak dapat berita lagi dari seorang yang sangat disayangi. Allah hadiahkan kehamilan sekali lagi untuk mereka berdua. 
Apa pun kita hanya berusaha kan. Tak tahu usaha kita yang mana Allah lihat dan makbulkan. 
Detox Shaklee memang best dan terbukti berkesan.

#AkakAnakLima#PeguWAHM#GelombangShaklee
Selepas itu, ada lagi sambungan ceritanya,  

Nak sambung cerita semalam. Kisah pasal akak "ter" pregnant. Sebenar nyakan, akak ingat dah nak tutup kilang. Marah orang tua-tua kalau baca ni.
 
Tapi sebab akak rasa masa dah untuk akak fokus pada kualiti dari kuantiti. 
Tapi yelah, Allah lagi tau apa yang terbaik kan. Akak tetap juga nak salahkan Detox Shaklee. Akak rasa kalau akak tak mengada-ngada buat detox hari tu. 
Kejadian seperti ini pasti tak berlaku. Eh bukan akak tak redha. Malah syukur. 
Sebenarnya akak bukan keseorangan, bukan akak je mangsa.
Hari ni akak nak share pengakuan mereka-mereka yang juga "mangsa" detox seperti akak.
 
Master Farihah Abu Kasim, teringat bulan 6 ari tu akak mesej. Dia masih dalam keadaan terkejut. Tak sangka sebulan selepas detox dia juga menjadi mangsa. Menurut beliau bukan sahaja dia yang terkena. Malah anak buah beliau juga ramai yang mengikut jejak selepas ambil set detox. Risau populasi penduduk melimpah ruah hingga ke laut China Selatan katanya. 

Cik Puan Hayusnida Bakar pula katanya Buat detox konon-konon nak turunkan berat badan. Baru turun beberapa kilo, baru nak feeling rasa kurus, tetiba sangkut yg lain pulak. Padahal sblm tu 7 bulan dia usaha sebelum detox. Tak menjadi-jadi. Sekali detox, kurus dapat, baby pun dapat. Alhamdulillah.
 

Cik Puan Ainul Fadzilah tak kurang juga, katanya. "Sama la saya pun detox shaklee punya pasal. Pregnant juga. huhuu"
 

Seorang lagi rakan, Master Azrin Mohd, "Hahaha. Dua tahun TTC okay. Detox shaklee dan eat clean bulan depan nya pregnant. Aku la tu "
 

Yang paling saya terharu, salah seorang leader Nadia Najib, selepas 5 tahun 8 bulan berumahtangga. Puas mencuba pelbagai cara.
 
Konsisten dengan full set detox dan set kesuburan. Alhamdulillah 3 bulan selepas itu mereka terima khabar gembira permata hati yang lama dinanti kini berada dalam kandungan. 

Apa pun, hanya ucapan syukur yang mampu akak ucapkan. Ni suku pun tak sampai sebenarnya perkongsian dari mereka yang menjadi mangsa-mangsa detox ni.
 

Kalau akak nak share semua memang tak cukup muka surat. Sama-sama kita doakan dipermudahkan perjalanan semua dan diberi kesihatan yang baik ok.
 

Cuma sekarang ni akak dok risau. Nanti trip free kami ke Jepun tinggal berapa orang je wakil ni.
 

Sebab semua tengah sarat membawa perut dan berpant
ang waktu tu.

Itu antara Testimoni yang berjaya dengan Set Detox Shaklee.  Ini pula khasiat atau kelebihan Set Detox ini, 

1. Alfafa Complex - Mencuci darah, usus dan hati. Alfafa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

2. Herblax - Mencuci perut dan usus- membersihkan najis yang tersekat dan merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan kepada mereka yang mudah sembelit. 

3. Peppermint Ginger Plus- Rumusan empat jenis herba. Selain jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia - herba tradisional telah lama digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh. 

4. DTX Complex - Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita. Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. DTX complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain.

5. Vivix - Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan antioksidan yang dihasilkan daripa ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan supplement anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia. Detoks program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan 'pembersihan' organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria ( pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protein AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada. 

6. Mealplan 7 hari detoks disediakan.


Sumber Google

Akhir sekali, Set Detox ini sekarang ada promosi sekali dengan cawan. So bolehlah pilih ingin cawan mana satu. Hehe.

Stok Promosi Ini terhad!

Klik pada PROMOSI MAC 2017

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...