Tuesday, 24 November 2015

5 Alasan Perlu Banyak Minum Air Putih

Air putih


Anda mesti sudah terbiasa minum air putih kan? Samada air sejuk ataupun air suam. Tapi kalau diet, saya syorkan anda yang menyukai minuman air sejuk mengambil tanpa ais. 

Lagi satu perkara, anda rasa anda minum air yang banyak tak sepanjang hari? Kalau saya la, hihi.. kalau tak disebabkan makan shaklee, memang taknya saya habiskan 2 liter sehari. Tapi masa zaman belajar di Shah Alam dulu memang sudah terbiasa minum air yang banyak ni. Ikut mood jugaklah. Ke hulu ke hilir bawak air botol. Hihi. Walaupun ketika itu lepak di rumah dan lagi satu Shah Alam sangatlah panas. Saya sentiasa rasa haus je... duduk rumah je berpeluh macam orang lepas berlari.. begitu panas sekali seksyen 7, Shah Alam tu kan.

Di Shah Alam jugalah bermulanya fasa di mana berat badan saya naik dengan mendadaknya. Bayangkan daripada 47 KG naik ke 50 lebih KG. Mak sentiasa membebel di cuping telinga ini. Hal inilah menyebabkan saya minum air putih dan joging di sekitar Taman Rekreasi Seksyen 7 Shah Alam. Gigih kan? Hihi.. sebab tak nak kene berleter katakan. Ketika ini juga saya belum lagi ketemu produk Shaklee.

Tips pengambilan air putih:

25 kilogram berat badan bersamaan 1 liter air. Nutiritionist shaklee pesan, kalau boleh biar 3 liter air sehari

Sumber google


Nak tambah info lagi ni, tahukah korang air putih merupakan peranan penting dalam usaha menurunkan berat badan. Kalau sukatan air yang biasa kita dengar, minumlah 8 gelas air putih sehari.

Kalau anda mengambil air yang cukup akan membantu mempercepatkan pembakaran kalori dan ia juga baik untuk kesihatan kulit selain mengelakkan dehidrasi. 

Sumber info dibawah ini pula saya ambil dari website pmr.penerangan.gov.my. Jom kita baca dengan telitinya alasan munasabah kenapa kita perlukan minum air banyak ni. Mudah-mudahan apabila kita ada pengetahuan sebegini, kita akan rasa kita mudah untuk minum lebih air lepas ini kan. 

Apabila kita mendapat cukup air, ianya penting bagi tubuh agar dapat berfungsi dengan baik. Menurut para penyelidik, 70 peratus (70%) tubuh badan manusia terdiri dari air dan kita hanya dapat bertahan hidup sekitar seminggu sahaja tanpa air.


BERIKUT 5 ALASAN MENGAPA KITA PERLU BANYAK MINUM AIR :

1)AGAR TUBUH TETAP SEJUK
Berpeluh memang berperanan dalam menjaga suhu tubuh tetap sejuk kerana itu peluh dapat menjadi pengingat untuk kita memperbanyakan minum air. Jika anda tidak cukup air untuk dikeluarkan dalam bentuk peluh, ia akan mengakibatkan menurunnya kadar darah dan sistem peredarannya juga akan mengalami masalah. Gejala yang biasa dikaitkan dengan masalah peredaran darah yang tidak betul adalah seperti pening kepala, rasa sakit atau mengalami kesukaran bernafas.

2)MENGUMPULKAN NUTRISI
Air membantu menghantarkan nutrisi melalui aliran darah ke seluruh bahagian yang diperlukan oleh tubuh. Ini kerana beberapa nutrisi adalah larut dalam air.

3)MENJAGA TUBUH TETAP BERGERAK
Jika anda kekurangan air, anda akan mengalami sembelit yang mengakibatkan susah untuk membuang air besar. Jadi, air penting untuk melancarkan gerakan kerana air bertindak sebagai ‘pembantu’ untuk melembutkan kotoran. Dikombinasikan dengan serat, air dapat memudahkan najis dicerna dan dikeluarkan.

4)MENJAGA KULIT TETAP HALUS
Sel kulit yang mengandungi cukup air akan menjadikan kulit sentiasa sihat dan halus. Sebaliknya ketika kekurangan air, kulit akan kelihatan letih dan dehidrasi (kering). Akhirnya, kulit anda akan kelihatan kusam dan tidak bermaya.

5)MENGHINDARI BATU KARANG
Batu karang ‘tumbuh’ ketika zat - zat atau komponen ’sampah’ yang masuk melalui ginjal bertahan dan bergabung dengan komponen sampah yang lain. Butiran seperti ‘pasir’ akhirnya terbentuk. Jika butiran ini tidak dapat dibuang, lambat laun ia akan tumbuh hingga berukuran sebuah ‘batu’. Kerana itu, anda perlu minum banyak air agar dapat membersihkan butiran - butiran batu tersebut.
Sebahagian besar dari kita menunggu sampai merasa haus untuk minum segelas air. Hakikatnya haus adalah gejala awal dehidrasi. Tubuh kekurangan air biasanya diawali dengan tanda - tanda seperti pening, sakit kepala dan sakit - sakit badan.

Seram pulak saya baca kesemua alasan ini.. anda pula macamana? Seram juga tak. Jadi jika anda mengambil supplement shaklee, saya syorkan anda minumlah air sebanyak yang boleh mengikut tips yang saya ajar tadi. 

Salam sayang, 
Faizah
_
Untuk pembelian dan pengeposan, boleh order melalui 
0136625745 (whatsapp)
Faizah (cik kyra) 

Thursday, 17 September 2015

PROJEK SEKSI : ISTIMEWA BUAT WANITA

Bismilllahirrahmanirrahim....


Anda pernah dengar "PROJEK S.E.K.S.I"?


Team Projek Seksi buat
 julang kalinya membuat perjumpaan kali pertama 
di Taman Bukit Besar (Bersebelahan Bank Negara)
* Master Shaklee, Wan Muliani di kiri sekali dan bersama-sama dengan Coach- coach Projek Seksi


Pernah tahu? Ke pernah jumpa di laman media sosial facebook? Ke tengok di fb saya.. hihi.. Alhamdulillah...😊

Projek S.E.K.S.I merupakan projek EKSKLUSIF dari Team YMS khas buat ibu Menyusu yang mahu kekal SLIM & ELEGANT di mata suami selepas melahirkan.

》》KLIK untuk mengetahui lebih lanjut >

http://projekseksi.blogspot.my/p/mengenai-projekseksi.html?m=1


___

Secara ringkasnya...

<PROJEK S.E.K.S.I>

Bermaksud:
S - SLIM

E - ELEGANT

K - KESAN

S - SUSU

I - IBU


****************************
<IDEA>

Asas idea Projek SEKSI ini sebenarnya datang daripada MASTER WAN MULIANI DAN suaminya, MASTER DK.


****************************
<KENAPA DITUBUHKAN>

"Bermulanya Projek Seksi
Pada asalnya projek ini hanyalah Projek inisiatif dari Master Wan Muliani sendiri untuk membantu Suami (Master DK) tersayang untuk menurunkan berat badan. Tujuannya bukan hendak beliau kurus tapi untuk mengelakkan penyakit apabila gemok nanti. Apabila gemok banyak sangat penyakit yang MUDAH menyerang, antaranya Kencing Manis, Darah Tinggi, Sakit Jantung dan pelbagai lagi yang boleh dikaitkan. Sebut je mesti,

Ohh, sebab Gemuk ler tu..

Kan?"...

(Selanjutnya baca link di atas)


*****************************

<SIAPAKAH COACH ANDA>

Saya, FAIZAH  atau nama penanya Cik Kyra merupakan salah seorang COACH untuk PROJEK SEKSI anda!

Orang- orang NOGORI SEMBILAN bolehlah contact saya sebagai COACH anda. Walaupun saya bujang, dalam Projek Seksi ini orang bujang terutamanya kaum wanita dialu - alukan untuk join sekali.

Contact FAIZAH

+ WHATSAPP 》 0136625745

+ E-mel 》fareast90kyra@gmail.com

+ Blog Team Projek Seksi: Team Projek S.E.K.S.I

+ Blog Personal: http://cikkyra90.blogspot.com/


*******************************

<TARIKAN>

Projek SEKSI Menyediakan anda :

+ COACH

+ Konsultasi secara EKSKLUSIF dengan pakej ditawarkan

+ T- Shirt EKSKLUSIF S.E.K.S.I

+ Secret GROUP peserta

+ Info lebih banyak dan berkesan di hati pembaca pada blog  PROJEK SEKSI  》http://projekseksi.blogspot.my/

+ Page Fb "JOM SEKSI"
https://www.facebook.com/jomturunberatbadan


*****************************

JOM SERTAI PROJEK SEKSI SEKARANG!! 😊

PELUANG KEEMASAN MENANTI ANDA!!




2 malam sebelum ni saya ada buat 
pengiraan kalori.
Tapi kali ni pengiraan kalori untuk lelaki lebih ramai berbanding wanita.
Tengok ni kaum lelaki pun semakin sedar akan kepentingan penjagaan berat ideal
Korang tahu kira kalori macamne? 
Kepada wanita yang tidak tahu, 
semuanya EKSKLUSIF ada dalam
PROJEK SEKSI!



Pakej ditawarkan sangat ISTIMEWA! 
Segalanya EKSKLUSIF dari Team Projek SEKSI




Anda semua tahu kan?
 Tiga perkara paling penting dalam diet ialah

Senaman
Pemakanan
Supplement

Ke- 3 ini tak boleh ditinggalkan

Inilah yang ada ditawarkan secara EKSKLUSIF di dalam PROJEK SEKSI! 




COACH FAIZAH.S.K merupakan COACH SEKSI anda! 
Contact Coach anda sekarang

***PROMO SEPTEMBER***
ESP



Hubungi pada no whatsapp baru saya 0136625745

#KTTSHAKLEE

JOM SEKSI! :)







Monday, 10 August 2015

Jalan-jalan di Port Dickson dan ada perkara Wanita perlu WAJIB tahu

Sebelum ini, saya ada buatlah satu status di facebook berkenaan jalan ke UiTM Seremban 3. Memanglah waze ada tapi biasalah waze kan. Suka nau bawak saya merata- rata jalannya. Haha, sampaikan mak pun risau jadinya. Selepas abah tiada ni, memang kami kene strong la dari segi mental dan fizikal jika ada kesulitan ke. Hanya yang kami pasti ialah Allah tetap akan bantu kami keluar dari kesulitan ini. Setiap doa itu pasti didengari oleh-NYA. Yang penting yakin..Insya-Allah..


Salah satu sebab post status macam ini ialah
sebab adalah hamba Allah tu.. haha
Duk sakan bertanya di mana arah jalan ke UiTM Seremban 3.
Kita pulak bukan jenis kuat berjalan. So, cara mudahnya ialah
bertanya jelah sini.. :)
Tq uolls yang sudi bagi khidmat tour guide,
pada yang Pm juga amatlah berterima kasih
jasamu dikenang ~~



Alhamdulillah...
Semuanya mudah..
*abaikan selamat pagi itu.. :D
Dah malam dah pun :P*


Pada pagi sabtu, 8 Ogos 2015 bermulalah plan yang saya rancangkan. Pada pukul 9 pagi lebih jugalah saya menjemput sepupu di rumahnya. Nampak tak di sini begitu semangat sekali nak gerak ke seremban? Haha.. sebenarnya plan yang pertama saya pada pagi itu ialah menyelesaikan dahulu COD kepada Hani di Seremban dan selepas itu barulah plan untuk mencari jalan ke UiTM Seremban 3.


COD Senawang, Seremban
 ALFAFA L (700 tablets) - Tahan 3 bulan lebih
Garlic Complex ( 60 tablets) - Tahan 2 bulan
*********
 dengan bawak bekalan makanan kucing lagi ni. Hihi..
Sebabnya? 
Kucing selalu nau datang manja2
lepas tu bila kite nak balik. 
Kita tengok dia rasa kesian je.
Lepas tu angah suggest, apa kata sediakan makanan 
kucing macam kawan dia sorg ni.
Memang sejak tok nenek moyangnya memang
amalkan amalan ini.
Maka, saya faham kenapa kawannya itu
membuat cara macamni. 
Ini merupakan Salah satu caranya dia menjemput rezeki dalam bisness 
keluarganya.
Alhamdulillah, 
terus jugalah ingatan ini teringat kepada buku
yang pernah saya baca iaitu
'Mudahnya Menjemput Rezeki"
Fahamlah serba sedikit konsep ini :)
Jom kita amalkan bersama..

Selepas COD, kami pun bermulah destinasi ke UiTM Seremban 3. Akhirnya kami sampailah destinasi tersebut. Siap masuk kawasan UiTM la,. Hihi.. lawa taw! Cumanya cik kyra lupa nak snap kerana tengah memandu. Almaklumlah.. :D (next week ada lagi..tunggu ye. Krik krik krik tunggu dulu ye). 

Jalan nak ke UiTM ini pun sebenarnya nak ke arah Port Dickson, jadi alang2 dah ke sini. Baik pergi Port Dickson. Dapatlah mak mengenang nostalgianya bersama sepupu.. hihi. Bermacam2 jugalah kisahnya. Kejap ceritanya berbunyi serius, kejap berbunyi seram, kejap2 suara berderai ketawa.. hahaha.. semuanya gegirl je yang pergi. Macam-macamlah boraknya. Sampailah terselit 1 testimoni shaklee la.. haha.. 

Sebelum tu kite layan dulu gambar ye.. ^_^


Kota Lukut



Sejarah Kota Lukut



Ambil angin petang di Port Dickson, N.Sembilan
Terima kasih Angah Ruzi kerana menjadi pemandu pelancong..

Apakah testimoni yang saya dapat sepanjang hari itu ya? 

"Muda- muda la makan vitamin,
tua- tua makan vitamin..
tak jadi apalah.. susah nanti"
- sepupu


Apabila sepupu saya menyatakan begini, saya memikir jugalah sambil memandu masa ini. Apakah yang membuatnya beliau rasa begini ye.. tiba-tiba tah macamna emak menanyakan,

"Zi, umur berapa menopause?"-emak

"Umur 53"- sepupu

Saya pun sambil memandu, mencelah soalan ini..

"Angah simptom macamne? Ada macam omak tak masa mula2 dulu time datang. Macam rasa loya ke, pitam ke, saraf rasa panas la.. macam mak kawan orang sekarang kene macam mak la.. loya, pitam, lenguh2 sendi la macam2lah" - cik kyra

"Aah zi, mula2 dulu kene macamtulah. Ada tak simptom macamtu?" - emak

"Oh tak de pulak simptom macamtu. Biasa jelah. Ada jugaklah macam dengar cerita pasal menopause ni nanti saraf la panas dan macam-macamlah. Alhamdulillah.. tiadalah macamtu"- sepupu

[MENOPAUSE- biasanya berlaku dalam sekitar usia 50'an dan merupakan kemuncak dalam kehidupan seorang wanita di mana apabila dia tidak lagi mengalami haid selama setahun]

"Oh makan vitamin awal la ni kan?" - cik kyra

"Aah.. lama dah ambil shaklee ni..lama makan vitamin ni"- sepupu

"Patutlah tadi cakap, muda- muda la makan vitamin. Boleh jadi testimoni terus la ni! Hihi"- cik kyra

Berderai gelak masing-masing... :D


So, kepada mak cik- mak cik atau geng-geng sebaya saya, adik2 ke, marilah kita amalkan vitamin daripada sekarang. Especially kita yang pompuan ini. Kalau boleh elakkanlah petanda- petanda menopause seperti ini:


Sumber google


Sumber google

Tanda-tanda dan gejala Menopause:

  • Bahagian muka akan kemerah-merahan, panas dan kerap berpeluh terutama pada waktu malam dan menyebabkan masalah sukar tidur..
  • kedatangan haid yang tak lancar seperti keluar haid dalam tempoh yang singkat (2-3 hari je), kuantiti pengeluaran haid tak menentu (kadang sedikit, kadang banyak) dan ada juga yang haid berhenti untuk beberapa bulan dan datang semula..
  • Terasa sakit ketika 'bersama' kerana faraj menjadi kering..
  • Buang air kecil dengan kerap sehingga berisiko untuk mendapat jangkitan pada saluran kencing dan faraj..
  • Sering pening dan sakit kepala..
  • Keguguran rambut, payudara menjadi lembut dan kulit mulai berkedut..
  • Bahagian abdomen jadi tak selesa, perut terasa kembung dan masalah tulang (osteoporosis)..
  • Berisiko mendapat serangan jantung apabila paras estrogen menurun..
  • Emosi juga terganggu seperti cepat marah dan mudah tersinggung..
  • Masalah ingatan dan kurang daya tumpuan..
  • Kemurungan dan sering tertekan/stress..

Cadangan vitamin untuk wanita Menopause: 


Dapatkan konsultasi secara eksklusif dan juga boleh membuat order shaklee dengan saya.
Saya sedia membantu anda semua :)

FAIZAH
0136625745
WHATSAPP/TELEGRAM
fareast90kyra@gmail.com

Page: Rahsia Kurus Sis
Instagram: Rahsia_kurus_sis

Jangan lupa tekan like page dan follow di instagram! 
^_^

TERIMA KASIH SUDI BACA...

Friday, 7 August 2015

THROWBACK RAYA 2015

Alhamdulillah.. hari ini baru nak update entry. Lama jugalah kan? Hihi.. kejap timbul, kejap menghilang cik kyra ni! Haha.. rileks laa.. chill2.. beberapa hari ini tiba2 mood rajin nak berblogwalking pula datang. Actually blog ni bukan saya yang settingkan. Kakak yang settingkan.. blogger terkenal cik lyssa tu pun dia yang perkenalkan.. hikhik (perkenalkan dalam alam maya la, depan2 belom lagi. Mohon cik lyssa baca entry ni ye. Hihi)

Tak lupa juga nak ucapkan thanks kt kak ngah sebab edit mengikut widget yang dikehendaki.. haha.. actually apa taw. Saya rasa background tu x kisahlah cantik ke x dan yang paling penting pengisiannya. Tapi kakak plak tak nak. Dia suka yang cantik2. Part saya pilih background je haritu. Sebenarnya background tu pun main hentam je. (Tak de seni langsung! X lawa! Kan? Haha.. ni namanya tangkap muat je :p)

Ok abis cite pasal ini. Apa kata kite throwback raya ye..

Tapi sedihnya kami buat pertama kalinya menyambut raya tanpa ayahanda, Kamaruzaman. Hari ini, 7 Ogos genaplah 10 bulan ayahanda pergi meninggalkan kami.. Al- Fatihah


Semoga arwah abah ditempatkan dalam kalangan orang beriman.. al- Fatihah
(Raya pertama)

_____________


Di bawah ini gambar- gambar sepanjang hari raya. Terima kasih pada yang datang ke rumah dan juga terima kasih buat sahabat  dan saudara mara yang menerima kehadiranku bersama keluargaku ke rumahmu... :)



Warna warni aidilfitri di Surau KBT




Ke rumah sepupu
Terima kasih Angah Ruzi & family menyediakan 
kami buah durian.. hihi
meletop makannya! 
Tengok tu Kak syidah makan sorang je durian tu..
kemain banyaknya! Haha..
Maap zahir batin kak! 
(Gurau2 aje.. hihi)




Mia & Haraz bersama Opah
Total cucu legasi Kamaruzaman 
= 6 orang 
(5 gegirl, 1 boboboy)




Kenal kumpulan Gamma? (Cer google)
Inilah Blank gamma dan isterinya bersama-sama dengan
ahli leluarganya
Terima kasih datang.. :)




Jeng jeng jeng...
Raya kali ini kite dapat jumpa Mak chik & Mak Lang
Ramai yang minta kirim salam kepada Mak chik ni. Hihi
InsyaAllah, 
kalau jumpa lagi Ustazah Norhafizah Musa ini saya kirimkan salam ye.. :)




Membalas kunjungan kembali.. 
Terima kasih Wan Achik, Mak Chik & Mak lang serta anak- anak.. :)




Char kueh teownya sedap! 
Terima Kasih Amru atas air tanganmu.. haha
Terima kasih juga kepada alang suli ( Ustaz Rusli) dan isterinya, Alang Tipah
Sesiapa nak ambil insurans, boleh ambil dengan beliau ni..
:)




Terima kasih datang Mak Andak dan family..
kemain laie sibuk si Qushairi tu.. haha..
Orang kojo UiTM memang bz kan.. kiki




Saya jumpa wartawan kosmo ini!
Meletop kawan aku sorang ni! Hihi..
Thanks Aishah kerana menerima saya dan Jali datang ke rumah.. :)




Haaa.. ini sahabat2 saya dari zaman sekolah sampai la ni.
Duk tengah tu bakal pengantin,
pengapit yang 2 org ni.. haha..
Tak sabau nak makan nasi minyak orang Brunei.. hihi




Kami sahabat.. 
Thanks Ina kerana menyediakan kami mee soto! 
Sedap...
Air tangan bakal pengantin laa.. 
boleh request pas ni.. hihi




Hihi.. tokeh shaklee pun sempat promote ni masa raya.
Ratu Shaklee ni.. hihi
Raya , raya juga tapi kesihatan kene jaga juga..
:)



Semalam COD lagi kat Mama Ina
2 botol Garlic Complex
sepanjang raya ni kan, 
lagi ramai orang nak jaga kesihatan
lagi2 yang mengadu nak turunkan berat badanlah.
yelah kan, masa raya dah banyak melantak. 
Lagilah permintaan tips nak menguruskan berat badan tu banyak
alhamdulillah.. :)

Kepada sahabat- sahabat atau family anda sekalipun yang mempunyai masalah kesihatan, 
boleh dapatkan konsultasi secara eksklusif dan juga boleh membuat order shaklee dengan saya.
Saya sedia membantu anda semua :)

FAIZAH
0136625745
WHATSAPP/TELEGRAM
fareast90kyra@gmail.com


Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin
daripada
saya & keluarga

"Raya kan sebulan...." 


"Jangan lupa jaga kesihatan! ^_^"

Thursday, 2 July 2015

TIPS : MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS?

Kita ulang lagi dan lagi tajuk ini..

[MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS]

[MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS]

[MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS]

Perasan tak setiap kali selepas makan mesti rasa nak mengunyah lagi?

Oh nafsu sungguh!

Dah sendawa banyak kali tapi  masih xnak berhenti makan. Aik! Mulut naga ke? Hihi

Rasa- rasanya sebab ape terjadinya begitu?

Saya bagi situasi kepada anda selepas makan nasi ketika berbuka,

Sebelah kanan - cheese wedges ( KFC)
Sebelah kiri - air kosong

Anda dalam keadaan sendawa yang  ketiga kalinya. Petanda orang dah kenyang bukan? ( anda masih ada rasa keinginan meronta2 ingin memakan cheese wedges itu, " lazatnya cheese wedges itu ye!" - gulp {telan liur})

Jadi yang mana satu anda pilih?
Cheese wedges atau air kosong selepas makan?
Lapar atau haus?
Krik krik krik..

Ok saya bagi [TIPS SIHAT] kepada anda semua yang membacanya tips ini,
Sekiranya korang masih belum berasa kenyang selepas satu-satu hidangan (seperti sepinggan nasi), minum dulu segelas air kosong, tunggu beberapa minit dan lihat jika apa yang diperlukan badan korang itu adalah betul-betul makanan atau sekadar air.

Cuba test time berbuka ye! Test macamna agaknya.. :)

Nak tau sebabnya KENAPA?

Selepas makan, kepekatan darah akan meningkat (kehadiran glucose dan asid amino), dan kita memerlukan air untuk ‘mencairkan’ kembali darah dalam badan.

Jawapannya sangat senang untuk anda kurus ketika puasa ni bukan?

Jadi sama2lah kite memanfaatkan ilmu ini.

"Mencairkan" ni pun dah boleh kite dapat jawapan kepada vitamin yang anda makan sekarang ni, thats why la sape nak turunkan berat badan, saya suggest kepada customer untuk ambil OMEGA GUARD selepas makan.

* SET KURUS # PROJEKKURUSRAMADHAN



Inilah paling anda takuti bukan? 
Memang masalah besarlah jawabnya kalau tidak dicegah! 
Jangan dibiarkan taw lama2..
lama lemak tu disimpan, 
lagilah lamalah anda nak proses penurunan berat badan ni
pesan saya, jangan sesekali buat skip nasi sangat..
berat memang mudah turun, 
tapi kalau xde ilmu susah juga,
bila2 masa naik mendadak balik

Tapi dengan konsultasi secara eksklusif saya tawarkan, 
insyaAllah anda berjaya! ^_^

(Tengok testimoni bawah sekali)



Inilah keperluan air yang kita perlu ambil dalam seharian.
Berapa berat anda? 
Cuba check pada jadual di atas ini




Set slimming shaklee mempunyai 3 fungsi iaitu 
BAKAR + BUANG + BINA:
 》》BAKAR lemak yang tidak diingini
.
.
(+)
.
.
》》》 BUANG segala lemak yang tadi (+) toksin di dalam badan kerana membuatkan nutrient susah untuk diserap
.
.
(+)
.
.
》》》 BINA muscle anda yang mana menggeleber dulu ditegangkan balik, so dalam masa sama meninggikan metabolisme anda!



Apakah product Set Slimming? 
♡BAKAR : Lecithin / Omega
♡BUANG : Alfafa / Herblax
♡BINA : ESP / Cinch


TESTIMONI


Saya sangat suka customer ni bagi feedback macamni..
Rasa x puas lagi nak belajar ilmu konsultasi diet. :)



Semakin dekat target beliau.. :)


Rekod customer... ^_^


Bestnya la ni kan? 


Jika ada yang berminat ingin lebih tahu lebih lanjut,boleh cantact saya di wassap,

0136625745
Faizah
(Wassap)

Emel: fareast90kyra@gmail.com
IG: @rahsia_kurus_sis
cikkyra90.blogspot.com
#pandaibeza #lapar #haus

Saturday, 27 June 2015

Kejayaan pertama... best! Alhamdulillah..

RM0.00 Shaklee: You are cordially invited to the Motivation & Recognition Rally @ Holiday Inn, Melaka, 5/4/15 (Sunday), 1.30pm-5pm. TQ.

Bulan 4 diadakan Shaklee Motivation ini, sekarang bulan 6 sudah. Sudah 2 bulan berlalu Shaklee Motivation Rally ini. Meninggal seribu kenangan untuk lebih maju dalam bidang bisness yang diceburi ini. 
Syukur alhamdulillah atas nikmat kejayaan yang Allah berikan ini.. :)

Saya bermula dengan bisness ini dalam peringkat zero knowledge. Ketika itu saya masih belajar untuk semester akhir di Uitm Shah Alam dalam jurusan Ijazah Teknologi Bio - Komposit. Saya join ahli pada bulan 11 2013

Saya pun tak sangka saya boleh tergerak hati untuk join ahli shaklee. Saya bukan jenis orang yang makan supplements dan saya agak cerewet mengenainya. Saya takut macam- macam perkara, hinggakan saya menyoal diri saya,
" betolkah produk ini berkesan"
"Banyaknya lambakan produk, tah betol tah tidak"
tapi disebabkan duduk Shah Alam, makan pun sedap ajelah.
Lagi2 saya tinggal rumah sewa di sekitar Pusat Komersial, Seksyen 7. Atas rumah, bawah kedai makan. Memang sangat senang. Dan lagi senang, McD n KFC pun ada. Itu memang kegemaran sayalah.
Hari2 nak minum air gas sahaja.
Nampak tak kat sini saya ketagih air gula sahaja.

Semakin hari semakin tidak diendahkan pasal kekurusan diri ini. Lama2 rasa penat dan lama2 rasa dah mula mengembang. Takutnya kembang2 ni! Setiap kali balik ke kg. Mak pasti tegur dan sedikit la nada risau. Asyik suruhkan kite kuruskan badan je. Jaga badan katanya.sebab saya masih dalam kategori badan yg boleh kurus ni. Time ni kategori badan mula naik tapi tak mendadak. Saya juga bersyukur sangat2 budak rumah saya jenis yang aktif nak turunkan berat badan. Berzumbalah.. macam2 la. Yang saya ni dah mula ada spare tyre taw kiri kanan! Huwaa... risau taw! Dulu kurus, tbe2 nak mengembang. Tak ke org asyik tegur je. Sebaik time ni baru mula naik. Tapi atas teguran mak pada peringkat awal ni la, mak dah bagi kesedaran. So saya boleh banterasnya cepat2.

Jadi ape dijadikan cerita yang pendek. Mungkin sbb akal fikiran saya fokus untuk turunkan berat badan dan saya tibe2 diketemukan oleh Allah dengan sahabat hostel dahulu di kolej Melati. Wah, tengok kawan saya bernama Mimi tu memang nampak gojeslah. Cun! Saya ape lagi excited nak tahu lebih lanjut. Rupa- rupanya mimi telah mengambil vitamin shaklee. Dengan keyakinan drp ape yang disampaikan dan saya pun ada jugalah membuat sedikit research mengenainya. Yang paling penting saya juga bertanyakan hal vitamin kepada rakan2 serumah. Dari situlah saya merasakan produk ini bagus. Jadinya saya start makan vita e. Saya makan untuk kulit dahulu. Hihi. Sebabnya ketika itu saya sudah merasakan berat badan semakin turun dengan hasil joging, zumba dan elakkan sgt2 air gas.

Selepas itu, saya seronok menolong mimi mencari order2 shaklee. Saya bantu sahaja. Tapi ketika itu tidak terfikir secara mendalam yang saya akan jadikan supplement ini bisness saya. Disebabkan budak rumah dan bff saya kebanyakan mendesak untuk join bisness ini. Sebab masing2 nampak saya ada potensi berjaya dalam bisness ini. Hehe.. yela balik2 je rumah cite shaklee. Tolong mimi dapatkan order. Macam2 la. Kegilaan betol. Jadi time tu saya tak de la kategori paranoid bab supplement.

Supplement saya yg pertama ini lah yang betol2 saya setia. Sebelum ni saya ada makan supplement tapi tak secara konsisten. Saya beli pun yg farmasi cadangkan. Xdelah yang melalui on9. Jadi sehingga hari ini saya boleh mengekalkan berat badan ideal bersama shaklee dan saya juga banyak membantu customer2 untuk dapatkan badan ideal. InsyaAllah. Setakat ni nak masuk batch ketiga untuk group kurus saya, :)

Ha berbalik pada mesek yang saya dapat atas sekali tadi. Alhamdulillah, syukur kepada Ilahi. Saya berjaya untuk naik rank supervisor pada bulan ke 3 2014. Ketika itu saya fokus ESP dan set kurus. Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. hasil tumpuan itulah saya berjaya dan hingga kini inilah pekerjaan saya utama saya. Habis graduate saya melakukan 100% bisness ini. Apa sahaja kerja yang saya buat, saya tetap berikan 100% kepada bisness ini.

Nak tengok ape yang berlaku sepanjang Shaklee Motivation Rally di Melaka lalu?

kali pertama sampai Holiday Inn, Melaka

Bersama Haziq yang comel dan ibunya, Master Wan Muliani

Nampak nau 360 nya.. haha. She is my PA.
Kemana2 je bawak dia ke hulu ke hilir. 
Pemegang GPS ni.. hihi
-cikgu Aishah-

Ehh.. alamak my PA dah lulus temuduga la.. tunggu nak dipanggil masuk sekolah ape je lepas ni.
harap2 my PA ni dapat N9 je. Hahha..
masih boleh dijadikan PA saya lagi
khidmat kene berterusan ye dak? Haha
ok jom korang semua yang baca ni, doakan cikgu aishah ni dapat posting N9 je taw.
sekolah n9 banyak memerlukan cikgu BM ni. Hihi


Master Norhalimatul Nazura atau lebih 
dikenali Master Zura
memberikan aura positif kepada SID-SID


Emcee


Ini yang saya tak sangkalah, 
Mcm rasa konvo lagi sekali pulak.
1st time join celebration mcmni
hihi..


Beginilah suasananya.. ^_^
Memang terbakar semangat tgk2 dorang yang telah berjaya naik rank


Hehe... syukur alhamdulillah..


Bersama mereka... :)


Faizah Syakira
SUPERVISOR
0136625745
(wassap)

I'M YOUR SID

P/s: doakan kejayaan saya ini hingga impian menjadi nyata Master Coordinator 2015/2016. Semoga kita semua berjaya dalam bidang diceburi.. aminnnn
(Cepat-cepat aminkan.. :) )















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...