Wednesday, 25 June 2014

CERITA ISNIN DAN SELASA...

Isnin baru-baru ni.. baru je.. hihi.. saya, mak dan kakak pergi ke shah alam. Tujuan utama haruslah ke HQ SHAKLEE di SUBANG. Beli shaklee untuk diri sendiri dan family time RAMADHAN. Bak kata orang.. persediaan untuk tenaga ye dak??hihi. Yang mana customer order pun saya belikan juga. Kebanyakan yang first time beli dan repeat order. Tapi sebelum pergi jauh lagi mengenai shaklee. Bagi story mory dulu.. :)

Sebelum Subang, saya singgah Shah Alam.. biasa kalau saya mandu. Manyak slow.. hahaha.. lagi2 kalau bab lori besar lalu kat hiway jalan tengah. Walaupun kita di barisan kiri sekali. Masih lagi wujud rasa gerun dgn 'raksasa' tu. Pergi Shah Alam pun sebab nak pergi Bangunan Canselori, UiTM Shah Alam. Hehe.. cop2 untuk pengesahan ptptn. Nak jadikan biasiswa. Semoga saya dapatlah freekan ptptn tu kan.. amin.. tahu pun sebab tanya senior time diploma dulu. Dia degree furniture dapat kelas pertama. Dia dapat freekan ptptnnya. Semoga saya pun mengikut jejak langkahnya ye.. korang doakan permudahkan urusan ni ye.. amin.. doakan saya dapat keje cepat2.. amin..  :)

Ni nak bagi tips kat korang yang result cgpa melayakkan anda kelas pertama. Korang pergi kat website ptptn tu. Cari borang pengeculian bayaran. Lepas tu korang mintak cop pengesahan. Kalau student UiTM tu pergi terus ke Bangunan Canselori je.

Dah setel part ni, saya pergi PKNS, Shah Alam. Saje cuci mata. Dah lama tak berjalan kan. Lagi pun Hq Shaklee tutup pukul 7. Hihi., boleh lagi berjalan. Lagipun dah jamak. Hee.. :D seperti biasa PKNS pasti ada jualan. Baju kurung, dress, blouse, tudung bawal dan shawl buat mata ni tahan je sabar. Lagi2 dress.. ohoi... sape2 nak belanja saya dress untuk bufday saya hujung bulan ni. Boleh je.. hahaha.. sila..sila..sila..

Kite belanja 1 gambor jual2 di PKNS.. hihi

Tak beli pun. Tengok je.. cuci mata katakan.. hahah... tu je mampu buat masa sekarang. Hihi.. dah cuci mata, kita gerak ke Subang.

Dah membeli belah di Shaklee. Tibe2 sorang uncle cina ni datang borak2 dengan kitorang mengenai shaklee. Dia beli b complex tak silap. Dia kata botol kecil tapi khasiat bagus!! See uncle pun kata bagus. Korang amacam? Tak nak try vitamin shaklee yang hebat ni?? Hikhik.. saya jatuh cinta dengan shaklee since 2013 lagi taw terus jadi distributer. Even time tu student akhir di UiTM. Uncle tu dia cakap lutut dia asyik sakit sikit. Saya kata la makan la omega dan Ajht. Ape lagi mak saya dok pot pet dengan uncle ni mengenai makan 2 jenis vitamin ni. Haha.. testimoni depan mata. Maybe uncle ni baru jadi ahli kot. Tapi dia ada cakap 'AJHT itu manyak laku.. asyik tiada aje' . Memang betol pun. Tapi sekarang ni AJHT dah restock balik. Kalau tak tu, baru announce dah abis. Kalau korang yang menantikan AJHT. Dah ada taw.

Haaa,, ramai duk  tanya. Tak de shaker ke? Baru minggu lepas dapat message daripada shaklee mengatakan sudah restock. Ape lagi grab terus... beli 6 botol. Hoho.. :)


Isnin pergi hq, selasa (24 Jun ) kita pos. Maybe esok sampai kot. 
Hah.. tgk tu shaker ada.. hihi.. ni gambor lepas posto..posto.. hikhik.. plastik kuning dan merah tu apam balik. Omak den ngidam.. haha.. 


Last sekali kita belanja satu gambor yang keadaannya tak bersedia senyumnya.. hihi.. sori mak.. lebiu!! Mmmuaahhhh!! 


Edit baik punya.. hahah.. ada i luv lagi.. i love shaklee!!!! :)


Eh... x last lagi.. ada lagi.. hihi...belanja lagi gambo.. 



Tibe2 gelap.. puas ku cerahkan.. erm.. tapi sebenarnya nak belanja tengok produk2 shaklee kat belakang tu. Hihi.. meh order dengan saya sekarang! Menyempat lagi promote.. haha..



Hah.. yang ni lah HOT RAMADHAN!! Saya sediakan family dengan ESP + MEALSHAKE + PERFORMANCE DRINK untuk sahur sepanjang RAMADHAN nanti. Untuk tambah tenaga.. anda di luar sana harus milikinya sekarang!! Kalau nak order bolehlah contact saya.. :)


Boleh order terus kepada saya:

 FAIZAH | SHAKLEE ID : 1084165 | emel : fareast90kyra@gmail.com | 01129142418 (sms/ wassap)

 FREE consultation AFTER SALE!!

2 comments:

O'gosh Iskandar said...

wah..dalam shopping2 pun sempat lg promote ye..huhu

Cik Kyra said...

Haha.. mestilah sempat.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...