Saturday, 21 June 2014

SENYUM...


Apa sahaja kita lakukan.. kita harus positif dan sentiasa senyum..

Barulah awet muda selalu.. hihi.. peace!!

Kalau nak buat ape-ape pun, 1st dalam kepala kita fikirkan ialah positif..

Daripada positif itulah kita membentuk diri kita. Baru sentiasa ada aura positif!

Nak bentuk diri kita menjadi positif bukan sehari dua ye.. memerlukan masa..

Seperti juga kite berbisnes, takkan kita terus jadi hero ye dok? Kita mesti daripada zero.. ape pun kite mesti senyum ape kita buat.

Jom latih diri kite semua senyum.. :) sedekahlah katakan..

Saya suka senyum sorang2.. haha.. gelak sorang pun ada.. lagi2 kalau hadap handphone.. hihi.. nanti mulalah kakakku kata "gila eh".. hahah..

Teringat dulu mase saya praktikal dengan Jabatan Hutan Negeri Sembilan. Tapi saya di tempatkan di Pejabat Hutan Kuala Pilah. Forester selalu panggil saya "BUDAK SUKA GELAK". Dah tu mereka semua tu suke buat lawak. Jadi saya gelaklah.. hihi.. awet muda..

Sama juga berbisnes Shaklee, macam2 penyakit yang saya jumpa daripada masalah kesihatan customer. Kadang bile kite follow up balik customer ni. Itu yang buat kite senyum dan gelak tu. Bayangkan first time nak beli shaklee dengan saya, saya akan tanya kesihatan mereka. Biasa feedback mereka ada yang monyok je gaya bahasa. Tak ceria... tapi saya tetap nak tolong dan bantu mereka ceria kembali. Saya kan ada family yang mempunyai masalah kesihatan juga. Saya join shaklee pun sebab ingin bantu family saya ceria kembali. Alhamdulillah mak abah saya makin ceria dan adik beradik pun sama.  Bila customer situasi tak ceria ini yang buat saya makin nak tolong dan consult mereka sedaya yang boleh.

Ape berlaku selepas makan shaklee?? Customer saya kan yang dahulunya monyok je message.. sekarang.. hah!! Jadi best fren!! Asyik gelak dan senyum macam saya dah.. hahha.. itulah penangan shaklee.. buat orang makin ceria hidupnya..

Ceriakan dirimu... :) peace.....Hihi.. alamak tarikh tu.. sekarang 21 jun. Gambor kt instagram haritu.. :)

Korang nak shaklee boleh sms/wassap saya je.. 


Boleh order terus kepada saya:

 FAIZAH | SHAKLEE ID : 1084165 | emel : fareast90kyra@gmail.com | 01129142418 (sms/ wassap)

 FREE consultation AFTER SALE!!
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...