Saturday, 27 May 2017

APAKAH MANFAAT OMEGA UNTUK ASMA?

Baru-baru ini bertanya pada Mak langku bagaimana Round satu Malaysia dengan Program Takafulnya. 

Sekali bagi testimoni sakit kepala tiada. Wah! Ini lagi best kan. 

Bila dikaji Omega memang merupakan asas vitamin Shaklee dan dapat meningkatkan imunisasi kita. Selain itu, Omega penting mencegah salur darah dan strok. Malah, efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher dan kepala. 

Manakala Herblax pula berfungsi mengurangkan toksin dalam tubuh dan mencuci bahagian usus. Jika usus bersih, penyerapan vitamin dan makan berkhasiat dapat diserap dengan lebih baik. InsyaAllah. 
Inilah nikmat Allah beri pada Mak Lang Faizah iaitu sambil buat program, sambil kesihatan juga terjaga dengan pengambilan Vitamin Omega dan Herblax. Cewah. 

Sebenarnya Mak Lang Faizah ini ambil dua vitamin ini untuk mencuba ke atas asmanya. Akhirnya, beliau memberitahu selesa dengan Omega dan menjaga juga bab pemakanan. Segala lendir keluar dirasa olehnya dan rasa saluran pernafasan lebih lega berbanding tidak mengambil Vitamin Shaklee sebelum ini. 

Faizah dengar pun puas hati pada awal April lalu beliau cerita. Tak sangka pula round buat talk satu Malaysia kali ini membantu juga kedua-dua vitamin tersebut untuk atasi masalah sakit kepala. Alhamdulillah. 

Jadi orang takaful bolehlah mesej Faizah dapatkan vitamin. Haha. Dan-dan promote kan.

Apapun terima kasih kepada Mak Langku Noor Arifah Urusli bagi buah tangan dari pelosok negeri yang dijelajah. Nanti jelajah lagi bawakan ole-ole lagi eh haha. 
APAKAH MANFAAT OMEGA UNTUK ASMA? 


Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam.
Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara. Akibatnya, pesakit boleh pengsan. Penyakit ini  boleh membawa maut seandainya tidak dirawat atau dikawal dengan baik.
Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.
Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan. Hasil kajian mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan. Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.
Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya. Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).
Antara sumber Omega 3 terbaik ialah dari ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel. Walaubagaimanapun, sekiranya sukar untuk mendapatkan bekalan ikan-ikan ini, alternatifnya anak-anak boleh diberikan supplement Omega Guard.


FaktaTentang OmegaGuard

  • 1 kapsul OmegaGuard membekalkan 905mg asid lemak omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA, HPA, ETA, STA, DPA. Asid Lemak ini bertindak mengurangkan keradangan di saluran pernafasan yang menghalang laluan pernafasan mengecil dan kesukaran bernafas.
  • Diproses melalui kaedah penyulingan proprietari molekul 3 peringkat bergred farmaseutikal bagi mengekalkan kualiti dan ketulenannya
  • Melalui kaedah penyulingan ini, bahan-bahan berbahaya seperti merkuri, arsenic, plumbum dan lain-lain dapat disingkirkan
  • Diperbuat daripada minyak ikan tulen dan bukannya dari minyak hati ikan
  • Diperbuat daripada ikan-ikan air laut dalam seperti mackerel, sardine dan herring yang mengandungi tahap merkuri yang sangat rendah di mana kehadiran merkuri ini telah berjaya disingkirkan melalui proses penyulingan 3 peringkat yang digunapakai

Dengan pengambilan Omega secara berterusan dapatlah menjaga dan menyihatkan paru-paru Anda dalam keadaan baik. Pastikan pemakanan Anda di jaga sebaiknya. InsyaAllah. Namun jika diambil bersama detox, insyaAllah akan membantu juga untuk mengeluarkan lendir yang ada jika ada dalam kalangan kita ini menghadapi permasalahan sebegini. Akhir sekali, jika usus Anda bersih penyerapan vitamin akan lebih berkesan. Anda boleh rujuk juga kenapa Anda perlu detox di Sini.Nak baca selanjutnya Testimoni Faizah?
Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...