Friday, 9 June 2017

IKHTIAR KULIT JERAWAT NANAH DENGAN RESEPI IKAN SINGGANG AIR TANGAN BONDA

LAUK KUNYIT HIDUP


Lauk kunyit hidup yang belah kiri itulah. 
Dari mula eksperimen kulit sampi hari ini masih makan lauk ini tanpa gagal. Loya tekak ke apa. Tetap makan. Haha. 
Demi kulit, sangguplah Faizah. 
Makan supplemen perlu, pemakanan pun sama perlu dijaga untuk hasil lebih baik dan berkesan. Tapi lauk ini sebelum puasa hari itu lagi. Hihi. Baru nak update dalam blog. Hehe.


Bonda kalau masakkan lauk untuk kulit Faizah, tidak akan sesekali menggunakan kunyit serbuk tau.

Kata beliau, orang berpantang memang wajib makan ini. Tapi masalahnya Faizah bukan orang bersalin ke apa.  Hehe. 

Namun tidak mengapalah kan. Kulit Faizah pun sihat dek kerana lauk kunyit hidup ini. 

Bila dikaji kunyit hidup ini sangat sesuai untuk kulit meradang, membuat kulit kembali menjadi halus dan bercahaya. Sifatnya pula lebih kepada antiseptik dan antibakteria. 

Hari itu kulit Faizah allergik kan? 4 hari selama On dengan Vivix memang pulun dengan lauk kunyit hidup. 


Hasil Vivix 4 hari itu ada pada link atas atau gambarnya adalah pada Mei 2017. 


Gittewww. Hehe. 

Hasilnya memang bestlah bila kita pulun makan cara ini dan juga Vivix. 

Aihh kalau sapa makan Vivix dan pulun makan lauk kunyit hidup ini. Memang kulit itu lagi wow. Cun sangat! 

Ini pula resepi lauk ikan tadi.

Resepi Ikan Singgang daripada Bonda Faizah:

Bahan-bahan:
2 ekor ikan kembung
2 ulas bawang putih
4 ulas bawang kecil merah
1 inci halia
5 biji cili padi (dipotong kecil)
4 hirisan kunyit hidup (Tapi kalau nak kuning letaklah serbuk kunyit sedikit) 
4 atau 5 hirisan timun

Cara-caranya: 

Semua bahan tadi diletakkan di dalam periuk dan letak air. Setelah itu, letakkan di atas dapur. Tunggulah sehingga mendidih dan hidangkan kepada keluarga Anda semasa Ramadan ini. 


Paling penting Anda mesti cuba Vivix juga bersama pemakanan sebegini. Rugi sangat tak cuba tau. Tak kenal maka tak cinta.  ;)  

Jadi kepada ingin merasai lebih best boleh ambil Set Detox. Antara Vitamin yang terdapat dalam itu ialah: 

1. Alfafa Complex - Mencuci darah, usus dan hati. Alfafa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

2. Herblax - Mencuci perut dan usus- membersihkan najis yang tersekat dan merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan kepada mereka yang mudah sembelit. 

3. Peppermint Ginger Plus- Rumusan empat jenis herba. Selain jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia - herba tradisional telah lama digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh. 

4. DTX Complex - Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita. Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. DTX complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain.

5. Vivix - Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan antioksidan yang dihasilkan daripa ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan supplement anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia. Detoks program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan 'pembersihan' organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria ( pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protein AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada. 

6. Mealplan 7 hari detoks disediakan.

7. Set DETOX ini akan dapat Harga Tawaran Diskaum Salad Box. Ada bermacam-macam warna taw. 


Masih bersambung lagi ye pada bulan Jun ini tapi berserta tawaran diskaun bekas salad. 



Kenapa nak perlu detox semua? Tahu tak Anda wajib baca di Sini.




Ada yang juga  mempunyai masalah kulit ke dan ingin #ShakleeEffect? 

Baca selanjutnya Testimoni Faizah di Sini.




Jika ada Faizah mencari 15 orang untuk dibantu dari segi kulit dan juga menjana pendapatan bersama Team #TWFSK

Apa yang best dengan membina karier dengan Shaklee ialah: 

✔Gaji hari-hari (Untung runcit dari jualan. Hehe)

✔Gaji setiap bulan ( Kami panggil Bonus. Bonus naik dah ni. Alhamdulillah)

✔ Road to Car Bonus

✔ Road to Master Coordinator

✔ Trip Tajaan Shaklee Umrah

✔ Trip Melancong (Naik Cruise, Bangkok) 

Best tak? 

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

#HealthySkinJournalsFSK

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...