Tuesday, 8 August 2017

KEBAIKAN COLLAGEN KE ATAS KULIT KITA

BILA LIANG PORI MENGECIL, JERAWAT MAKIN KURANG 

Bestnyaaa sesiapa amalkan Collagen Shaklee ni. Serius best. 

Bila Faizah "rasa" rajin nak ambil Collagen ni kan, haha apa yang paling nampak parut cepat hilang dan jerawat cepat kecut. 


Beginilah hasilnya 2 minggu mengamalkan  Vivix dan Collagen serta menjaga pemakanan sekali. 


Jadi sesiapa nak amalkan perlu rajinlah baru dapat hasilnya yang best! 

Ada orang mengamalkan kolagen ingin mengecilkan LIANG- LIANG PORI, ya memang betul pun. Fungsi Collagen Shaklee pun begitu. Bukan itu sahaja tapi sekali menghilangkan kedutan dan garis-garis halus. 

Keduanya, fungsi MELEMBAPKAN kulit terutamanya dapat mengurangi rasa kulit kering dan gatal pada muka. 

Ketiga, MENCERAHKAN kulit seperti mengurangi pigmentasi seperti jeragat dan tona kulit akan lebih sekata 

Akhir sekali, menjadikan kulit lebih TEGANG, ANJAL dan kulit sentiasa lembut. 

Bila kita rasa nak makan Collagen jangan rasa tangguh-tangguh, sebabnya untuk tingkatkan kesihatan RAMBUT, KUKU dan KULIT amat memerlukan KOLAGEN.

Chop nak kawin bulan depan, sempat lagi nak amalkan sekotak kolagen ni.  Hehe 😍😍

Kenapa Collagen Penting Untuk Kita?

◆Jika kita lihat bayi yang baru lahir, kulit mereka gebu dan tak berkedut. Hal ini kerana kandungan collagen dalam badannya sangat tinggi dan mencukupi
◆Semakin usia kita meningkat, kandungan collagen dalam badan akan berkurangan, dan faktor usia itu juga menyebabkan badan kita kurang menghasilkan collagen baru sebab itu kulit kita semakin kusam, mula berkedut, sendi dah mula sakit.
◆Tambahan pula kita sering terdedah dengan persekitaran yang tidak sihat, hormone yang tidak stabil, stress, sinaran UV yang tinggi dan semua itu mengurangkan lagi penghasilan collagen dalam badan kita

Apakah Perbezaan SCP dengan supplement Collagen lain?

● Mengandungi 4,000mg RSS Collagen iaitu dari Sisik Ikan Merah proprietari, sejenih collagen tulen dan bermutu tinggi

● Sangat rendah dalam berat molekular (1,000 Dalton) dan ia mudah diserap oleh tubuh 
●Membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan berkesan
● Antara ramuan SCP lain ialah:

a) Ekstrak biji Camellia Japonica (pelembap kulit, antioksidan semulajadi)
b) Ekstrak Pfaffia (menjadikan kulit lembat, lembut, licin)
c) Elastin daripada Collagen Ikan (kulit menjadi tegang)
d) Vitamin C (menggalakkan penghasilan collagen)
e)Vitamin B (membebaskan tenaga utk hasilkan collagen)
f) Ekstrak Kekerang (melincirkan pergerakan sendi)
g)  Lactobacillus Acidophilus (meningkatkan penyerapan collagen)

****************

CARA PEMBELIAN ESELL

■ Anda perlu baca pada pautan surat ini . InsyaAllah Faizah adalah pengedar Shaklee yang sah dan telah menjadi ahli berdaftar sejak tahun 2013.

■ Sebelum Anda membelinya, pastikan vitamin ini sesuai dengan diri Anda kerana produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dapatkan nasihat daripada doktor jika Anda mempunyai permasalahan penyakit dan setelah ketahui jenis petanda atau simptom mungkin boleh merujuk dengan Pengedar Shaklee yang sah untuk diketahui mana satu vitamin yang sesuai untuk mengurangi simptom tersebut. 

■ Anda juga boleh merujuk rangkaian produk Shaklee di laman website Shaklee Malaysia

■ Info wajib dibaca: 

Postage Semenanjung/Sabah Sarawak: RM10.60/RM21.20

Free Membership: Membuat pembelian sebanyak 200 point uv dari mana-mana hasil jumlah dari produk. Setiap produk mempunyai point uv tersendiri. Contohnya Omega Guard adalah 33 uv.

Free Postage: Jika ingin keahlian sekali free postage, pembelian adalah dari RM800 ke atas.

Jenis Penghantaran: Citylink dan Gdex. (Kawasan Felda dan pendalaman biasa tidak masuk) Jika inginkan perkhidmatan poslaju, boleh beritahu Faizah di whatsapp.

■ Baca dan fahami langkah-langkah pembelian ESELL di sini: 

1. Klik pada pautan ESELL 

a) SENARAI KESEMUA VITAMIN

b) OMEGA GUARD


(seandainya ingin membeli 5 botol lebih baik direct dengan Agen Shaklee yang SAH untuk terus menjadi ahli dan paling best Anda akan dapat sekali Voucher RM60. Seandainya tidak ingin menjadi ahli, boleh beli 5 botol di sini tetapi Voucher RM60 anda tidak akan dapat. Begitulah syarat yang Shaklee tetapkan)2. Seterusnya akan ke pautan website Shaklee yang selamat untuk prosess tempahan dan bayaran yang sangat mudah. Di halaman pertama adalah berkenaan Terma dan Syarat yang dinyatakan sebagai tanda Agree. Klik tandaAgree jika anda bersetuju untuk meneruskan, pastikan nama dan alamat adalah disemak betul semasa pembelian nanti.

● Anda diberi 48 jam selepas menerima barang untuk membuat sebarang aduan jika barang yang diterima adalah berlaiman dari yang ditempah melalui online. 

● Jika Anda menerima barang yang rosak, 3 hari tempoh yang diberi untuk dikemukakan semula kepada pihak Shaklee Product di cawangan-cawangan berdekatan Anda atau Anda boleh sahaja Contact Faizah tentang hal ini dengan memberikan gambar slip kertas  produk yang diselitkan di dalam kotak yang tertera nombor invoice dan gambar produk yang baru dapat. 

Tambahan lagi, jika Anda nak dapatkan vitamin keesokkan harinya, sebaiknya submit order ini sebelum jam 3 petang. InsyaAllah akan sampai esok harinya. 

3. Selepas menekan klik Agree tadi, Anda akan ke Halaman Senarai Produk.Senarai ini turut menyatakan harga produk dan kuantiti produk boleh diubah mengikut keinginan Anda. 

4. Seterusnya selepas Anda memilih vitamin yang ingin dibeli, Anda perlu klikCheckout untuk terusksn ke Halaman Alamat & Nama untuk lokasi penghantaran. 

5. Selepas semua maklumat diisi, Anda boleh klik Continue untuk ke Halaman Pengesahan Pesanan. Pesanan ini akan dihantar melalui hanya GDEX atau Citylink. Harap Anda selesa dengan perkhidmatan yang dipilih oleh Shaklee ini. 

6. Setelah itu, Anda perlu klik Proceeed For Payment untuk membuat pembayaran melalui Kad Kredit atau Kad Debit. 

7. Di Halaman Pembayaran, Anda perlu kemukakan maklumat kad diperlukan dan klik Confirm Payment.

8. Selepas klik Confirm Payment, kebiasaaannya Anda akan melalui laman web dari pihak Bank yang tertera pada Kad Anda untuk proses pengesahan melalui penghantaran PIN MSOS CODE ke telefon bimbit. PIN MSOS CODE ini seperti CODE TAC  untuk transaksi pemindahan banm ke bank seperti kita biasa buat di maybank2u atau cimbclicks.

9. Selepas pembayaran BERJAYA dibuat,emel pengesahan pembelian atau invois akan dihantar ke emel Anda sebagaimana emel yang Anda isi di Halaman Alamat  & Nama. 

TAHNIAH tersaksi Anda BERJAYA. 

Jangan lupa selepas Anda buat belian, whatsapp Faizah untuk dapatkan konsultasi dan berikan juga nombor invois Anda untuk rujukan Faizah. Lagi satu perkara, nombor tracking dari Citylink atau Gdex yang Anda beli secara ESELL boleh dapatkan daripada Faizah ya. Itu kan hak Anda perlu tahu. Biasa akan update dalam masa 24 jam di dalam sistem.

*************************

Jika ada mempunyai masalah kulit ke dan ingin #ShakleeEffect? Sekarang Faizah mencari dan beri peluang kepada 15 orang untuk dibantu dari segi kulit dan juga menjana pendapatan bersama Team #TWFSK

Apa yang best dengan membina karier dengan Shaklee ialah: 

✔Gaji hari-hari (Untung runcit dari jualan. Hehe)

✔Gaji setiap bulan ( Kami panggil Bonus. Bonus naik dah ni. Alhamdulillah)

✔ Road to Car Bonus

✔ Road to Master Coordinator

✔ Trip Tajaan Shaklee Umrah

✔ Trip Melancong (Naik Cruise, Bangkok) 

Best tak? 


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...