Thursday, 2 July 2015

TIPS : MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS?

Kita ulang lagi dan lagi tajuk ini..

[MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS]

[MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS]

[MASIH LAPAR ATAU SEKADAR HAUS]

Perasan tak setiap kali selepas makan mesti rasa nak mengunyah lagi?

Oh nafsu sungguh!

Dah sendawa banyak kali tapi  masih xnak berhenti makan. Aik! Mulut naga ke? Hihi

Rasa- rasanya sebab ape terjadinya begitu?

Saya bagi situasi kepada anda selepas makan nasi ketika berbuka,

Sebelah kanan - cheese wedges ( KFC)
Sebelah kiri - air kosong

Anda dalam keadaan sendawa yang  ketiga kalinya. Petanda orang dah kenyang bukan? ( anda masih ada rasa keinginan meronta2 ingin memakan cheese wedges itu, " lazatnya cheese wedges itu ye!" - gulp {telan liur})

Jadi yang mana satu anda pilih?
Cheese wedges atau air kosong selepas makan?
Lapar atau haus?
Krik krik krik..

Ok saya bagi [TIPS SIHAT] kepada anda semua yang membacanya tips ini,
Sekiranya korang masih belum berasa kenyang selepas satu-satu hidangan (seperti sepinggan nasi), minum dulu segelas air kosong, tunggu beberapa minit dan lihat jika apa yang diperlukan badan korang itu adalah betul-betul makanan atau sekadar air.

Cuba test time berbuka ye! Test macamna agaknya.. :)

Nak tau sebabnya KENAPA?

Selepas makan, kepekatan darah akan meningkat (kehadiran glucose dan asid amino), dan kita memerlukan air untuk ‘mencairkan’ kembali darah dalam badan.

Jawapannya sangat senang untuk anda kurus ketika puasa ni bukan?

Jadi sama2lah kite memanfaatkan ilmu ini.

"Mencairkan" ni pun dah boleh kite dapat jawapan kepada vitamin yang anda makan sekarang ni, thats why la sape nak turunkan berat badan, saya suggest kepada customer untuk ambil OMEGA GUARD selepas makan.

* SET KURUS # PROJEKKURUSRAMADHAN



Inilah paling anda takuti bukan? 
Memang masalah besarlah jawabnya kalau tidak dicegah! 
Jangan dibiarkan taw lama2..
lama lemak tu disimpan, 
lagilah lamalah anda nak proses penurunan berat badan ni
pesan saya, jangan sesekali buat skip nasi sangat..
berat memang mudah turun, 
tapi kalau xde ilmu susah juga,
bila2 masa naik mendadak balik

Tapi dengan konsultasi secara eksklusif saya tawarkan, 
insyaAllah anda berjaya! ^_^

(Tengok testimoni bawah sekali)



Inilah keperluan air yang kita perlu ambil dalam seharian.
Berapa berat anda? 
Cuba check pada jadual di atas ini




Set slimming shaklee mempunyai 3 fungsi iaitu 
BAKAR + BUANG + BINA:
 》》BAKAR lemak yang tidak diingini
.
.
(+)
.
.
》》》 BUANG segala lemak yang tadi (+) toksin di dalam badan kerana membuatkan nutrient susah untuk diserap
.
.
(+)
.
.
》》》 BINA muscle anda yang mana menggeleber dulu ditegangkan balik, so dalam masa sama meninggikan metabolisme anda!



Apakah product Set Slimming? 
♡BAKAR : Lecithin / Omega
♡BUANG : Alfafa / Herblax
♡BINA : ESP / Cinch


TESTIMONI


Saya sangat suka customer ni bagi feedback macamni..
Rasa x puas lagi nak belajar ilmu konsultasi diet. :)



Semakin dekat target beliau.. :)


Rekod customer... ^_^


Bestnya la ni kan? 


Jika ada yang berminat ingin lebih tahu lebih lanjut,boleh cantact saya di wassap,

0136625745
Faizah
(Wassap)

Emel: fareast90kyra@gmail.com
IG: @rahsia_kurus_sis
cikkyra90.blogspot.com
#pandaibeza #lapar #haus

2 comments:

Yun Sing said...

Alamak.. 2.5L air, sehari entahlah ada 500ml tak minum.. kena banyakkan minum air ni .__.

Cik Kyra said...

@yun sing... yup.. teruskan.. chaiyok2! Air kosong ni zero kalori dan boleh up metabolisme.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...