Tuesday, 24 March 2015

BERAT BMI RAYYAN NORMAL KE NORMAL??

IBU HAPPY DENGAN BMI BABY SETAHUN LEBIH #testimoni6hari

Muhammad Rizqi Rayyan
Senyumnya manis dak hensem ni minum mealshake ye.. 
yummy!!

Alhamdulillah... hari tu hensem boy si Rayyan checkup berat! Dan berat melepasi tahap ketakutan ibu2 diluar sana iaitu garisan kuning.. haha.. takut kene marah kan sebab berat tak naik.. betol tak? Baik ngaku... hihi...

Walaupun customer tibe2 bagi graf ni, pada mulanya terkebil gak la.. tgk ombak2 je. Line y-axis plak tulis no BMI.. haha.. terkebil2 aku weh!! Sebaik customer saya ajar cara baca.. kiki.. ha korang yg bakal ibu2 dan bapak2, mohon mengerti graf ini ye.. :D

Sebelum ni kan.. sahabat saya duk risau, hari2 dating kat wassap taw (sampai la ni.. :))..haha sentiasa beri perkembangan babynya..(alhamdulillah.. macam belangkas dah kitorg! 😜 haha)

Yelah ibu mana tak risaukan berat bdn baby dia kan. Lagi2 nak g checkup plak tu. Makan meakshake je perubahannya dlm satu hari je sembuh demam, n then 2 3 hr sebelum ini plak asyik popo je.. mula2 najis hijau.. uish.. risau weh.. (tak pernah den dapat consult gini..last2 google kt pak cik google, jumpa kt http://www.babycenter.com.my/a1032571/najis-bayi-anda-apa-yang-normal-dan-apa-yang-tidak) klik la situ..



N then beberapa hari lepas tu, berak 3 4 kali sehari.. ha kau risau tak bila jadi SID? Haha.. giler tak risau.. ty2 mommy rayyan ni, mommynya kabo baby aktif sampai tak larat nk bekejaran.. haha.. wlpn popo berkali2.. wlpn poponya berserta lendir2, mungkin kahak kot sekali keluar.. so batuknya terus hilang.. Amazing giler weh!!!


Di dalam metro lalu..
ibu bapa boleh la lepas ni cuba tips ini ye...






》》》 Berat Rayyan melepasi garisan kuning (Garisan kuning menandakan berat baby pada tahap tidak normal dan kurang vitamin)- 16 MARCH 2015

Excited giler dengan testimoni ni beb! Minum mealshake + susu formula je rayyan minum. Pastu mommy dia try mealshake, seharian segar bugar. Tak letih katanya.. tp bila x ambil mealshake, rasa lemau je.. x larat.. yelah mealshake kan sumber protein, so bg tenaga yg berpanjang..





1) MEALSHAKE

Rasanya french vanila.. sangat sedap! Dan kerap digunakan utk menambah selera anak yang tak selera makan.. 🙌

1. Mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral
2. Kaya dengan protein dan bebas laktosa (tiada alahan susu lembu)
3. Anti oksida berfungsi memusnahkan radikel bebas penyebab kanser
4. Membantu tumbesaran dengan zat di perlukan utk membina tulang dan sel-sel utk proses tumbesaran.
5. Mengembalikan seri wajah kerana mengandungi vitamin b yg lengkap dan zat besi
6. Menyahtoksin dan racun dari badan dengan kandungan sera larut
7. Rasa vanilla yang sedap dengan bau mengancam.



2) VITA-LEA FOR CHILDREN
  • Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak
  • Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • Memberi 100% nilai harian vitamin C
  • Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia
  • Berasaskan phytonutrien semulajadi
  • Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti
  • Kaya dengan sumber nutrien antioksidan
  • Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri



Mai grab reramai before GST.. :)
0136625745
Faizah
WA/TELEGRAM

IG:supplements.kyrashoppe



4 comments:

Nooriah Abdullah said...

kaknoor singgah follow cik kyra salam ukhwah ya

Cik Kyra said...

Singgahlah kak noor.. :) salam ukhwah juga... tq menyinggah di sini.. 😊

Yun Sing said...

Susu untuk bayi ke? Hmm.. macam-macam ada ^^"

Cik Kyra said...

@yun sing... aah , mealshake ni sesuai untuk kanak2 yg cerewet makan nasi atau apa sahaja. Dan jenis suka sembelit tu pun disarankan juga ambil. Kalau org dewasa pun boleh juga ambil ni. Contohnya, kalau nak ezcema ke, boleh try mealshake ni.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...