Saturday, 27 June 2015

Kejayaan pertama... best! Alhamdulillah..

RM0.00 Shaklee: You are cordially invited to the Motivation & Recognition Rally @ Holiday Inn, Melaka, 5/4/15 (Sunday), 1.30pm-5pm. TQ.

Bulan 4 diadakan Shaklee Motivation ini, sekarang bulan 6 sudah. Sudah 2 bulan berlalu Shaklee Motivation Rally ini. Meninggal seribu kenangan untuk lebih maju dalam bidang bisness yang diceburi ini. 
Syukur alhamdulillah atas nikmat kejayaan yang Allah berikan ini.. :)

Saya bermula dengan bisness ini dalam peringkat zero knowledge. Ketika itu saya masih belajar untuk semester akhir di Uitm Shah Alam dalam jurusan Ijazah Teknologi Bio - Komposit. Saya join ahli pada bulan 11 2013

Saya pun tak sangka saya boleh tergerak hati untuk join ahli shaklee. Saya bukan jenis orang yang makan supplements dan saya agak cerewet mengenainya. Saya takut macam- macam perkara, hinggakan saya menyoal diri saya,
" betolkah produk ini berkesan"
"Banyaknya lambakan produk, tah betol tah tidak"
tapi disebabkan duduk Shah Alam, makan pun sedap ajelah.
Lagi2 saya tinggal rumah sewa di sekitar Pusat Komersial, Seksyen 7. Atas rumah, bawah kedai makan. Memang sangat senang. Dan lagi senang, McD n KFC pun ada. Itu memang kegemaran sayalah.
Hari2 nak minum air gas sahaja.
Nampak tak kat sini saya ketagih air gula sahaja.

Semakin hari semakin tidak diendahkan pasal kekurusan diri ini. Lama2 rasa penat dan lama2 rasa dah mula mengembang. Takutnya kembang2 ni! Setiap kali balik ke kg. Mak pasti tegur dan sedikit la nada risau. Asyik suruhkan kite kuruskan badan je. Jaga badan katanya.sebab saya masih dalam kategori badan yg boleh kurus ni. Time ni kategori badan mula naik tapi tak mendadak. Saya juga bersyukur sangat2 budak rumah saya jenis yang aktif nak turunkan berat badan. Berzumbalah.. macam2 la. Yang saya ni dah mula ada spare tyre taw kiri kanan! Huwaa... risau taw! Dulu kurus, tbe2 nak mengembang. Tak ke org asyik tegur je. Sebaik time ni baru mula naik. Tapi atas teguran mak pada peringkat awal ni la, mak dah bagi kesedaran. So saya boleh banterasnya cepat2.

Jadi ape dijadikan cerita yang pendek. Mungkin sbb akal fikiran saya fokus untuk turunkan berat badan dan saya tibe2 diketemukan oleh Allah dengan sahabat hostel dahulu di kolej Melati. Wah, tengok kawan saya bernama Mimi tu memang nampak gojeslah. Cun! Saya ape lagi excited nak tahu lebih lanjut. Rupa- rupanya mimi telah mengambil vitamin shaklee. Dengan keyakinan drp ape yang disampaikan dan saya pun ada jugalah membuat sedikit research mengenainya. Yang paling penting saya juga bertanyakan hal vitamin kepada rakan2 serumah. Dari situlah saya merasakan produk ini bagus. Jadinya saya start makan vita e. Saya makan untuk kulit dahulu. Hihi. Sebabnya ketika itu saya sudah merasakan berat badan semakin turun dengan hasil joging, zumba dan elakkan sgt2 air gas.

Selepas itu, saya seronok menolong mimi mencari order2 shaklee. Saya bantu sahaja. Tapi ketika itu tidak terfikir secara mendalam yang saya akan jadikan supplement ini bisness saya. Disebabkan budak rumah dan bff saya kebanyakan mendesak untuk join bisness ini. Sebab masing2 nampak saya ada potensi berjaya dalam bisness ini. Hehe.. yela balik2 je rumah cite shaklee. Tolong mimi dapatkan order. Macam2 la. Kegilaan betol. Jadi time tu saya tak de la kategori paranoid bab supplement.

Supplement saya yg pertama ini lah yang betol2 saya setia. Sebelum ni saya ada makan supplement tapi tak secara konsisten. Saya beli pun yg farmasi cadangkan. Xdelah yang melalui on9. Jadi sehingga hari ini saya boleh mengekalkan berat badan ideal bersama shaklee dan saya juga banyak membantu customer2 untuk dapatkan badan ideal. InsyaAllah. Setakat ni nak masuk batch ketiga untuk group kurus saya, :)

Ha berbalik pada mesek yang saya dapat atas sekali tadi. Alhamdulillah, syukur kepada Ilahi. Saya berjaya untuk naik rank supervisor pada bulan ke 3 2014. Ketika itu saya fokus ESP dan set kurus. Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. hasil tumpuan itulah saya berjaya dan hingga kini inilah pekerjaan saya utama saya. Habis graduate saya melakukan 100% bisness ini. Apa sahaja kerja yang saya buat, saya tetap berikan 100% kepada bisness ini.

Nak tengok ape yang berlaku sepanjang Shaklee Motivation Rally di Melaka lalu?

kali pertama sampai Holiday Inn, Melaka

Bersama Haziq yang comel dan ibunya, Master Wan Muliani

Nampak nau 360 nya.. haha. She is my PA.
Kemana2 je bawak dia ke hulu ke hilir. 
Pemegang GPS ni.. hihi
-cikgu Aishah-

Ehh.. alamak my PA dah lulus temuduga la.. tunggu nak dipanggil masuk sekolah ape je lepas ni.
harap2 my PA ni dapat N9 je. Hahha..
masih boleh dijadikan PA saya lagi
khidmat kene berterusan ye dak? Haha
ok jom korang semua yang baca ni, doakan cikgu aishah ni dapat posting N9 je taw.
sekolah n9 banyak memerlukan cikgu BM ni. Hihi


Master Norhalimatul Nazura atau lebih 
dikenali Master Zura
memberikan aura positif kepada SID-SID


Emcee


Ini yang saya tak sangkalah, 
Mcm rasa konvo lagi sekali pulak.
1st time join celebration mcmni
hihi..


Beginilah suasananya.. ^_^
Memang terbakar semangat tgk2 dorang yang telah berjaya naik rank


Hehe... syukur alhamdulillah..


Bersama mereka... :)


Faizah Syakira
SUPERVISOR
0136625745
(wassap)

I'M YOUR SID

P/s: doakan kejayaan saya ini hingga impian menjadi nyata Master Coordinator 2015/2016. Semoga kita semua berjaya dalam bidang diceburi.. aminnnn
(Cepat-cepat aminkan.. :) )















2 comments:

Yun Sing said...

Event besar.. hmm.. semoga murah rezeki dan sentiasa berjaya ye :)

Cik Kyra said...

Mudah- mudahan... aminnn... semoga @yun sing juga berjaya.. nak join ahli?? Hahah.. free vitalea bulan ni taw.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...