Sunday, 21 June 2015

Rahsia Rambut Semakin lebat dan lembut

Hee... cerita di bawah baru nak update sebenarnya, 
kejadian berlaku pada minggu lepas
jemput baca ye.. Hihi.. 
_______________


Inilah kedai Aunty yang selalu saya singgah
Arwah nenek la suka jumpa bestfren dia ni 
so kami pun melekatlah sekali
dah selesa dengan aunty ni.. ^_^


Pergi gunting rambut kat sini. Dah bersedia la nak dipotong rambut. Sambil duduk tu sempat tengok gambor National Conference shaklee di telegram.. hoho jelesnya hati tengok. Nak jugak pergi NC tu! ( tahun pasti naik stage ye.. aminn)

wah.. Ella iaitu ratu rock Malaysia buat persembahan di NC

Meriahnya! 
InsyaAllah tahun depan saya pula naik pentas!
Aminnnn.....
(Cepat2 aminkan) ^_^


Ok smbung balik cerita kt kedai ni. Time leka2 tgk gambar NC tu. Ok aunty tu pun nk start la menggunting rambut. Dia duk cakap2 dengan sorang customer dlm bahasa cina dan tunjuk2 kt diri ni..

Dalam hati. Apehal pulak ni. Duk fikir dlm kepala dan berkata jugaklah hati macamni " Kelemumur banyak sgt ke? Huwaa.. aish malunya plak ai.. ermmm buat tak tau jelah. Tutup mata jelah"

Aunty tu pun teruskanlah mulakan kerjanya. Dah abis kejenya memotong. Dia terus cakap mcmni,

Aunty: U punya rambut sangat lembut.. cantik.. i sukalah

Saya: hah? Lembut? ( dalam hati.. biar benau.. aku x bershampoo pun lagi rini)

Aunty: iye... u punya rambut, amoi belakang ni pun ckp sangat
cantik lor

Saya: hehe.. aunty, i mkn vitamin la.. tu yg u rasa mcmtu..

Ape lagi mula la duk bercerita pasal vitamin dlm kedai tu.. kiki shaklee ni.. shaklee tu.. haaa... testimoni depan mata kan. Lepas ni konpem cepat panjanglah rambut ni..

Macam Hani (loyal customer) bagitahu sayalah " kenapa rambut aku cepat panjang eh?" ~ hani ini pada mulanya nak betolkan period tunggang langgang je dengan GLA tapi dia tak sangka pula yang kebaikkannya sehingga ke rambut, kuku dan bermacam2 lagilah. Bukan GLA sahaja Hani mengamalkan, malah b complex dan another a few vitamin pun dia amalkan untuk selesaikan masalah period dan juga gastrik.

Kalau saya, saya telah mewajibkan diri mengambil secara konsisten ESP, GLA, ZINC dan B COMPLEX untuk menyihatkan rambut agar tidak gugur lagi. Alhamdulillah... sekarang ni tiada lagi gugur seperti dulu dan aunty cina pun telah mengakuinya rambut saya semakin sihat. Aunty yang potong rambut saya, kemain cepat buat keje memotong ikut gaya yang saya inginkan.. hihi

Lepas ni nak try shampoo shakleelah! Hihi.. you all must try!! Wajibb!!!

- Apa punca rambut gugur ni?

Kekurangan vitamin D. Kajian menunjukkan kekurangan vitamin D boleh menyebabkan rambut gugur. Jadi sila dapatkan cahaya matahari yang mengandungi vitamin D secukupnya (matahari pagi ye bukan terik tuu)

Kekurangan iron dan kalsium. Iron merupakan nutrien yang penting untuk pertumbuhan rambut, kuku dan juga kulit. kekurangan iron boleh menyebabkan rambut semakin menipis. Kalsium pula diperlukan untuk penyerapan vitamin D yang optimum, jika kurang, rambut berisiko untuk gugur.

Stress: Stress juga merupakan satu punca utama keguguran rambut.

Kurang tidur: Kurang tidur menyebabkan rambut kurang  sihat dan tidak dapat menyerap nutrien yang secukupnya. Akibatnya rambut mudah gugur

Cer klik pada ni, info ni best juga pada yang ingin tahu merawat masalah rambutnya


Rahsia atasi rambut gugur

ESP- Protein terbaik untuk pertumbuhan sel dan rambut yang sihat

Zinc complex- Membantu kesihatan rambut rosak, rapuh dan bercabang

GLA complex - Untuk wanita menstabilkan paras hormon

B complex - Untuk masalah peredaran darah terutamanya dibahagian kepala yang melibatkan rambut. Bertindak sebagai anti-stress

Vitalea ( multivitamin) - Untuk masalah kekurangan zat besi

Nak cantikkan rambut, kuku, kulit dan masalah2 kesihatan.. uools harus pilih shaklee taw. Vitamin shaklee best!! terbaik di MALAYSIA. NO . 1 pulak tu. Nak jadi ahli dengan free gift sebotol VITALEA pun boleh je bulan ni..  meh jadikan perniagaan ini sebagai perniagaan anda sendiri!

0136625745 
Faizah
Wassap no baru seperti di atas

Nak lebih details lagi jemputlah baca pada blog saya,

5 TAWARAN & REGISTER AHLI (PERCUMA 120 TABLETS VITALEA)
👉 http://cikkyra90.blogspot.com/2015/05/rungsing-saya-cuba-kongsikan-bagaimana.html

PROMO JUN 2015
 ( TAMAT 30 JUN)
👉 Vita C
👉 Vita E

Last.. jangan lupa follow saya di blog dan instagram

Blog: cikkyra90.blogspot.com
Instagram: @rahsia_kurus_sis

===============================
Tq.. 😉

2 comments:

Yun Sing said...

Masalah rambut gugur ni memang banyak la.. Sy rasa antara punca-punca yang dinyatakan tu.. yang paling ketara ialah stress dan tak cukup tidur ^^"

Cik Kyra said...

@yun sing.. kakak sy pun makan ni jugak. Dia mkn zinc membantu sgt2.. ni sy nk dkt 2 thn dah meniaga. Dia pun perasan rambut dah kurang gugur, dah tumbuh byk. Dah xmcm dulu botak2 sikit., hihi.. skrg dah x risau da dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...