Monday, 9 October 2017

JERAWAT MENYERANG DI MUKA DAN BELAKANG BADAN?


Jerawat timbul di muka macam dah biasa dengar kan? Lagilah kisah yang part muka berbanding belakang badan. Kan kan kan? 



Sumber Google


Tapi kalau dah sakit sangat berdenyutnya di belakang badan, takkan nak biarkan sahaja. 

Sebenarnya punca berlakunya adalah dari kandungan makanan yang kita makan setiap hari. Dari sinilah akan menentukan tahap toksin di dalam tubuh kita.

Contohnya makanan fast food, berlemak akan menyimpan toksin lebih banyak dalam tubuh kita.

Alahai, habis itu apa yang akan terjadi kalau dibiarkan?

Makanya toksin yang tidak mampu dikeluarkan melalui najis akan dikeluarkan melalui kulit kita, terutamanya wajah dan bahagian belakang.


Selain pemakanan yang tidak sihat. Ada lagi antara punca jerawat badan itu berlaku iaitu:


  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Selalunya bermula dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor keturunan seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang dan ubat steroid.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
  • Masalah jerawat di badan seringkali dikaitkan dengan faktor peluh. Jadi, elakkan dari tidur ketika badan berpeluh.
Jadinya cadangan untuk Anda yang mempunyai permasalahan sebegini cubalah dengan Vivix, Alfafa complex dan Herblax iaitu bertindak sebagai AGEN DETOKS SEMULAJADI.




 Vivix - Mencuci toksin yang ada di dalam darah dan tubuh. vivix juga bertindak memperbaiki sel yang rosak dan membantu penghasilan sel baru yang lebih sihat sehingga ke peringkat DNA.

 Alfafa - Membuang segala toksin dari badan dan membantu meneutralkan asid dalam badan serta meningkatkan sistem pertahanan tubuh bagi mengelak pertumbuhan jerawat berulang (alfafa ada 700 tablets & 330 tablets)

 Herblax - Mencuci usus. Usus yang kotor merupakan punca segala penyakit. .

Sesiapa jerawat tengah meradang tu, bolehlah tengok dahulu beberapa Testimoni di bawah ini yang mengambil SET DETOX Shaklee iaitu Vivix, Alfafa, Herblax, DTX dan Peppermint. 




Alhamdulillah ini testimoni Faizah sendiri dan telah menghadapi masalah kulit jerawat nanah serta kusam pada tahun 2014 dan 2015. Pada bulan 1 2016 bermulalah saya buat rejimen untuk dalaman dengan kesemua vitamin ini sepanjang tahun itu dan kini alhamdulillah sentiasa bersama dengan vitamin-vitamin ini.


Bab turunkan berat badan ini memang bukan fokus utama sebenarnya. Tapi tak sangka pula beri impak begini dengan pengambilan Vivix, Alfafa, Herblax, Herblax, Peppermint, Nutriferon, Garlic dan Vitamin C. Mula pads bulan 1 2016, apabila Mac 2016 saja-saja timbang di Tesco Bahau. Serius terkejut biar benar turun 7 kilo. Esoknya timbang guna penimbang rumah memang sah turun 50 kilo. Selepas itu bermulalah turun sebanyak total 12 kilo dalam tempoh setahun. Best kan? Ini antara kesan kedualah selepas kulit jerawat nanah. Eh lagi satu amalkan juha Soya Protein ESP. Bagi kenyang dan bertenaga. 





Sepanjang tahun 2016 semasa membaik pulih kulit, Faizah lagi sekali diserang jerawat nanah. Masa ini selepas raya Aidilfitri. Sunguh-sungguh jerawat keluar nanah. Apa lagi selepas itu Faizah geram giler apa lagi pulun Vivix 2 sudu setiap hari yang lain vitamin detox makan jumlah yang sama. Hanya Vivix digandakan sungguh. Tapi pemakanan pun jaga jugalah terutama musuh no 1 adalah GULA & RADIKAL BEBAS. Oleh sebab itu tempoh 2 minggu jerawat nanah pun kembali baik. Alhamdulillah sehingga sekarang jarang sekali keluar nanah seperti ini. Bersyukur sangat amalkan set detox ini. Sesiapa nak try, whatsapp Faizah ye. 






Nama adik ni Najla. Najla ini pun sama macam kulit Faizah juga. Sejak 2014 lagi masalah ini tiada penyelesaiannya. Jadi pada tahun 2017 baru ada penyelesaiannya setelah mengkaji detox itu penting dan perlu buat katanya. Bila buat taraaaaaa. Puas hati beliau. Beliau mulakan step fully detox dan sekali dapat box salad tu. Hehe. Fully detox tu adalah Vivix, dtx, alfafa, herblax dan peppermint. Selepas itu macam biasalah add on ikut step by step. Apapun mesti kene pandai baca rentak kulit. 


Sumber Google


Sumber Google

Jika Anda ingin membeli secara ESELL boleh ikuti langkah di bawah. Jika tidak Anda boleh memesan melalui Whatsapp.

****************

CARA PEMBELIAN ESELL

■ Anda perlu baca pada pautan surat ini . InsyaAllah Faizah adalah pengedar Shaklee yang sah dan telah menjadi ahli berdaftar sejak tahun 2013.


■ Sebelum Anda membelinya, pastikan vitamin ini sesuai dengan diri Anda kerana produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dapatkan nasihat daripada doktor jika Anda mempunyai permasalahan penyakit dan setelah ketahui jenis petanda atau simptom mungkin boleh merujuk dengan Pengedar Shaklee yang sah untuk diketahui mana satu vitamin yang sesuai untuk mengurangi simptom tersebut. 


■ Anda juga boleh merujuk rangkaian produk Shaklee di laman website Shaklee Malaysia


■ Info wajib dibaca: 


Postage Semenanjung/Sabah Sarawak: RM10.60/RM21.20


Free Membership: Membuat pembelian sebanyak 200 point uv dari mana-mana hasil jumlah dari produk. Setiap produk mempunyai point uv tersendiri. Contohnya Omega Guard adalah 33 uv.


Free Postage: Jika ingin keahlian sekali free postage, pembelian adalah dari RM800 ke atas.


Jenis Penghantaran: Citylink dan Gdex. (Kawasan Felda dan pendalaman biasa tidak masuk) Jika inginkan perkhidmatan poslaju, boleh beritahu Faizah di whatsapp.


■ Baca dan fahami langkah-langkah pembelian ESELL di sini: 


1. Klik pada pautan ESELL 


a) SENARAI KESEMUA VITAMIN

2. Seterusnya akan ke pautan website Shaklee yang selamat untuk prosess tempahan dan bayaran yang sangat mudah. Di halaman pertama adalah berkenaan Terma dan Syarat yang dinyatakan sebagai tanda Agree. Klik tandaAgree jika anda bersetuju untuk meneruskan, pastikan nama dan alamat adalah disemak betul semasa pembelian nanti.


● Anda diberi 48 jam selepas menerima barang untuk membuat sebarang aduan jika barang yang diterima adalah berlaiman dari yang ditempah melalui online. 


● Jika Anda menerima barang yang rosak, 3 hari tempoh yang diberi untuk dikemukakan semula kepada pihak Shaklee Product di cawangan-cawangan berdekatan Anda atau Anda boleh sahaja Contact Faizah tentang hal ini dengan memberikan gambar slip kertas  produk yang diselitkan di dalam kotak yang tertera nombor invoice dan gambar produk yang baru dapat. 


Tambahan lagi, jika Anda nak dapatkan vitamin keesokkan harinya, sebaiknya submit order ini sebelum jam 3 petang. InsyaAllah akan sampai esok harinya. 


3. Selepas menekan klik Agree tadi, Anda akan ke Halaman Senarai Produk.Senarai ini turut menyatakan harga produk dan kuantiti produk boleh diubah mengikut keinginan Anda. 


4. Seterusnya selepas Anda memilih vitamin yang ingin dibeli, Anda perlu klikCheckout untuk terusksn ke Halaman Alamat & Nama untuk lokasi penghantaran. 


5. Selepas semua maklumat diisi, Anda boleh klik Continue untuk ke Halaman Pengesahan Pesanan. Pesanan ini akan dihantar melalui hanya GDEX atau Citylink. Harap Anda selesa dengan perkhidmatan yang dipilih oleh Shaklee ini. 


6. Setelah itu, Anda perlu klik Proceeed For Payment untuk membuat pembayaran melalui Kad Kredit atau Kad Debit. 


7. Di Halaman Pembayaran, Anda perlu kemukakan maklumat kad diperlukan dan klik Confirm Payment.


8. Selepas klik Confirm Payment, kebiasaaannya Anda akan melalui laman web dari pihak Bank yang tertera pada Kad Anda untuk proses pengesahan melalui penghantaran PIN MSOS CODE ke telefon bimbit. PIN MSOS CODE ini seperti CODE TAC  untuk transaksi pemindahan banm ke bank seperti kita biasa buat di maybank2u atau cimbclicks.


9. Selepas pembayaran BERJAYA dibuat,emel pengesahan pembelian atau invois akan dihantar ke emel Anda sebagaimana emel yang Anda isi di Halaman Alamat  & Nama. 


TAHNIAH tersaksi Anda BERJAYA. 


Jangan lupa selepas Anda buat belian, whatsapp Faizah untuk dapatkan konsultasi dan berikan juga nombor invois Anda untuk rujukan Faizah. Lagi satu perkara, nombor tracking dari Citylink atau Gdex yang Anda beli secara ESELL boleh dapatkan daripada Faizah ya. Itu kan hak Anda perlu tahu. Biasa akan update dalam masa 24 jam di dalam sistem.


*************************


Jika ada mempunyai masalah kulit ke dan ingin #ShakleeEffect? 



Sekarang Faizah mencari dan beri peluang kepada 15 orang untuk dibantu dari segi kulit dan juga menjana pendapatan bersama Team #TWFSK

Apa yang best dengan membina karier dengan Shaklee ialah: 

✔Gaji hari-hari (Untung runcit dari jualan. Hehe)

✔Gaji setiap bulan ( Kami panggil Bonus. Bonus naik dah ni. Alhamdulillah)

✔ Road to Car Bonus

✔ Road to Master Coordinator

✔ Trip Tajaan Shaklee Umrah

✔ Trip Melancong (Naik Cruise, Bangkok) 

Best tak? 


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya






2 comments:

Azhafizah Md Nor said...

Produk shaklee memang bagus kan

cikkyra blogspot said...

yup. serius best! Macam saya jerawat kronik sungguh-sungguh memang memerlukan kesabaran untuk baik pulih dalaman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...