Monday, 2 October 2017

PENGEDAR SHAKLEE NEGERI SEMBILAN - CERITA PENGALAMAN JERAWAT NANAH TAHUN 2014 DAN 2015


Assalamualaikum. Selamat petang.

Selamat datang kepada kawan-kawan yang baru follow. Saya Faizah Syakira yang bertudung hijau dalam gambar ini. Ada yang memanggil saya dengan nama Faizah, Faiz, Syakira, Kira, dan Kirah. 

Ada juga pernah sekali berurusan dengan pegawai bank katanya nama saya ini nama artis. Haha. Mungkin beliau peminat artis Faizah Elai kot, tak pun Dayang Norfaizah. 

Jadi rutin harian saya, bila waktu pagi lebih suka update blog dan setelah selesai baharulah fokus ke facebook, instagram dan whatsapp.Tapi sejak akhir ini pula saya dah lama tak update blog kan? Sebab laptop dan tab buat hal. Hari ini akan beraksi kembali di dunia blog. Cewah! Semangat waja ni. Haha.

Saya suka sangat ingin berkongsi semula bagaimana perjalanan vitamin yang saya ambil dengan Shaklee untuk membaikpulihkan kembali kulit jerawat dan nanah pada tahun 2014 & 2015. Nak lihat muka saya yang dulu?


Saya mengalami masalah jerawat nanah pada tahun 2014 dan 2015. Jadi setahun lebih saya buat Detox Parasit dengan vitamin Shaklee sejak 28 Januari 2016 sehinggalah sekarang. Alhamdulillah nampak kan hasilnya? Syukur sangat.  


Sepanjang tahun 2016 diuji kembali selepas raya Aidilfitri dengan permasalahan jerawat nanah. Sedih sangat rasanya. Selepas itu buat sungguh-sungguh jaga makan dan tak berani langgar pantang dah lagi. Ketika ini, saya dapatlah memperbaiki kulit ini selama 2 minggu dengan gandaan Vivix 2 sudu sehari. Alhamdulillah masa itu rasa macam bersyukurnya. Vivix memang terbaiklah! 

Paling best sekali kan menggunakan Set Detox ditambah sekali Soya ESP, berat saya turun! Sungguh tidak mempercayainya sebegini 'Power'. Hahah. Dahulu berat saya dalam lingkungan 58 hingga 60 kilogram. Selepas Detox selama setahun lebih maintain berat dalam 40 lebih. Lagipun saya turun berat sebab kene jaga makanan seperti beri kesan allergik pada kulit, makanan tinggi indeks glisemik dan juga makanan tinggi histamin. 


Testimoni terbaru daripada saya sendiri bersama GLA dan Vivix. Saya konsisten balik makan dua vitamin ini sebab dilihat pada muka seperti banyak noda hitam. Rasa tidak puas hati ambil la kedua vitamin ini. Alhamdulillah tudung kuning itu ada peningkatan pada kulit walaupun jerawat besar satu naik atas bibir. Haha. Apapun memang puas hatilah dengan vitamin Shaklee. Seandainya kita buat step pertama hingga akhir pasti kita akan dapat hasil yang best tahu. Syok sangat! 


Jadi kepada yang sama sejarahnya macam saya dahulu jerawat tanpa henti, nanah pula ikutilah setiap cerita-cerita saya.

Setahun lebih jugalah saya struggle untuk dapatkan#ShakleeEffect yang sekarang ini. Alhamdulillah.

Jika tadi ada yang bertanya saya, "Awak Medical student ke?"

Haha. Bukanlah. Saya bukan Medical Student tapi setiap bahan cerita dikongsikan di Facebook, blog dan instagram adalah hasil yang saya dengar teliti dan mengkaji dari sharing Pakar Nutrisi Shaklee.

Seperkara lagi, seandainya ada perkongsian saya yang kawan-kawan rasa apa yang ditulis adalah baik untuk diri, ambil. Yang rasa tidak sesuai, boleh tinggal. 

Hai lagi sekali! Selamat berkenalan kawan-kawan baru tekan follow di sini dan kawan-kawan lama juga. Hehe.

Salam persahabatan.

Jika ada yang berminat inginkan vitamin Shaklee, jangan malu-malu untuk mesej dan whatsapp atau boleh juga ikuti ESELL di bawah ini.  Tengok Faizah senyum pun manis kan. Taklah garang mana pun orangnya. Haha


Lagi satu nak beritahu Promosi Oktober adalah SOYA ESP!

Beli 4 tong ESP dapat kurang 5% diskaun. 

Sumber dari page Shaklee MalaysiaSumber dari page Shaklee Malaysia****************

CARA PEMBELIAN ESELL

■ Anda perlu baca pada pautan surat ini . InsyaAllah Faizah adalah pengedar Shaklee yang sah dan telah menjadi ahli berdaftar sejak tahun 2013.


■ Sebelum Anda membelinya, pastikan vitamin ini sesuai dengan diri Anda kerana produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dapatkan nasihat daripada doktor jika Anda mempunyai permasalahan penyakit dan setelah ketahui jenis petanda atau simptom mungkin boleh merujuk dengan Pengedar Shaklee yang sah untuk diketahui mana satu vitamin yang sesuai untuk mengurangi simptom tersebut. 


■ Anda juga boleh merujuk rangkaian produk Shaklee di laman website Shaklee Malaysia


■ Info wajib dibaca: 


Postage Semenanjung/Sabah Sarawak: RM10.60/RM21.20


Free Membership: Membuat pembelian sebanyak 200 point uv dari mana-mana hasil jumlah dari produk. Setiap produk mempunyai point uv tersendiri. Contohnya Omega Guard adalah 33 uv.


Free Postage: Jika ingin keahlian sekali free postage, pembelian adalah dari RM800 ke atas.


Jenis Penghantaran: Citylink dan Gdex. (Kawasan Felda dan pendalaman biasa tidak masuk) Jika inginkan perkhidmatan poslaju, boleh beritahu Faizah di whatsapp.


■ Baca dan fahami langkah-langkah pembelian ESELL di sini: 


1. Klik pada pautan ESELL 


a) SENARAI KESEMUA VITAMIN

2. Seterusnya akan ke pautan website Shaklee yang selamat untuk prosess tempahan dan bayaran yang sangat mudah. Di halaman pertama adalah berkenaan Terma dan Syarat yang dinyatakan sebagai tanda Agree. Klik tandaAgree jika anda bersetuju untuk meneruskan, pastikan nama dan alamat adalah disemak betul semasa pembelian nanti.


● Anda diberi 48 jam selepas menerima barang untuk membuat sebarang aduan jika barang yang diterima adalah berlaiman dari yang ditempah melalui online. 


● Jika Anda menerima barang yang rosak, 3 hari tempoh yang diberi untuk dikemukakan semula kepada pihak Shaklee Product di cawangan-cawangan berdekatan Anda atau Anda boleh sahaja Contact Faizah tentang hal ini dengan memberikan gambar slip kertas  produk yang diselitkan di dalam kotak yang tertera nombor invoice dan gambar produk yang baru dapat. 


Tambahan lagi, jika Anda nak dapatkan vitamin keesokkan harinya, sebaiknya submit order ini sebelum jam 3 petang. InsyaAllah akan sampai esok harinya. 


3. Selepas menekan klik Agree tadi, Anda akan ke Halaman Senarai Produk.Senarai ini turut menyatakan harga produk dan kuantiti produk boleh diubah mengikut keinginan Anda. 


4. Seterusnya selepas Anda memilih vitamin yang ingin dibeli, Anda perlu klikCheckout untuk terusksn ke Halaman Alamat & Nama untuk lokasi penghantaran. 


5. Selepas semua maklumat diisi, Anda boleh klik Continue untuk ke Halaman Pengesahan Pesanan. Pesanan ini akan dihantar melalui hanya GDEX atau Citylink. Harap Anda selesa dengan perkhidmatan yang dipilih oleh Shaklee ini. 


6. Setelah itu, Anda perlu klik Proceeed For Payment untuk membuat pembayaran melalui Kad Kredit atau Kad Debit. 


7. Di Halaman Pembayaran, Anda perlu kemukakan maklumat kad diperlukan dan klik Confirm Payment.


8. Selepas klik Confirm Payment, kebiasaaannya Anda akan melalui laman web dari pihak Bank yang tertera pada Kad Anda untuk proses pengesahan melalui penghantaran PIN MSOS CODE ke telefon bimbit. PIN MSOS CODE ini seperti CODE TAC  untuk transaksi pemindahan banm ke bank seperti kita biasa buat di maybank2u atau cimbclicks.


9. Selepas pembayaran BERJAYA dibuat,emel pengesahan pembelian atau invois akan dihantar ke emel Anda sebagaimana emel yang Anda isi di Halaman Alamat  & Nama. 


TAHNIAH tersaksi Anda BERJAYA. 


Jangan lupa selepas Anda buat belian, whatsapp Faizah untuk dapatkan konsultasi dan berikan juga nombor invois Anda untuk rujukan Faizah. Lagi satu perkara, nombor tracking dari Citylink atau Gdex yang Anda beli secara ESELL boleh dapatkan daripada Faizah ya. Itu kan hak Anda perlu tahu. Biasa akan update dalam masa 24 jam di dalam sistem.


*************************Jika ada mempunyai masalah kulit ke dan ingin #ShakleeEffect? Sekarang Faizah mencari dan beri peluang kepada 15 orang untuk dibantu dari segi kulit dan juga menjana pendapatan bersama Team #TWFSK

Apa yang best dengan membina karier dengan Shaklee ialah: 

✔Gaji hari-hari (Untung runcit dari jualan. Hehe)

✔Gaji setiap bulan ( Kami panggil Bonus. Bonus naik dah ni. Alhamdulillah)

✔ Road to Car Bonus

✔ Road to Master Coordinator

✔ Trip Tajaan Shaklee Umrah

✔ Trip Melancong (Naik Cruise, Bangkok) 

Best tak? 


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,

Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...