Sunday, 20 November 2016

TESTIMONI ESP & HERBLAX: HASIL 2 MINGGU DAPAT PAKAI SEMULA SELUAR JEANS LAMA

TESTIMONI ORIGINAL DARIPADA TEAM FAIZAH

Team saya ni meminta saya memberikan mealplan padanya. Al-maklumlah dia terperanjat tengok maknya ni makin slim.

So saya turunkan ilmu dekatnya. InsyaAllah saya pun sedang rancang nak buat satu misi ni. Haha.

Nak bagi semua orang jatuh cinta dengan shaklee dan pemakanan. 



Jadi saya pun dah pulun eksperimen dekat team saya ni, alhamdulillah 2 minggu dah boleh pakai seluar jeans dolu-dolu.


Kalau tak katanya, mesti nak beli baru je. Alahai. 


Siapalah sanggup nak beli baru je kan dengan keadaan sekarang ni. Seluar lama kalau terkoyak, lain ceritalah kan. Ni masih nampak lawa lagi. Tup-tup tak boleh pakai.

Tak ke menangis kawan saya ni nak beli baru aje.

So inilah hasilnya sekarang ditekankan dengan pemakanan sihat dan seimbangkan dengan nutrisi dari vitamin Shaklee.

Hasilnya mantap!
Now beliau dah masuk fasa squat. Hehe. 


Sekian sahaja itulah cerita sedih dari my team sebelum dan selepas.

Nak Faizah consult? Boleh aja. Sebelum itu, jom kita tengok manfaat Herblax dan ESP ini untuk kurus. 

FUNGSI ESP & HERBLAX

Apa sekalipun anda ingin memulakan untuk turunkan berat badan atau pulihkan kulit, sebenarnya detox itu sangat penting dalam memberikan kesan optimum ke tubuh badan. Anda juga boleh baca berkenaan artikel detox pada tajuk TUJUAN DETOX.

Jom kita lihat kebaikan Herblax ini:


Sumber Google


Formulasi Herb-Lax ni terdiri herba semulajadi

Ada 9 jenis: alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root


  • Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, 
    percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  • Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.
  • Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut atau usus.
  • Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.
  • Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.
  • Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  • Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
  • Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.

Apa lagi keistimewaan Herb-Lax ni selain daripada mengempiskan perut?

    i.               Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
    ii.              Merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
   iii.              Membantu masalah sembelit
    v.               Melawaskan pembuangan air besar.


Cuma kalau nak best lagi, ambil Alfafa sekali untuk cuci usus, darah dan hati. 
Dalam pada itu bolehlah nyahkan Jerawat dan juga atasi alergik pada makanan.
Eh lupa boleh ambil sekali dengan Si Agen Pembakar Lemak iaitu Lecithin dan Omega.
Kesemua ini ada ditawarkan promosi pada  bulan Nov 2016 



Bagaimana ESP mengekalkan rasa kenyang dalam tempoh yang lama?

ESP adalah dalam kategori makanan rendah GI iaitu 39. 

  •                Dengan segelas ESP sahaja, anda telah mengambil sejumlah 14 gram protein iaitu bersamaan 3 sudu ESP yang mampu membuat anda berasa kenyang lebih lama. ESP membantu untuk bertahan dari rasa lapar lebih lama dan sangat membantu memberikan tenaga berpanjangan untuk mereka yang aktif dan sentiasa menggunakan tenaga dalam aktiviti harian. 

  •               Menurut para penyelidik di Fakulti Biologi, Universiti Copenhagen telah mengesahkan bahawa kebayakan penasihat kesihatan (berat badan) mendakwa bahawa: makan yang diet yang tinggi protein dan sedikit kalori kanji (rendah GI) dapat membantu mengurangkan berat badan. -Zestfulness



Apa lagi jangan lupa dapatkan ESP di dalam SET DAILY ESSENTIAL


Jika anda berminat dengan produk Shaklee 

terutama sekali 


&




Jangan lupa untuk hubungi saya segera. 

Stok kini TERHAD!


Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)

COD: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau & sekitarnya


2 comments:

aienzunnur said...

saya suka shaklee

currently consume carotomax =)

Faizah Syakira said...

Ain makan caratomax untuk skin & mata ye? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...