Wednesday, 5 April 2017

CARA KURUS DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Assalamualaikum. Perkongsian hari ini berkenaan testimoni penangan Herblax sewaktu pagi. Hehe. Testimoni ini daripada anak Shaklee Faizah sendiri yang berkongsi baru-baru ini. Lagipum hari ini genaplah 7 hari buat dengan Mealplan untuk dapatkan kembali berat yang ideal. 

Buat masa sekarang Yama ambil ESP, ALFAFA, HERBLAX, LECITHIN dan Vitamin C, nanti Faizah kongsikan lagi 2 minggu hasil berapa angka yang turun setelah Yama mengambil vitamin ini. 

Sebelum itu hari ini juga mahu imbas kembali jejak kasih Faizah bersama Yama ni. Hehe. Almaklumlah dah lama tak berjumpa. 

Pada hari Ahad lalu iaitu 2 April 2017 rasanya seluruh Negeri Sembilan hujan dari pagi sehinggalah Faizah COD pada Yama.

Inilah Yama salah seorang ahli team Faizah yang baru iaitu orang Negeri Sembilan juga. Hehe
Ketika detik perjumpaan ini pada Ahad lalu terdetik dalam hati,

"Adakah aku akan kenal insan ini? Bagaimana rupanya" 

Yama dalam whatsapp pun siap cakap, 

"Faizah mungkin lupa muka Yama. Yama ingat muka Faizah." 

Haha. Eh mana boleh tak ingat kan? Masih ada bayangan itu cuma tidak "clear". Hehe. Bayangkan nak jumpa sahabat saya ini berapa jarak tahunan sudah berlalu. 

Kami berkenalan semasa kelas Tuisyen di Wawasan Murni, Bahau. 

Inilah detik pertemuaan semula selepas habis SPM tahun 2017. Haha! 

Tengok gambar balik, terasa macam pergi tuisyen balik. 

Over tak? Haha. 

Muda sangat tu kan. 

Bak kata Yama, " Biasalah budak 90's ni memang muka macamni" 

Haha. Ada-ada aja Yama. 

Lihatlah apa Faizah pas pada Yama hari itu. Baru sahaja tambah ni.
Apapun kan sama-samalah kita dapat #ShakleeEffect dari produk Vitami Shaklee. Yeay! Hehe

Kebaikan produk Shaklee yang mana Yama ambil untuk turunkan berat badan ialah; 

1. ESP Soy Protein

ESP membekalkan 14 gram protin soya sihat (NON GMO), 500 mg kalsium, dan semua asid amino perlu termasuk 9 asid amino perlu  yamg tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia dan mampu membantu mengekalkan kepejalan otot dalam proses penurunan berat badan.
2. Alfafa

Mencuci darah, usus dan hati. Alfafa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

3. Herblax

Mencuci perut dan usus- membersihkan najis yang tersekat dan merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan kepada mereka yang mudah sembelit. 

4. Lecithin

Lecithin merupakan pengemulsi lemak yang membantu memecah dan mencairkan lemak. Hal ini dapat membantu meningkatkan metabolisme dan pembakaran lemak dengan lebih berkesan apabila kita sertakan dengan program diet dan senaman yang betul.

5. Vitamin C

Kepada pengamal Vitamin C bolehlah ambil Vitamin C awal pagi, saya kongsikan apa yang saya baca tadi daripada blog Nurulazilayana;

Bagaimana Vitamin C boleh Membakar Lemak?


 Artikel yang ditulis dari Oregon State University menceritakan tentang kepentingan Vitamin C untuk pengeluaran carnitine, iaitu sejenis molekul yang menggerakkan lemak ke dalam sel-sel untuk ditukar menjadi tenaga. Carnitine adalah bahan yang dihasilkan dalam hati dan buah pinggang dan disimpan di dalam otot rangka, jantung, otak dan sperma. Vitamin C yang cukup perlu bagi sintesis carnitine dan pembakaran lemak. Dengan kata lain, vitamin C akan mengaktifkan carnitine. Jadi jika susah sangat nak turun berat badan, atau dah cuba bermaca cara mungkin perlu untuk lihat dos vitamin C yang diambil setiap hari samada cukup atau tidak.

Jadi kalau nak badan tukar makanan kepada tenaga, amalkan makan Vitamin C di pagi hari bukan sebelum tidur. Barulah BMI cantik dan ideal.


Bagaimana nak pastikan Vitamin C cukup dalam badan? 

Cara paling mudah adalah melalui pengmabilan supplement. Saranan terbaik adalah Vitamin C SR Shaklee yang lengkap dengan teknologi sustained release (memastikan vitamin kekal selama 5 jam dalam badan secra peringkat demi peringkat). Ini kerana jika dalam bentuk supplement, sukatan vitamin adalah mengikut USRDA iaitu cukup untuk keperluan badan seharian. Boleh amalkan juga makan buah-buahn sitrus yang kaya dengan Vitamin C. walaubagaimanapun disebabkan faktor haba kandungan vitamin c pada buah dan sayur biasanya berkurangan.


6. Lotion Herbal Blend

Pernah tak dengar stretchmark? Selulit kalau bahasa mudahnya. Biasa terjadi stretchmark ini disebabkan perubahan bentuk badan kita dari gemuk ke kurus. 

Perasan tak? Dulu Faizah banyak jugalah ni. Lepas tu tak tahu hilang bagaimana. Haha. 

Sebab mungkin faktor minum ESP dan lain-lain juga, namun rakan Faizah menggunakan lotion ini untuk stretchmark ada yang hilang. Cuma perlulah konsisten dan tiada pernah skip. 

Kalau skip mungkim tiada hasilnya. Nak hasil yang laju pastikan makan supplement dalaman juga. Sekurangnya kulit akan bertambah cantik. 

Penambahan lagi point seterusnya, jangan lupa mengamalkan gaya hidup sihat berpandukan berapa sajian di dalam piramid makanan. Bagi memudahkan Anda untuk turunkan berat badan amalkan "PINGGAN SIHAT" ini. InsyaAllah pasti dapat membantu Anda menurunkan berat badan kepada lebih ideal. 

Sumber Google


Sumber Google


Tadi pagi baru sahaja lepas beri tips kepada Ahli Shaklee dalam Team. Sebab ada yang tengah follow Mealplan. Lagi satu senaman juga penting selain menjaga pemakanan seimbang.


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)


COD: Bahau & sekitarnya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...