Monday, 17 April 2017

RAHSIA KULIT CANTIK DENGAN PROTEIN SOYA DAN HORMON ESTROGEN

Assalamualaikum. Hari ini ingin berkongsi dengan kalian satu perkara ini. Tak sangka antara 7 "Super Food" di dunia terselit juga KACANG SOYA!

Setiap hari memang tak "miss" minum kacang soya ini. Cuma pilihan Faizah adalah jenis NON-GMO. Lebih selamat untuk kesihatan diri sendiri kan.

Almaklumlah jenis kulit sensitif kan. Kenelah jaga bab pemakanan ini. Nak baca testimoni Faizah sendiri boleh terus pembacaan di SINI


Lihatlah wajah Faizah ni, sedih sangat setahun lebih menghadapi ni. Nak tahu lebih storinya boleh refer stori di atas.


Kaji punya kaji rupanya khasiat protein kacang soya dapat disamakan dengan dua kali protein daging, empat kali telur, empat kali gandum, lima atau enam kali roti dan 12 kali susu. 

Berbalik kita ke zaman lampau dahulu, kulit wajah Faizah ini jenis berminyak yang merimaskanlah. Bila dah rimas ni, mulalah muncul Geng "J". 

Arghh! JERAWAT sana sini. Bernanah pulak tu. Stress!

Jadi apa lagi masa tu dah start buat detox sambil tu ambil juga kacang soya ini. 

Rupanya bila menelaah betul-betul khasiat sebenar khasiat KACANG SOYA ini ternyata sangat membantu bertindak sebagai pelembap yang sangat baik untuk kulit jenis kombinasi dan juga sangat bagus untuk melenyapkan masalah kulit kering dan bersisik.

Soya juga dapat membantu menghilangkan lebihan minyak. Best kan? 

Seperkara lagi tentang Kacang soya lagi, ianya untuk ANTIPENUAAN

Soya mengandungi phytoestrogen yang membantu penghasilan estrogen didalam badan. 

Semakin kita berusia, hormon estrogen semakin berkurangan dan inilah yang menyumbang kepada penuaan kita. 

Hormon estrogen sangat penting bagi memastikan kulit kekal elastik. 

Tanpa estrogen yang mencukupi, kulit akan kelihatan kusam, berkedut, berjeragat dan kurang elastik. 

Pengambilan Soya secara konsisten dapat membantu penghasilan estrogen bagi menjamin keanjalan kulit

Hah! Nampak tu, banyak sangat khasiatnya kan. 

Nasihat lagi sekali pastikan Kacang Soya Non-GMO dan tiada penambahan gula ye. 

Baru akan menjamin kesihatan dalaman dan kulit. 

#TofuMofuBofu
#GelombangShaklee


Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)



COD: Bahau & sekitarnya

2 comments:

Suhaiza Suki said...

soya!memang famousss! ramai promote shaklee sekarang tuk kulit sihat.

cikkyra blogspot said...

Yup! Best kan. Sentiasa kulit gebu. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...