Assalamualaikum. Mungkin ada di antara pembaca yang membaca di laman blog Faizah tidak akan terfikir atau pernah terfikir bagaimana Shaklee kekalkan vitamin sebagai semulajadi bukan?
Tiada bahan kimia ditambahkah?
Semua ini dipanggil "FOOD TECHNOLOGY"
Apakah itu "FOOD TECHNOLOGY"?
Kalau di UiTM dahulu Faizah panggil nama singkatannya Food tech aja. Hehe.
Tapi Anda untuk dapatkan lebih informasi berkenaan Food technology ini boleh klik pada blog INI.
Serba sedikit Faizah cuba kongsikan sedikit sebanyak apa yang boleh dikaitkan "FOOD TECHNOLOGY" dengan Shaklee. Perkongsian ini saya petik daripada rakan Faizah iaitu daripada Kak Anah.
Food technology yang harus semua tahu.
Kak anah pernah disindir seseorang di blog berkenaan tanpa chemical shaklee ni. Katanya dah jadi tablet, camne kata tanpa chemical pulak?
Masa zaman hingusan, kak anah jawab selepas 2 hari. Hahah punya berdebar cari jawapan. Bila dah jawab, si dia tak respond pulak kan. Ha lega disitu.
Kalau nak betul2 elak chemical, pakaian kita cemana? gajet yang kita pakai? makanan bagaimana caranya ia sampai kpd kita? Adakah sayur tu sampai kepada kita dengan cara zaman dulu kala? Sama atau berbeza?
Camne pula makanan yang diimport dari luar negara? Delima dari turki, epal dari australia. Cemana? Cemana? Mesti involve chemical juga sedikit sebanyak (chemical ada tapi yang jadikannya berbeza adakah chemical berbahaya atau tak).
Tapi sekarang tiada masalah lagi. Boleh baca coretan Master ainul di bawah ni:
-----------
[FOOD TECHNOLOGY]
Ada yg tanya, mcm mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi?
Dah jadi tablets, x kan lah xde bahan kimia added?
Ok, meh saya bgtau.
Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia.
Contoh: AIR
Air tu pun bahan kimia = H2O
Tapi bahan kimia yang tidak berbahaya.
Begitu juga dgn Supplement Shaklee.
Supplement Shaklee TIDAK MENGANDUNGI sebarang bahan kimia berbahaya, bahan kimia terlarang etc.
Dah tu, bagaimana Shaklee boleh tahan lama dan claim as natural?
It was called as FOOD TECHNOLOGY
Sebagai contoh:
Salah satu preservation method atau teknik pengawetan makanan ialah dgn memastikan kandungan lembapan dlm makanan tu berada pada tahap yg sgt rendah.
Bila lembapan kurang, bakteria dan kuman2 susah nk membiak.
Shaklee memang bebas drpd bahan pengawet apa semua TETAPI teknik pemprosesan shaklee sendiri memastikan barangan shaklee tu tahan lama.
Cthnyer, org dulu2 pun x guna bahan pengawet. Diorg guna teknik spt pengeringan, asilan dsbnya nk bg makanan tahan lama.
Mereka yg belajar atau ambil food techie's study, mesti faham benda ni.
And why we trust Shaklee?
Sebab Shaklee dah lebih 65 tahun di pasaran
Shaklee pula, invest billions dollar hanya utk R & D sahaja
Can u imagine that?
How power the thecnology is?
Cuba tgk Brahmins
camner nasi goreng ni boleh tahan lama?
Tanpa pengawet
Tanpa pewarna pula tu
It is FOOD TECHNOLOGY
Semoga ini membantu kalian untuk semakin jatuh cinta dengan produk Shaklee. Meh Faizah tambahkan rencahan cinta-cinta berbunga Anda bersama Shaklee. Haha.
Sumber Google
Sumber Google
Sumber Google
Sumber Google
Sumber Google
Sumber Google
Untuk Anda membaca lebih mendalam tentang Shaklee boleh pergi ke website Shaklee Malaysia dan bacaan jurnal di healthsource.shaklee.com
Apapun Anda di luar sana jangan lupa rebutlah peluang untuk dapatkan harga promosi Vivix, Ostematrix, Alfafa, Lecithin dan Vitamin Asas dengan Faizah. Hubungi pada whatsapp Faizah ye. Hehe.
Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:
Stok Promosi Ini terhad!
Klik pada PROMOSI FEBRUARI 2017
Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:
Shaklee Independent Distributor
Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)
COD: Bahau & sekitarnya
No comments:
Post a Comment