Tuesday, 16 August 2016

6 MANFAAT VIVIX YANG TERBUKTI KEBERKESANANNYA


Vivix contains Shaklee’s own botanical blend of Polygonum Cuspidatum, Muscadine grape, European Elderberry, and Purple carrot, which are rich in polyphenols! Want some?! Contact your distributor today! #vivix#shakleemalaysia #liveamazing #polyphenols#antioxidants


Kepada Peminat Tegar Vivix pasti mengetahui kebaikan Vivix yang unggul ini dan terbukti Vivix ini ada Klinikal Study. Apa tidaknya ramai yang membeli beberapa bulan lepas dengan 2 botol Vivix sekaligus. Sampai sekarang ada yang mesej bertanyakan 

"PROMOTION TWIN PACK VIVIX ada lagi tak?" 

Apa pun kita tunggu jela pengumuman dari pihak Shaklee ye. Sabar eh. Hihi.  

Jom kita baca sikit mengenai supplement VIVIX ini. 


APA ITU VIVIX?

Vivix merupakan tonik campuran polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel, termasuk membantu melindung dan memperbaiki kerosakan DNA, mempengaruhi pengawalatur genetik untuk jangka hayat sel, membantu menghasilkan tenaga dari mitokondria dan melambatkan pembentukan protein AGE. 


Sumber Google

APA ITU RESVERATROL?

Ia merupakan bahan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan dan buah-buahan seperti anggur. Resveratrol mengandungi antioksida yang berpotensi memperbaiki kesihatan . Ujian makmal menunjukkan resveratrol melawan penuaan sel. 

 Berapa banyak RESVERATROL yang terdapat di dalam VIVIX?
Setiap hidangan VIVIX mengandungi 100 mg resveratrol. Ekstrak resveratrol ini mengandungi 98% resveratrol semulajadi. Khasiat Vivix ditambah dengan anggur muscadine, satu-satunya anggur dengan kromosom ekstra. 


Dan diantara empat bahan tersebut, anggur merupakan bahan utama di dalam Vivix Shaklee. Seperti yang kita semua tahu, di dalam Al-Quran telah menyebut tentang anggur lebih daripada 4 kali. Ini bermakna anggur sangat bagus dalam bidang perubatan dan pengamalan kehidupan seharian. Cuma diingatkan, anggur janganlah tidak boleh diperam hingga menjadi sesuatu yang haram dan memabukkan iaitu arak. 
“Dan di bumi ini terdapat bagian-bagian yang berdampingan, dan kebun-kebun anggur, tanaman-tanaman dan pohon korma yang bercabang dan yang tidak bercabang, disirami dengan air yang sama. Kami melebihkan sebahagian tanam-tanaman itu atas sebahagian yang lain tentang rasanya. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir”. (Ar rad : 4)
“Apakah ada salah seorang di antaramu yang ingin mempunyai kebun kurma dan anggur yang mengalir di bawahnya sungai-sungai; dia mempunyai dalam kebun itu segala macam buah-buahan, kemudian datanglah masa tua pada orang itu sedang dia mempunyai keturunan yang masih kecil-kecil. Maka kebun itu ditiup angin keras yang mengandung api, lalu terbakarlah. Demikianlah Allah mener angkan ayat-ayat-Nya kepada kamu supaya kamu memikirkannya”. (Al-baqoroh : 266)
“Dan berikanlah kepada mereka sebuah perumpamaan dua orang laki-laki .Kami jadikan bagi seorang di antara keduanya (yang kafir) dua buah kebun anggur dan kami kelilingi kedua kebun itu dengan pohon-pohon korma dan di antara kedua kebun itu Kami buatkan ladang”.(Al-Kahfi : 32)
“Dan dari buah korma dan anggur, kamu buat minimuman yang memabukkan dan rezki yang baik. Sesunggguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Allah) bagi orang yang memikirkan”.(Annahl : 67)

APA ITU POLIFENOL?


  1. Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur.
  2. Pada beberapa penelitian disebutkan bahawa kelompok polifenol memiliki peranan sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser. 
  3. Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer. 
  4. Polifenol dapat ditemukan pada kacang-kacangan, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun dan turunannya, coklat hitam dan delima. 
  5. Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, epal dan jeruk. 

APAKAH MANFAAT VIVIX YANG TERBUKTI KEBERKESANANNYA?

Vivix terbukti berkesan untuk:

1. JANTUNG, HATI DAN DARAH


  • Menurunkan tekanan darah 
  • Mengawal paras gula, bantu pesakit diabetis
  • Mencegah dan kurangkan strok
  • Membantu pesakit jantung
  • Mengurangkan lemak dalam darah
  • Mengurangkan asma dan alergi 
  • Kesihatan Sel

Sumber Google


2. KANSER DAN TUMOR

  • Melawan dan mencegah Kanser
  • Anti Keradangan 
  • Halang pertumbuhan tumor
  • Membantu pulihkan sel rosak akibat kimoterapi

Sumber Google


Sumber Google



Testimoni daripada Downline Master Ummur Durah



3. KESIHATAN SEKSUAL DAN HORMON

  • Meningkatkan tenaga 
  • Meningkatkan hubungan intim
  • Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma
  • Meningkatkan kesihatan prostat
  • Mengstabilkan hormon estrogen 
  • Membantu masalah mati pucuk


Testimoni Customer kami



Testimoni Customer kami: 10 tahun menantikan zuriat akhirnya dengan ikhtiar VIVIX membuahkan hasil. 




4. KESIHATAN EMOSI DAN OTAK 

  • Anti-depresi
  • Menguatkan ingatan
  • Mencegah Alzheimer
  • Mencegah insomnia


Sumber Google


5. MATA, RAMBUT DAN TULANG

  • Menguatkan tulang 
  • Bantu pulih arthritis
  • Memperbaiki glaucoma dan rabun
  • Mengurangkan rambut uban dan dan keguguran rambut


(No Tel baru saya 0136625745)

Diabetis yang mengakibatkan penglihatan kabur. 
Result selepas amalkan Vivix, penglihatan semakin terang.


6. ANTI- PENUAAN DAN KECANTIKAN 

  • Meningkatkan tenaga
  • Memutih dan mengurangkan pigmentasi
  • Melambatkan penuaan
  • Mengurangkan tanda penuaan dan kedut
  • Memberikan kulit yang lebih tegang dan gebu


** Baca testimoni saya sendiri mengamalkan VIVIX : Testimoni Jerawat
 

Sumber Google



Sumber Google

Sama macam saya deritanya. Silalah baca testimoni yang saya bagi link di atas. 



(No Tel baru 0136625745)

Ini Feedback customer saya yang ambil Vivix untuk atasi masalah Jerawat batu di muka. 




Tengok Kak Hani maintain nampak muda walaupun usia 40 lebih.
Telomere panjang sangat ni. 
Jom amalkan Vivix :)


Jika ANDA berminat dengan VIVIX dengan harga special 2 botol Vivix, hubungi saya di WHATSAPP atau PM direct di FACEBOOK



Shaklee Independent Distributor
Faizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)
COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya





2 comments:

anajingga said...

pastinya satu produk yang amat bagus untuk semua yang memerlukannya , singgah malam ke sini dari www.anajingga.com :)

Faizah Syakira said...

betol tu. :) Vivix terbukti secara klinikal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...