Friday, 19 August 2016

APAKAH KAITAN BERAT BADAN DENGAN KESUBURAN?

Anda masih ingat lagi tak TESTIMONI 7 HARI DETOKS DENGAT SET SUBUR?

Kalau lupa boleh klik di sini > TESTIMONI 7 HARI DETOKS

Hari ini saya akan sambung kembali cerita mengenai si Customer saya ini. Selepas selesai sesi pertama 7 hari DETOKS, saya ada bertanya kepadanya samada ingin meneruskan sesi ini atau tidak minggu kedua. 

Beliau cakap beliau ingin meneruskan kembali 7hari Detoks itu untuk minggu kedua. Jadi 7 hari Detoks yang minggu kedua pun sudah selesai. 

Maka saya memintanya lagi sekali untuk menimbang berat badan. Ternyata minggu kedua ini telah pun turun sebanyak 500 gram. Menjadikan total berat yang turun buat minggu pertama dan kedua iaitu 1.5 KILOGRAM


Inilah Testimoni untuk minggu kedua. Sekarang beliau sedang menerus sesi ketiga detoks dan saya juga ada menyuruhnya untuk rajin buat exercise. 

APAKAH KAITAN BERAT BADAN DENGAN KESUBURAN?

Anda semua mesti pelik kan kenapa saya guide customer ini dengan meal plan shaklee? 

Sebenarnya customer ini mempunyai berat badan sebelum kenal shaklee iaitu 80 KILO. Jadi apabila saya guide beliau dengan Meal Plan Shaklee, akhirnya hasil 2 minggu menunjukkan beliau telah turunkan berat kepada angka 78.5 kilo. 

Alhamdulillah, syukur sangat dengan hasil ini. 

Anda di luar sana perlulah ambil kisah kesan berat badan terhadap kesuburan ini. Berat badan memang memberikan kesan terhadap kepincangan kesuburan kita dalam badan. 

Bak kata Pakar Nutrisi, faktor berat badan memainkan peranan penting bagi sesiapa yang inginkan zuriat. 

Apabila anda mempunyai berat badan berlebihan, kesan paling ketara ialah kestabilan period anda mulai TING TONG. Anda perasan tak mengenai ini?

Kalau anda perasan yang period mulai tidak stabil, saya cadangkan kalian turunkan berat badan sebaiknya. 

Sebenarnya penyebab Period Tidak Stabil adalah disebabkan lemak yang lebih tinggi daripada otot kita ini. Jadi pastikan pemakanan seharian anda sihat bagi mengelakkan lemak semakin meningkat di dalam badan.  

Oh sebelum saya lupa, Nutritionist Shaklee ada pesan kepada yang ingin kahwin. Sebagai contoh jika ANDA ingin memiliki bayi selepas kahwin nanti, dinasihatkan agar mengambil FULL SET KESUBURAN SHAKLEE seperti cadangan dibawah. Jangan lupa pula ambil setahun atau 6 bulan awal dari tarikh kahwin.



Sumber Google



CADANGAN VITAMIN KESUBURAN

Kepada ANDA yang mengalami masalah kesuburan dan pada sama inginkan zuriat, saya syorkan anda dapatkan FULL SET KESUBURAN SHAKLEE  seperti :



Set Kesuburan

WANITA (ISTERI) :




ESP : Membantu pembinaan dan pemulihan sel. Menguatkan rahim

B complex : Mengandungi asid folik bagi membantu tingkatkan kesuburan dan
                      mengelakkan stress (faktor kesuburan)

Vitalea (Multivitamin): Membekal sumber nutrien yang diperlukan tubuh. 

Alfafa: Mengurangkan keputih, bertindak sebagai kacip fatimah dan buang angin.

GLA Complex : Menstabilkan Hormon 


LELAKI/SUAMI:


- Vitamin E : Memperbanyakkan sperma dan tingkatkan kelestarian seksual

- Zinc: Kekurangan Zinc para suami akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma

- Ostematrix: Kurangkan sakit tulang belakang dan beri tenaga. 


Tapi bagi anda yang ingin fokus untuk menstabilkan hormon terlebih dahulu seperti dikaitkan masalah ini:

1. Haid tidak teratur (Period)
2. Fibroid
3. Cyst 
4. Endrometriosis

Menurut Nutritionist Shaklee, mereka mencadangkan agar anda mengambil GLA COMPLEX dan OMEGA GUARD bagi menstabilkan hormon dan juga mengawal lemak serta kolestrol.

Namun begitu, jika anda ada niat ingin zuriat sekali sebaiknya ambil FULL SET SUBUR. 

Apa pun semua ini ikhtiar, sebaiknya anda digalakkan mengamalkan pemakanan yang lebih sihat bagi seimbangkan Nutrisi dari Vitamin Shaklee.


TESTIMONI BEBAS DARI CYST & HAMIL SELEPAS ITU


Ini testimoni daripada best fren saya dari Brunei. 
Sebenarnya bukan GLA sahaja dia makan. 
Banyak jugaklah dia ambil seperti
Ostematrix, Vitamin C, B complex
Peppermint dan macam-macam lagi.
Tapi asbab dia pulih dari CYST banyak dibantu dari GLA Complex dan saya upkan dosagenya lebih dari sebiji atau 2 biji yang sering beliau ambil. 
Selepas bebas dari CYST, alhamdulillah saya dapat berita daripadanya sendiri telah pun hamil. 
Kini 2nd Trimister. 
Tahniah beb! tak sabar nak jumpa baby shaklee ni :)


5 BOTOL GLA , KEBERKESANAN PERIOD LEBIH TERATUR, CYST HILANG
==========================================================
Alhamdulillah.. berita ini dikongsikan oleh rakan saya dari Brunei yang juga Ahli Shaklee. 
Lebih kurang atau lebih 5 botol makan GLA COMPLEX Shaklee saya tak pasti dah, sebab beliau juga mengambil GLA ini sejak zaman anak dara hinggalah berumah tangga.  
Seperti kita tahulah GLA membantu menstabilkan hormon terutama period.
Tapi sejak akhir-akhir ( April 2016) beliau tergerak hati ingin mengetahui lebih lanjut tahap kesihatannya terutama sekali mengenai tempoh period. Saya tak sangka pula disebabkan period tak stabil itu beliau juga menghadapi cyst.
Syukur alhamdulillah dengan berkat konsisten pengambilan GLA COMPLEX, kini BEBAS dari CYST. 
Beliau mengamalkan GLA ini sebanyak lebih dari 3 biji sehari dan hasilnya doktor sahkah beliau BEBAS DARI CYST. 
Saya pun rasa bersyukur sangat. Sekurangnya saya dah bantu seseorang iaitu rakan saya hidup lebih sihat dengan produk Shaklee. 😊

Anda ada period yang tidak stabil atau menghidap CYST/FIBROID/ ENDOMETRIOSIS? 
Hubungi saya untuk dapatkan Vitamin menstabilkan hormon anda ini,

Shaklee Independent Distributor
Faizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)
COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya









2 comments:

nadhie wueen said...

ok itu rupanya kaitannya. baru fhm. macam mana pula kalo berat ideal tp period probs?

Faizah Syakira said...

period probs tu yang jenis macamne @nadhie wueen? cer kabo lebih details. Akak pun x pernah pulak dengar permasalah yang jenis begini. kalau details lagi, mungkin akak boleh spot masalah tu apa sbnrnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...