Monday, 15 August 2016

PERCUMA : KELAS NUTRISI SHAKLEE DI PORT DICKSON

Sebenarnya, saya dah 1 kali skip Kelas Nutrisi ini. Bulan Puasa je skip. Tapi kalau bulan lain, InsyaAllah penuh sahaja. 

Lagipun ibu saya pun minat jugalah ikut saya ke kelas ini menemani anaknya demi mempertingkatkan bisness Shakleenya. Haha. Ibu saya kalau anda bertanya mengenai Nutrisi, rasanya ibu saya boleh jawab sikit-sikit mengikut teori nutrisi Shaklee kot. Jangan memain omak den. Hehe.

Lagi satu, Kelas Nutrisi sebenarnya bukan sahaja untuk ahli tapi yang masih belom jadi ahli pun boleh join sebenarnya. Kelas ini memang PERCUMA dan TIADA BAYARAN sekali pun. Kelas ini pun berbentuk talk kesihatan yang biasa kita dengar tapi lebih kepada menerangkan nutrisi berkaitan dengan vitamin. Semua info Nutrisi akan diberitahu oleh Pakar Nutrisi Shaklee sendiri. 

Jadi kalau anda customer Shaklee, nak tahu dan rasa ingin menyertai kelas ini ada ke tidak pada setiap negeri. Anda boleh rujuk pada Agen Shaklee yang SAH. Mereka yang SID sebenarnya lebih alert mengenai info tarikh dan tempat Kelas Nutrisi ini. Jangan malu segan taw nak join kelas ini. 

Kelas Nutrisi ini sememangnya amat membantu kami sebagai Agen Shaklee yang SAH bagi mempertingkatkan mutu dan kualiti service selepas pembelian oleh pelanggan. Aganya jika Kelas Nutrisi ini tiada, mungkin sumber konsultasi saya hanya rujukan dari pembacaan Google je kot. Anda pun yang beli dengan saya mesti bosan je kan  nak dengar tips yang sama je. Hehe. 

Itulah sebabnya saya datang Kelas Nutrisi demi ilmu dan service untuk pelanggan Shaklee saya.

Anda rasa anda inginkan Agen Shaklee jenis macamna? Mestilah berikan SERVICE TIP TOP selepas pembelian kan?

Lagi satu perkara, jika anda yang bukan ahli atau ahli Shaklee boleh juga di akhir kelas menanyakan bermacam-macam soalan untuk diajukan kepada Nutritionist. Mereka pasti dan terbuka hati untuk menjawab setiap permasalahan yang anda hadapi. 

Contohnya healing crisis atau krisis penyembuhan yang anda hadapi selepas mengambil Shaklee. Soalan ini sangat popular antara kami taw. Hehe. Al maklumlah kadang-kadang kami dapat pelbagai feedback daripada custome, jadi dari Kelas Nutrisi ini kami bolehlah berbincang dengan Nutritionist bagaimana ingin mengatasi masalah tersebut. 

Maka pada kalian di luar sana yang berdekatan dengan Area PORT DICKSON, ahli ke bukan ahli ke anda sangat dialu-alukan untuk datang ke Kelas Nutrisi. Pelbagai Info Nutrisi, Demo dan Testimoni yang Pakar Nutrisi Shaklee sediakan semasa di Kelas Nutrisi. 

Rugilah anda tak join AKTIVITI menarik ni. Boleh bawa anak-anak sekali. Biasa budak-budak berlari-lari dalam kelas tu. Hehe. Mak sado je hati tengok gelagat anak sambil kutip ilmu. Kelas ini memang sempoi. Haha. 

Seriuslah sangat best!


Tajuk di Kelas Nutrisi Baru-baru  ini

Kelas Nutrisi yang percuma ini semalam telah diadakan di Glory Resort Port Dickson dari jam 11 pagi hingga 12 tengahari.Sejam je sebenarnya. Dalam masa sejam itulah kami kutip segala ilmu Nutrisi Shaklee ini.

Semalam Nutritionist Nurul (pakai Mask) mengadakan talk kesihatan mengenai IBU HAMIL. Info Nutrisi lebih kepada sebelum Mengandung, Semasa Mengandung dan Selepas Mengandung. 


Di hujung Kelas ini, Nutritionist membuat satu demo dengan ESP. Tajuk Resepinya " ESP with BANANA & OAT". Ya Allah sedap tak terhingga uolsss. 4 cawan ke lebih cawan tah saya minum. Haha. 

Nampak tak sedapnya macamne. keke.

Nanti kalau anda baca sampai habis, saya letakkan resepi ini ye. :)



Aktiviti Di Kelas Nutrisi Port Dickson



Sebelum balik kami wefie dahulu. 
Lepas raya ni kemana tah masing-masing. Muka ini je yang datang.
Hope next month pada korang yang terbaca di Facebook atau Instagram atau Blog saya ada announcement Kelas Nutrisi, jemputlah datang ye. Demo dari Produk memang best.
Syok taw!



Kak Wid dengan Baby Luqman. 
Dah besar baby luqman ni. Dulu datang kelas Nutrisi kecik je. 
Belom tahu lagi nak mengiring ke apa. Hehe. 
Kak Wid ni sideline saya tapi iolss rapat dan selalu share mengenai bisnes juga. 
Terima kasih Kak Wid. :)



Sebaik Kak Fiza ni bagitahu ada kelas semalam. Kalau tidak, terbabas la saya. 
Thanks Kak Fiza :)



Kemain budak kecik ni eh. haha. Comel. 
Pada ibu bapa nak join Kelas Nutrisi ini janganlah risau. 
Uools boleh bawak semua anak-anak datang sini. Nak berlari ke, nak tido ikutlah. 
Sempoi kan Kelas Nutrisi ni.
Ingat tu Ahli dan Bukan Ahli Shaklee boleh sangat Join Kelas PERCUMA ni




Demo ESP with Banana & Oat



Semalam kelas Nutrisi di Port Dickson dapatlah rezeki minum ESP with Banana & Oat. Sodap tidak terhingga.
Mabelessss sampai melekat atas bibir. 


Haha.

Minum setengah gelas ni je tapi kenyangnya memang sampai ke petang. Semalam serius siang tak makan nasi pun.
Malam baru ambil nasi dan ikan siakap stim yang mak buat. Sedap. Hehe.
Lagi satu salah satu resepi ESP ni ada letak Susu HL taw. Pernah jugak cuba minum susu HL ni tapi termuntah tersembur keluar bagai nak rak. 
Tapi bila dah campur dengan pisang, oat dan ESP. Sodap tak terhingga. Lupa kejap yang resepi ni campur susu HL. Haha.
Ke sebab faktor umur makin meningkat ni dah mula menerima susu kotak eh? alahai tuo bonar pulak ghaso eh.
Ha tengok warna ESP ni bila dicampur dengan banana, Oat dan Susu nampak sama warna dengan cawan kertas tu kan. Hehe.
Actually gambar ni daripada Kak Fiza. Cheq ambil gambar guna fon ni, bergegar sampai tak tertimbul cawannya 
😂
 sodih nau.

Apa pun we love ESP!
Faberet drink ni. Lagi satu ohsem sangat sampai parut jerawat den pun dah hilang.
Rasanya dah terjawab kat sini kan rahsia hilang parut jerawat di muka ni. Hehe. Tapi ada dua lagi cara saya buat. Nanti saya share ye dalam blog. ( Nanti saya share ye next entry. InsyaAllah)
- Ayat ni copy paste dalam FB. haha. Malas nak taip lagi. kiki-


Klik video RESEPI di sini : Tonton Video Resepi
RESEPI ESP WITH BANANA & OAT
=============================

1 Biji Pisang
3 Sudu ESP
1 cawan susu HL
2 sudu Oat

Cara Penyediaan:

Kisar kesemua bahan di atas dan tuang ke cawan. 
Sesuai dihidangkan resepi ini untuk anak-anak dan keluarga. 




Feedback daripada Kak Fiza dan Kak Wid 




Kebaikan ESP 
Kalau nak ESP, boleh roger saya. hehe
Jangan lupakan dapatkan Promosi Ostematrix 
Baca selanjutnya di sini:





Panas lit-lit kat PD semalam. 
Ni otw balik Bahau 





Singgah beli buah Rambutan. yummy!
Cubalah ESP blend dengan Rambutan. Hahah.
Apalah rasanya wehhh




Singgah Giant Kuala Pilah



Riang hati bila mak cakap nak buat ikan siakap Stim. 
Sedap giler. 
Siang tak makan apa pun sebab ESP tu buat kenyang giler.
Malam baru jumpa nasi dan ikan siakap stim yang mak buat.



Jadi pada ANDA di luar berminat dengan produk Shaklee, hubungi saya pada WHATSAPP atau PM direct di Facebook. 

Shaklee Independent Distributor

Faizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)


COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya





4 comments:

NUR CAHAYA said...

memang diakui produk shaklee ni memang bagus, oooo, ada kelas nutrisi eh..patutlah ejen shaklee ni kalau tanya pape...mudah je jawab, servis memang terbaik, CP kerap mintak tips kat ejen shaklee yang contact ngan CP ni...namanya Rosmiza...

Faizah Syakira said...

aah memang shaklee akan buat kelas ni setiap bulan pada setiap negeri. CP duk mana? boleh je bukan ahli join ni. lagi senang direct dapat ilmu dari Nutritionist sendiri. :)

Eeiou _ said...

Bagusnya program macam ni.
I personally consume Shaklee. I ambil Vitamin C =D

Faizah Syakira said...

patutlah cun adik ni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...