Sunday, 14 August 2016

PETUA MENGURUSKAN BISNESS ONLINE SHAKLEE DARI RUMAH

BISNESS ONLINE??




Sumber Google


Sebut pasal Bisness Online pasti ada yang teruja ingin bertanya. Paling popular soalan ini,

"Buat Bisnes Online APA?"

Kita pun jawab " Saya Jual Vitamin Shaklee"

Sebelum keterujaan itu berlaku seterusnya nak sok sek sok sek pasal vitamin Shaklee. Apa kata anda tanya soalan begini,

"BAGAIMANA FAIZAH MENGURUSKAN BISNESS SHAKLEE DENGAN MUDAH DARI RUMAH? SENANGKAH?"

Ok dengan ini, disebabkan dapat cabaran dari  Kak Fieza dengan tag saya berkenaan tajuk "To-do-list". Kita pun nak join sekalilah. Hehe. Sharing is caring gituww 
😊




Ini cerita PART III berdasarkan pengalaman peribadi saya yang menguruskan bisness Shaklee saya selama hampir 3 tahun. 

SOALAH pertama Mudahkah? Alhamdulillah setakat ini mudah dengan shaklee, beli vitamin pun senang macam cerita Part I dan Part II saya. 





Mesti ada antara kalian ingin ketahui bagaimana saya uruskan bisness shaklee disebalik tabir kan? 

Seperti para peniaga yang lain, pasti mereka ada perancangan harian, mingguan dan bulanan kan? Sama juga seperti saya. 

Tengok pada buku Hijau dalam gambar ini. Planner? Cinta Si Wedding Planner? Haa tu diaa. Haha. Kira jatuh cinta jugalah pada Planner ini. Ianya sangat memudahkan saya untuk merancang plan esok harinya. Segala mak nenek apa yang perlu buat, contoh macam COD pada siapa, pos ke siapa atau jumpa siapa. Coaching ke. Segalanya di situ, ibarat sebuah diari 
😊
 . 

Lagi satu, habis je tahun boleh tengok balik planner tu. Tak ke diari ceritanya? Haha. Nak kreatif lagi, mohon makan omega, lecithin lebih banyak lagi. Upss! Sempat pulak promote sini ye. 🙊

Next, kertas putih itu saya namakan "Master Checklist Saya". Jadi di sinilah saya duk tick ✔ setiap hari, celik sahaja mata waktu pagi maka bermulalah sesi ikut segala jadual yang saya susun di sini. Biasalah saya kan ada instagram, facebook, dan blog. Perkara pertama ingin menjadi seorang peniaga, konsisten itu penting dan perancangan itu juga lagi penting. Jadi kenelah membahagikan waktu yang sesuai untuk online dan keluarga. 
😊


Pada yang bujang macam saya ni, bolehlah ikut jadual ni. Sok lusa dah berkeluarga, haa tu kene rombak baliklah jadual. Haha. 

Betol tak? 
😊


Paling penting dah jadi peniaga, kita je yang tahu nak tentukan jadual tersebut samada ianya tick ataupun lompong. Hehe. 

Pada yang berminat nak jadi ahli, hubungi je saya, Faizah (0136625745). Anytime untuk anda.
😊







Shaklee Independent Distributor

Faizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)

COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya

4 comments:

NUR CAHAYA said...

CP consumer tegar Shaklee, hahaha, memang terbaik..

teringin jugak nak jadi peniaga online ni terutamanya untuk produk2 yang CP consume...

tapi tula, nak jadi peniaga ni kenalah seorang yang good planner, in shaa ALLAH, suatu hari nanti...kena bersedia dulu...

Faizah Syakira said...

hihi.. ok la tu niat dah ada. Takpe mula2 jadi user dulu. User yang betol2 cinta dgn vitamin Shaklee. lama2 nanti mana tahu dr jatuh cinta nak jadikan sumber income pulak. Saya dulu macamtulah. Bercinta bagai nak rak dulu dengan produk shaklee, baru la best nak cerita macam kat orang apa kita rasa. :)

NUR CAHAYA said...

betul tu, buat masa ni produk shaklee memang terbaik, just nak beli macam2 sangat tu ,tak berapa nak mampu, ada gak teringin nak guna skincare dia, tapi off budget lagi...haha

Faizah Syakira said...

Haha. parah ni @nur Cahaya. belom jadi ahli semua benda nak try. Awak yang dah jadi ahli ni pun semua nak rasa. haha. skin care tu betol. Nutriwhite tu rasa nak pakai semua. Lagi satu doakan la shaklee bawa new produk lagi. ni pun shaker dah lama xde. dengar cite dorang duk reka bentuk baru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...