Thursday, 18 August 2016

SUPPLEMENT BAHAYA?

ADAKAH SUPPLEMENT BAHAYA??

Semalam secret group kami heboh cerita pasal satu kenyataan dari seorang Doktor ini berkenaan SUPPLEMENT. 

Biar benar ini semua?
Terkejut kami dengan kenyataan tersebut.

Bagi saya dan keluarga la yang telah mengambil SHAKLEE sebagai supplement wajib selama 3 tahun, isi ini tiadalah tertimbul dalam kaum keluarga kami. 

Sebabnya sebelum saya register ahli Shaklee, saya buat RESEARCH bagai nak rak tentang SHAKLEE ini. Haha. Al maklumlah masa tu tahun Akhir di UiTM SHAH ALAM dan ketika itu pulak buat THESIS. Dunia research ni memang melekat aja ke minda. 

Untuk lebih kepastian, saya akan buat research bagai nak rak dahulu. 

1st thing saya buat dulu, saya akan pastikan apa saya makan ini selamat masuk dalam tubuh saya dan keluarga. Bukan main semborono je uolls nak masuk dalam badan ni. Kita kene tahu apa kebaikan kita dapat akan datang.

Biasanya saya akan kaji benda ni seperti;
Diperbuat dari Apa?
Kat mana Kilangnya?
Tahun berapa buat?
Apa produknya?
Halal ke tidak?
Testimoni banyak ke tidak?

Banyak lagi la saya kaji time tu. Lama juga saya ambil keputusan nak beli daripada kawan saya.

Apapun saya perlu cuba produk dulu. Rasa dulu keberkesanannya baru jatuh hati. Betol tak?

Kalau anda pulak bagaimana ye? 
Buat Research ala macam saya jugak ke? haha. 




Inilah puncanya tadi saya tiba-tiba terpanggil nak mengarang pasal ni. hehe

Dari Master Laila ni. :D




Tu diaaaa..
Saya dan keluarga sendiri tak nak lepaskan kebaikan shaklee ni.

Mak saya baru consume shaklee dekat 3 tahun kalau dibandingkan dengan beliau ini.
Alhamdulillah daripada dulu ambil ubat steroid untuk saraf dengan Doctor, sekarang 100% bebas dari pengambilan steroid. Hanya fokus 200% dengan produk shaklee untuk saraf seperti Vivix, Omega, B complex, Vitalea, Caratomax dan juga Phytocol-st.
Jom dapatkan shaklee sekarang.
Kita ubah gaya hidup dan pemakanan mulai hari ini. 
Saya bantu ANDA nak tak? 

Mahu?
Whatsapp laju-laju.



Inilah yang menyebabkan saya sukakan shaklee. 
Kajian yang banyak sangat.
Jurnal pun boleh search dekat sini ye http://healthresource.shaklee.com/



TERBUKTI SECARA KLINIKAL

Ramai yang memilih Shaklee kerana ia supplemen yang punyai CLINICAL STUDY

.


Bukan produk yang dibuat dikilang dan terus cop branding

.

Anda punyai HAK memilih dan membeli.
Tapi jangan lupa hak KESELAMATAN diri jugak.

"The Landmark Study is one of the largest long-term supplement usage studies ever done. Double-digit better biomarkers of health for benefits in heart, brain, and cognitive health compared to non-supplement users. Plus, Shaklee users had substantially higher levels of nutrients in the blood. "

Learn more about the Landmark Study:www.landmarkstudy.com


Lama dah kan Shaklee ni?
Tu la pengasasnya, Dr C Forrest


Shaklee ini terkenal dengan trademark ini.
So jangan raguinya. 



Sumber Google



Sumber google



Sumber Google

Banyak lagi la tentang Shaklee ini yang anda boleh google. Dari segi testimoninya pun banyak.
Dari zaman hitam putih sampai sekarang orang masih mencari Shaklee ini sebagai supplement ini. 

Apa tunggu lagi, jom buat tempahan Shaklee dengan saya 

Shaklee Independent Distributor

Faizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)
COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya












2 comments:

Eeiou _ said...

I'd google about SHAKLEE and read so much reviews from blogger before I decided to take it.
I've tried Vit C from SHAKLEE, so far Alhamdulillah okay je.❤

Faizah Syakira said...

Kan.. pape kita nak ambil untuk consume lebih lama, better research dulu. untuk keselematan juga. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...