Monday, 22 August 2016

KHASIAT UBI KELEDEK



Bila terbayang keledek teringat karipap mak yang sedap dan enak. Kulit garing dan ranggup diluar isi lemak manis di dalam. 

Oh nikmatnya masakan ibu. Tapi hari ni bukan mahu cerita tentang masakan ibu. 

Tapi mahu share tentang banyaknya manfaat keledek yang ramai tak tahu. TAHUKAH ANDA KELEDEK;


1. Rasa manis dan gula semulajadi untuk menghasilkan tenaga

2. Sumber kalium (potassium), satu elektrolit penting untuk badan mengawal isyarat degupan jantung dan saraf.

3. Mengandungi iron yang membantu dapat tenaga yang cukup.

4. Vitamin D dalam ubi keledek penting untuk sistem imun dan kesihatan total.

5. Vitamin C yang baik dan penting untuk bantu imunisasi badan dan elak dari diserang selsema.

6. Warna oren ubi keledek mengandung karotenoid yg tinggi seperti beta karotin dan lain-lain. Karotenoid membantu menguatkan penglihatan dan meningkatkan ketahanan badan terhadap penyakit dan ianya merupakan antioksida yang membantu melawan kanser.

Tapi di bandar susah dah nak jumpa keledek ni kalau tak betul-betul. Jadi untuk dapatkan manfaat di atas saya cadangkan ambil supplement untuk pastikan kesihatan yabg berpanjangan.


3 SEBAB ANDA PERLU MEMILIH SHAKLEE?


Shaklee – Always Safe


  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin


Shaklee – Always Green


  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin


Shaklee – Always Work


  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents



Jika ANDA berminat dengan produk-produk Shaklee, bolehlah hubungi saya pada WHATSAPP atau terus direct PM di FACEBOOK.


Shaklee Independent Distributor
Faizah Syakira 
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.Syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel: 0136625745 (Whatsapp)
COD Area: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau, Bandar Seri Jempol dan sekitarnya






3 comments:

Maman Reen said...

Lama tak makan ubi keledek rebus.. sedapnya.

Eeiou _ said...

baru tahu heheh thanks for sharing ❤

Faizah Syakira said...

@maman reen yang keledek unggu tu lagi sedap. tapi x syok tu nyamuk hurung kita. -.-' xtaulah kenapa kalau makan keledek tu nyamuk melekat2. haha

@eeiou_ kan.. akak pun bru tau jugak. lepas ni pi beli keledek ok. haha. tapi rasa mcm bukan musimnya je skrg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...