Sunday, 18 December 2016

3 PETUA CARA MENJAGA WAJAH YANG MEMPUNYAI KULIT SENSITIF

Assalamualaikum. Hai buat apa tu?

Korang baru balik dari kenduri ke tu? 

Semalam Faizah ada la undangan kenduri di sekitar Batu Kikir Jambatan Bosi. 
Hari ini hanya duduk rumah sahaja.


Kepada yang baru balik kenduri mana-mana tu. 
Faizah ada petua ingin kongsikan hari ini bagi yang mempunyai permasalah kulit sensitif. 

Petua untuk kulit sensitif seharusnya membersihkan wajah paling minima 2 kali sehari tapi Faizah ikut kondisi kulitlah. Kebiasaannya 3 kali sehari.

Selain itu, sebelum menyentuh wajah haruslah kalian perhatikan kebersihan tangan.

Kesilapan besar yang Faizah buat dahulu adalah menyentuh wajah dengan kondisi tangan yang agak kotor sehinggakan kulit wajah berjerawat kronik. 

Jangan sentuh kulit sesuka hati lagi ya. Dilarang keras. 

Akhir sekali haruslah menggunakan pembersih wajah yang alami.

Bermaksud di sini yang mempunyai kulit sensitif seperti Faizah perlulah memilih yang mengandungi bahan-bahan dari semula jadi yang memberikan kesan kesihatan kulit yang lebih baik.

Paling best untuk dicadangkan bagi kalian di luar sana, cubala produk skincare Nutriwhite ini. 





Best sangat!

 Nutriwhite Make Up Remover


+Menjadikan kulit semakin lembut, licin dan berseri
+Tunas Pokok Bic berfungsi menanggalkan sel kulit mati dngan lembut tanpa meninggalkan kesan .
+Kulit menjadi lebih tegang dan segar dengan ekstrak Aleo Vera

+Kulit kelihatan lebih berseri dengan struktur yang lembut dan tidak berminyak.

 Nutriwhite Cleanser
+ Pencuci muka yang membersihkan dan menyegarkan kulit
+Ekstrak Rumpai laut membantu menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati sekaligus menegangkan kulit.
+Alga hijau melembapkan kulit dan menyingkirkan toksin

+Strawberi Begonia baik untuk mengimbangi pigmentasi dan mencerahkan kulit
+ Menyegarkan dan lembut pada kulit.

Jadi apa tunggu lagi cubalah Nutriwhite Shaklee ini yang bersumberkan Alami. 


Sebelum akhiri entry ini, Faizah kongsikan sepanjang kenduri kahwin anak kepada kawan karib bonda saya. :)


Cantik sangat baju pengantin. 
Dah la kak ain ni cantik orangnya! 
Pakai baju ni terus berganda cantiknya. 
Nak macamnilah nanti. Eh! haha


Ini antara lauk-lauk yang terhidang. 
Macam biasa, ayam masak sambal merah Faveret Faizah. 
Walaupun ayam tak boleh makan sangat kan. 
Bedal jelah.
Merah pun kulit.
Hentam ja. Haha. 
Semalam memang booster vitamin kaw-kaw giler la. 



Bunga telur ini mengimbau kembali zaman duduk rumah sewa di Seksyen 7, Shah Alam.
Pernah tolong roomate buat bunga telur ni.
Sama pulak tu warna pilihan. 
Dah anak sorang ex -roomate Faizah tu sekarang.
Faizah ja bila tah nak naik pelamin. Kiki.
InsyaAllah masa itu pasti akan datang kan?



Mak den dengan Tuan Rumah aka best friend. hehe



Macam biasalah dapat doorgift. 
Doorgift ni simple je. 
Suka giler! 
Idea mai dah ni. Haha. 
Eh semacam je kan tetiba cakap idea mai ni :P


Apa pun kepada kalian yang inginkan shaklee, roger-roger la Faizah. 
Seperti biasalah akan pos samada menggunakan direct by Shaklee atau Poslaju. 

Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:





Stok Promosi Ini terhad!

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)

COD: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau & sekitarnya



2 comments:

Mrs Fuzy šŵëĕt.šöʊř.Նĕγʀǟ said...

kulit jadi mulus gitu kan..

Faizah Syakira said...

Mrs Fuzy tengah pakai nutriwhite ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...