Friday, 23 December 2016

BUAH NONA SEMAKIN PUPUS



Buah nona dah terlampau masak. 

Ceritanya Bonda ajak pergi ke kedai beli kunyit. 
Keluar sahaja kereta dari pintu pagar yang "tiada pagar" ini tiba-tiba Bonda cakap, 

"Eh, pokok Nona tu dah berbuah la. Mesti ado yang dah masak tu"

Sesudah membeli kunyit, sampai sahaja di rumah.

Bonda pun lihat ada satu buah yang sudah merah. Bila ingin mengambilnya sekali dahannya terpatah sekali. Haha.

Jadi bila nak ambil gambar sebiji ni "kononnya".
Langsunglah tak jadi.

Gedebush terbelah dua. 

Tadi punyalah susah ambil kan.

Sekali pegang "lah dah masak sangat". 

Akhirnya inilah hasilnya. Apa kata kita bertanya kepada pak cik google yang baik hati apakah khasiat kepada kulit kan. Kiki

"Buah Nona disebut juga sebagai custard apel atau sugar apple oleh para pelaut inggeris.

Buah nona mengandungi antioksidan, seperti vitamin C. Kandungan antioksidan ini dapat membantu melawan radikal bebas dalam tubuh

Buah Nona juga mengandungi vitamin A yang dapat bermanfaat untuk menjaga kulit, kesihatan rambut, serta meningkatkan fungsi mata.

Untuk itu, bila Anda ingin mencantikkan kulit secara alami, anda perlu mengambil buah nona secara rutin. "

Baiklah kalau begitu, hari-harilah meneropong di pokoknya. Haha

Kata nak kulit cantik kan? Hihi

Rasa macam tak cukup vitamin C dan Vitamin A , boleh ambil sustained released Vita C & Caratomax shaklee. 

Caratomax ada promo ya! 




eh sempat pulak promote kan? haha

Tapi hakikatnya buah nona ini semakin pupus. Mana nak jumpa dah Buah exotic macamni kan? Erm. Jomlah kita menyemainya kembali. Hehe. 

Nah bacalah 8 Rahsia Khasiat Buah-buahan di SINI.



Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)

COD: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau & sekitarnya

3 comments:

nadhie wueen said...

owh bagus khasiatnya. xpena makan. sedap ke sis?

Nurul Rasya said...

first time dengar nama buah nona

Lie na said...

Dulu belakang rumah saya ada pokok nona. Pantang masak,saya dengn adik saya mesti berebut nak makan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...