Saturday, 10 December 2016

KEBAIKAN KAROTENA LYCOPENE & ASTAXANTHIN DI DALAM CAROTOMAX


Perasan tak di dalam gambar ini Faizah pegang Caratomax?


Satu capsul caratomax Shaklee ini ada 13 mg karotenoid

Karotenoid adalah sumber vitamin A terbaik. Ia sangat penting untuk melindungi sel daripada radikal bebas, menguatkan sistem imunisasi tubuh dan membetulkan fungsi organ tubuh.

Di dalam caratomax ada 6 jenis karotenoid yang boleh kita perolehi daripada buah-buahan dan sayuran.Contohnya Tomato, yang mengandungi karotena LYCOPENE yang sama di dalam caratomax. 

Lycopene ini bersifat antioksida, menghalang penuaan organ, dan sel radikal dari merosakkan sel dalaman dan kulit. 

Bukan sahaja lycopene ini untuk kulit sahaja, tetapi membantu bahagian di dalam mata daripada rosak (alah yang bahagian gel tu. Macamana nak cakap ye 

Nak tahu apa yang anda akan temui karotena di dalam sayur-sayuran hijau seperti di dalam gambar ini? 

Semesti karotena Astaxanthin! Tapi kan Astaxanthin juga akan ditemui di dalam salmon

Owh! Ikan favorurite Faizah ni. Haha. Adoihhh. 

Kebaikan karotena Astaxanthin ini pada kulit ialah mengurangkan kedutan, melembapkan kulit, mengurangkan keletihan dan menganjalkan kulit.

Untuk fungsi mata pula, bantu elak keradangan mata. Wow! 

Ini baru 2 kategori karotenoid yang saya sentuh. 

Patutlah Caratomax adalah kategori antioksidan yang kuat. 

Kepada yang ada masalah kulit jerawat, jika tidak mampu untuk membeli Vivix ( the power of antioksidan, antibacterial, & antiinflamation) anda juga boleh mengambil Caratomax untuk sebagai ikhtiar. 

Best kan? Dah kaji-kaji ni barulah saya nampak betapa best bila kita seimbangkan pemakanan sihat bersama makanan tambahan shaklee. 

TAWARAN ISTIMEWA DECEMBER

First line & Third Line boleh baca di SINI: Apa itu Sistem Imunisasi?


2nd line:

Apabila kuman dapat merempuh halangan pertama, mereka akan menghadapi pertahanan daripada pelbagai jenis sel-sel imun termasuklah sel-sel darah putih yang merupakan "Natural Killer Cells" yang berada  di bahagian kedua lapisan pertahanan anda. Manakala, interferon pula memainkan peranan penting dalam mengaktifkan dan meningkatkan tindak balas imun bagi melindungi diri anda daripada serangan kuman tersebut. 

Apa yang anda perlu amalkan di dalam diet anda ialah:


  • Biji labu, benih Plantago, Bunga Safflower, Japanese Honey Suckle yang semulajadi dapat meningkatkan tahap interferon dan menyediakan sokongan imun pada tahap sel, (Boleh baca ENTRYNutriferon baik pulih kulit saya dengan langkah yang pertama)
  • Karotenoid berperanan meneutralkan radikal bebas dan meningkatkan aktiviti sel-sel darah putih. (Boleh baca ENTRY di sini: Caratomax- Anti penuaan)
  • Bawang putih adalah antibiotik semulajadi yang kuat dengan membantu meningkatkan sel darah putih. ( Boleh baca ENTRY di sini: Testimoni kulit & Garlic)
  • Vitamin C merupakan tunjang paling penting dalam sistem imun. Ia meningkatkan sel-sel darah putih dalam misi pencarian, memerangkap dan memusnahkan aktiviti-aktiviti kuman. (Boleh baca ENTRY di sini: Vitamin C adalah Antioksidan Tubuh badan)


Nak baca testimoni saya? Ada pada link ini:
Stok Promosi Ini terhad!

Jika Anda berminat dengan produk & keahlian Shaklee,
Hubungi Faizah seperti details di bawah:

Shaklee Independent Distributor


Faizah Syakira
FB: Faizah Syakira
IG: Faizah.syakira
Page: Kisah Kulit Berjerawat
Page : Kesihatan Keluarga dan Pemakanan
Page: Diari Si Energy Booster
Tel : 0136625745 ( Whatsapp)

COD: Kuala Pilah, Juasseh, Bahau & sekitarnyaNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...